Rôzne

Kolonka k odskúšanému receptu

3sandra3 - fotka3sandra3, 24. apríla 2011

Chcela by som sa redakcii spýtať, či by sa nemohla pridať nejaká kolonka, do ktorej by sme si mohli zapísať svoju skúsenosť, resp. nejakú zmenu , poprípade vylepšenie, ktoré sme urobili na skúšajúcom recepte, aby sme si to pripomenuli pri nasledujúcom pečení alebo varení. Viem, že si to môžem zapísať do komentáru, ale keď sa rozhodnem niečo variť, piecť, tak sa mi nebude chcieť čítať všetky komentáre. Predstavovala by som si nejakú kolonku, neviem, napr. pod rozpisom surovín, alebo pod návodom, postupom varenia, pečenia.
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

jarca
@3sandra3 : presne tuto poziadavku som tu pisala v inej podobnej diskusii. Ty si to vystihla a dobre, ze si otvorila na to diskusiu. Mne to tiez chyba ked nejaky recept vyskusam aby som si tam pripisala svoju poznamku a aby som nabuduce vedela co som si upravila. Len som zvedava ci si to redakcia vsimne a bude taka laskava. Ta kucharska kniha je uzasny pomocnik a chcem sa vsekym z tvoriaceho timu podakovat za tuto moznost, je to jednoducho spica ako povedia mladi ludia. Este tato moznost by tam bola vhodna, urcite by to aj druhi ocenili. Dakujem.

pusta
myslím, že je to dobrý nápad a veľmi by sa zišla. bolo by to užitočné a prehľadné. nie vždy sa vrátim už k mnou dávnejšie vloženým receptom. dnes čítou náhodou som otvorila dva, kde boli pripojené úplne nové komentáre s otázkou k jeho príprave, ako aj skúsenosťou tých, čo podľa rp postupovali. nebyť tejto čírej náhody, nedostali by žiadanú odpoved, nedozvedela by som sa ich skúsenosť. a v tej odpovedi, ktorú som im napísala, si myslím, že je veľa žitočného aj pre iných.
sovka62
Naozaj to chýba aj mne. Zatiaľ to riešim tak, že ak k receptu potrebujem poznámku, vytlačím si ho a pripíšem na ten papier. Ale lepšie by mi vyhovovalo mať to priamo v kuchárskej knihe.
evanaaa
Pusta, ale ty asi máš iné na mysli. Ak dáš recept a sú pod ním komentáte, prečítaš si ich, ale po dlhšom čase, ak sa už nevrátiš k receptu, ti príde na imeil, že máš k určitému rcp nový koment. A tam vidíš aj reakcie, pripomienky ap. Tu je zas myslené, že ak si dám do mojej KK recept a chcem si pre seba napísať poznámku, napr. - skúšala som, výborné, al. - miesto tejto suroviny dám - pridám toto, ap., aby to bolo možné. Už pred pár dňami sa o tomto písalo.
evanaaa
Naposledy to bolo spomenuté 21. apr., keď potrebovala Janazjarku informáciu, tam bola aj požiadavka na kolónku k rec. pridaným do KK na poznámky, čo by privítali viacerí z nás. Tak, ako keď si napíšem poznámku k receptu v zošite.
tomas
@evanaaa e-mail jej príde s komentárom, len ak má nastavený e-mail a zaškrtnuté posielanie (ak si to nenastavila, alebo ak si to vypla, tak jej potom tie e-maily nechodia). Ale hej su to dve odlisne veci.
Poznamky k receptom planujeme, rovnaku uvazujeme o prerobeni notifikacie komentarov.
arasidka
Tomáš, je to tak trochu od veci, ale ja ti chcem niečo pošuškať, nechaj si to pre seba, dobre?
No, Tomáško, víš, my už sme tu nékeré tak trošku staršé ročnýky, a zme úprimno povedané strašne ščastné, že vúbec dovidzíme na ten terevízor pred sebu. No a fčul - abys temu rozumel, chlapče mój radostný. nedala by sa tá horná lyšta nejako zvýraznyt?Víš čo myslým, že? No ten druhý rádek - že Diskusia, Zážitky, Moja varecha a tak ... ja sa ci, synku priznám, že pre mna je to trochu bledé, keby to bolo o nejaký ten stupen tmafšé, hnet by bol svet krajší. Já nevím, možnáže sem tu len já taká slepá, tak to nykemu neprezrac , a móžeš mi, ket sceš téš pošuškat, že prečo by sa to nedalo :))))
arasidka
sa nesmej, dzifča... darmo, čoje raz vykukané, je vykukané, a čoje raz zedrané, to any šuster nedá dokopy :))
evanaaa
Arasidka, ale ja som ťa počula ( napísala som že - počala, ešte že som si všimla), ty nosíš dioptrie a ak, tak koľko? A ak nie, moja, to musíš k očiarovi, on ti očká napraví a uvidíš aj čo nemáš. Mne sa to nezdá slabé, ale neviem, či to ty namáš iné ako ja. A akú farbu by si chcela, aby to malo ?
arasidka
evka, mám okuliare, a už dosť dlho, dostali oči zabrať, niekoľko rokov za prknom nad pauzákom, a potom začala doba počítačov a denno-denne práca za monitorom. Keď čítam tie písmená, "zrkadľujú mi",stačilo by, keby boli buď tmavšie, alebo väčšie písmená, ako v riadku nad nimi.
Okrem toho je to zvláštne, ale jedno oko mám krátkozraké a druhé zase ďalekozraké. Pri kontrole zraku majú odborníci dosť práce nejaké to "vyregulovať":)))
evanaaa
Aha, ty máš na mysli ten spodný riadok na lište, asi som zle prečítala, vidíš, aj ja nevidím. ( tiež som i oči pokazila v práci, pri čistení jemnej optiky) a dioptire mi pomaly pribúdajú, už mám jedno oko 5.d., druhé tuším 4.
evanaaa
Laser je drahý a ako som aj ja čítala, po desiatich rokoch by sa musel opakovať. A ešte tá bolesť, ako píšeš, Sladkacokolada....
pusta
nuž áno, je to tak, ako to @tomas napísal, a ako si mi to @evanaaa vysvetlila. nechodia mi e-meily s komentármi. neviem, kde a ako sa to dá nastaviť. môžete mi poradiť, prosím,, ako to môžem urobiť? a tie poznámky k receptom samozrejme potrebujem, myslím tie, čo sú plánované, ako spomenl @tomas . dakujem.
arasidka
Laserová operácia - čokoládka moja, som strachopud, čo sa očí týka - veľký. Lekári mi to nikdy nenavrhli,a ja som sa na to nikdy nepýtala. I napriek tomu, že som v živote prežila dosť vážnych operácií, tak tejto sa bojím jak čert svätenej vody - opatrovala som mamu, tej to robili pred dvomi rokmi a napriek tomu na oko oslepla.
No čo, nos mám dosť veľký, okuláre podrží!:))
viera1
@arasidka ,ja som vyfasovala okuliare na čítanie a zistila som,že na monitor nevidím.Šla som za lekárkou znova a ona,že som jej mala povedať,že používam počítač,tak som dostala ďalšie a v pohode.Takže mám iné na čítanie a iné pri počítači.Zisti si to,mňa bolela hlava z toho a teraz v pohode.
evusik
ja mám tiež dvoje- jedny na normálne čítanie a druhé na monitor. Tie počítačové mám s nejakým filtrom aby sa mi lepšie čítalo z monitora. Poradil mi to náš optik, mám také okuliare už asi 5 rokov a sú výborné... na monitor mám aj o čosi slabšie ako na normálne čítanie.
arasidka
Dievčence, mám celú zbierku okuliarov, iné na ručné práce, iné na bežné dívanie sa a iné na čítanie. Ale, hi hi, nebolo b jednoduchšie, keby sa ten druhý riadok zvýraznil ? cHá A AJ LACNEJŠIE???:)))
tomas
@arasidka máme rozrobené trochu upravovanie dizajnu varechy, keďže v blízkej dobe pribudne viac nových rubrík, tak či tak ten vrch trochu prerobíme, takže pri tej príležitosti asi zvýrazníme tie písmenká tam.
tomas
@pusta hore v menu je "Moja Varecha" keď kliknete, nájdete pod tým riadoček s rôznymi vecami ako profil, moje recepty, moje diskusie atď a nakonci sú "Nastavenia", tam je treba napísať si svoj e-mail (kam majú chodiť e-maily), pozaklikávať "čo má chodiť" a uložiť nové nastavenie.
arasidka
tOMášKO, ďakujem, je to maličkosť - fakt, ale poteší.
evanaaa
Tomas, ja sa tiež už teším, mám rada také vylepšenia, ktoré nám všeličo uľahčia a umožnia, ale vás aj ľutujem ,lebo vám pribudne robota, takže myslitena nás, že sa tešíme a preto sa to oplatí, vďaka už vopred.
jarca
@tomas dakujeme, ze nam takto vychadzate v ustrety a sprijemnujete nam chvile pri tejto vybornej stranke a uz sa tesim na dalsie vylepsenia, urcite budu na jednotku s hviezdickou ako nova kucharska kniha. Este ma nieco napadlo: ked si napisem co mam v chladnicke vytiahne mi to viac stran s tou surovinou, teraz listujem a napr. pridem na str, 3, kliknem na recept, vratim sa, ze pozriem dalsie a vrati ma to na str. 1 a to aj z 35 strany. Neviem ci je to zrozumitelne, ci robim nieco zle?
hajni
Ja by som mala komentár ešte k tej tlači receptov. Je fajn, že to zase funguje aj s vylepšeniami, ale suroviny by bolo vhodnejšie umiestniť, ak už nie nad postupom (úspora miesta?) tak aspoň na ľavej strane postupu. Vyplýva mi to tak logicky, lebo človek pozrie na recept a hneď vidí suroviny. Je však možné, že iným to vyhovuje takto?
pivonka
Veľmi privítam kolónku na poznámky k receptom. Pri zaraďovaní jednotlivých receptov do kolóniek by som niekedy zaradila jeden recept aj do dvoch kolóniek, ale nedá sa. Napr. Špenátový koláč do kolónky "zelenina" a do kolónky "výlety".