Raz dávno som v kúpeľoch jedol jedlo, ktoré sa volalo Klopsy na smotane, a veľmi mi to chutilo. Bolo to z mletého mäsa, vyzeralo to tak trochu ako čevapčiči, vo vnútri ale určite nebola cibuľa a k tomu robili tety kuchárky a ujovia kuchári výbornú mrkvovo-smotanovú omáčku a takisto aj šunkovú omáčku.
Nemáte niekto na to recept?
varecha.pravda.sk/magazin/moravske-klopsy/10583-clanok.ht...
Ešte by ma zaujímala tá šunková omáčka, viem, že oni to striedali.
Šunková bude pravdepodobne šunkovo-syrová,tá sa najčastejšie používa na cestoviny;šunka+syr (nastrúhaný parmezán,eidam,ementál).K takto pripravenému mletému mäsu môžeš mať cca 50 druhov omáčok - podľa chuti (paradajková,hubová,kôprová,chrenová,cigánska...a tiež rôzne prívarky) a vždy budeš mať iné jedlo.