Rôzne

Klobása do kapustnice

erikao - bez fotkyerikao, 1. januára 2013

Nemali už moju osvedčenú klobásu do kapustnice, tak som si chcela
dať poradiť od mäsiara. Až pri pokladni som sa dobre pozrela čo mi
dal a prestalo sa mi to zdať. Boli celkom mäkké, čerstvo urobené...
ako klobásy na pečenie... a veruže, dnešná kapustnica nie je ako
býva, klobása v nej je taká "nijaká"... a ja premýšľam ako kupovať
nabudúce. Moja otázka na vás je, keď neberieme do úvahy rozdiely
v korenení, môže byť toto otázkou čerstvosti klobás? Proste čerstvé
skôr na pečenie a na varenie sú lepšie až keď preschnú, alebo je v
tom iný rozdiel?

@zareaguj


Diskusia k téme

baka123
Mäsiar poradil dobre, pretože aj na zabíjačke sa dáva klobáskové mäso do kapusty, záleží na tom, ako je klobása dochutená. Lepšia je zaúdená, ale nič sa nepokazí aj čerstvou. Ja osobne mám rada mäkšiu do varenia, pretože suchá je po uvarení tvrdá .
dodo46
súhlasím s @baka123
keď kúpiš šmejd u mäsiara, tak nezáleží na tom či je čerstvá , alebo preschnutá. Do kapustnice je lepšia čerstvo zaúdená domáca.
izabella929
na klobáske veľmi záleží, pretože so zlou iba pokazíš kapustnicu...mám iba domáce klobásky, ale občas dávam aj nezaúdenú do kapustnice/mám ich v mrazáku/ ale keď je perfektná klobáska, aj kapustnica je výborná...
arasidka
erikao - ak si chceš pochutiť na dobrých domácich výrobkoch, vrátane i čerstvých oškvarkoch - bývaš v Blave, do Bielu pri Senci nemáš ďaleko, ceny sú síce trošku mastnejšie, ale výrobky sú kvalitné. V našej kapustnici boli klobásky od nich.
puntodadino
Haha ,cerstvu ti poradil preto,ze do nej ide na kilo pratu/masa/liter vody!Kto sa okolo masiarov tocil,potvrdi.Falsovanu klobasku poznat po vysuseni.Uz po mesiaci sa voda vypari-ale sol ostane.Oni to totiz museli solit aj na tu pridanu vodu,aby sa dala cerstva jest.Ak ju cerstvu upecies,je odporne slana tiez,lebo pri peceni sa odpari podstatne viacej vody ako pri vareni.A teraz cakam burlivu reakciu masiarov a inych podvodnikov.
garanco
Ja som kúpila na Vianoce klobásu neúdenú,celkom čerstvú, pod názvom "klobása na pečenie", po upečení bola veľmi chutná, neobsahovala vodu, ani veľa tuku. Chutila výborne, ako domáca - a to bolo v "obyčajnom" supermarkete!
rea1
@arasidka , kde v Bieli? Prípadne ako sa ten mäsiarsky zázrak volá (myslím mäsiar, nie výrobok :-) ). Ak by to porušovalo nejaký článok kódexu, napíš mi prosím na mail. Ja síce mám svojho spoľahlivého domáceho mäsiara, ktorého si veľmi obchádzam a vypláca sa mi to ale zvedavosť mi nedá a rada by som išla okuknúť a - samozrejme - aj ochutnať konkurenciu. Prosím, ďakujem. jana
turistka
Kupujem klobásky u nášho mäsiara asi 2 týždne pre Vianocami, aby sa mi dali krájať i na obloženú misu, sú výborné. Slanosť majú akurát. Voľakedy som mala svoje, teraz už nie i keď mám stále chuť ich spraviť.
erikao
ďakujem za názory; dobre, dodo46, ale pri kupovaní nevieš, čo je šmejd. vyzerala náhodou veľmi dobre, málo mastná, len bola mäkká... puntodadino, aj ja som mala pocit, že mi ju predal aby sa zbavil mäkkej pred sviatkami... turistka... o rok to urobím tiež tak, istota v mrazničke
evanaaa
Ak prišla do predaja čerstvá, je to len dobré a ak by v predajni stála jeden-dva týždne a potom by si ju kupovala, už by bola tuhšia. Môj muž chodieva do jednej predajni súkromníka -mäsiara len kvôli mäkkým klobáskam, on tie tvrdšie nechce ( ja zasa nechcem úplne mäkké, ale zasa ich veľa nejem). A je pravdou, že ak sa dá tvrdšia do kapusty, uvarí sa síce, ale moc nezmäkne, tak sme to teraz naposledy robili, bola tuhšia.