Varenie

Kešu orechy

morenajea - fotkamorenajea, 2. novembra 2010

Mám doma už dlhšiu dobu kešu orechy - nesolené. Len také natural. Neviem čo s nimi. Máte radu ako ich zužitkovať? Mohli by nahradiť obyčajné vlašské orechy v pečení?

@zareaguj


Diskusia k téme

16 komentáre k článku
orestovat na oleji alebo na sucho a spravit daake thajske jedlo kde sa bezne pouzivaju do ich verzie "ciny"


mischamant dala super recept, ktory tvorili rozmixovane kesu
Mozes si aj vo woku narychlo oprazit rozne druhy zeleniny (brokolica, mrkva, karfiol,....),a to zase mozes zmiesat napriklad s nejakou cestvinou, posypes to orieskami...Mnam. Alebo naplnit tym wrapy (tou zeleninkou zmiesanou s kesu)...Do pecenia (do cesta) neviem. Viem ze do plniek sa davaju aj mlete kesu.
varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-korma-neprava-fotorecept/5019-pouzi.html
vyskúšam
kešu oriešky mať len tak, že neviem čo s nimi??? Tak to u nás nehrozí:))) Keby sme mali za kýbel, tak sa v momente zjedia:))))))
No u nas zrovna tak. Zmiznu hned ked ich nasypem do misticky. Ved su vyborne a chutne len tak. Do varienia by mi ich bolo luto dat.
Aj mne by bolo ľúto dať kešu orechy do jedla.....ja ich viem zjesť na posedenie pri telke....
Kupujem si ich aj napriek tomu, že sú drahé, ale šetrím si, nezjem naraz veľa, aj keď ma to lákalo, teraz, keď mám vymenený chrup sa mi horšie kúše, tak mi aj dlhšie vydržia. A radšej mám nesolené, solené si utieram od soli.