Varenie

Kešu orechy

morenajea - fotkamorenajea, 2. novembra 2010

Mám doma už dlhšiu dobu kešu orechy - nesolené. Len také natural. Neviem čo s nimi. Máte radu ako ich zužitkovať? Mohli by nahradiť obyčajné vlašské orechy v pečení?

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
orestovat na oleji alebo na sucho a spravit daake thajske jedlo kde sa bezne pouzivaju do ich verzie "ciny"


julica
mischamant dala super recept, ktory tvorili rozmixovane kesu
janger
Mozes si aj vo woku narychlo oprazit rozne druhy zeleniny (brokolica, mrkva, karfiol,....),a to zase mozes zmiesat napriklad s nejakou cestvinou, posypes to orieskami...Mnam. Alebo naplnit tym wrapy (tou zeleninkou zmiesanou s kesu)...Do pecenia (do cesta) neviem. Viem ze do plniek sa davaju aj mlete kesu.
morenajea
varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-korma-neprava-fotorecept/5019-pouzi.html
vyskúšam
jezibabka1
kešu oriešky mať len tak, že neviem čo s nimi??? Tak to u nás nehrozí:))) Keby sme mali za kýbel, tak sa v momente zjedia:))))))
kuchticka
No u nas zrovna tak. Zmiznu hned ked ich nasypem do misticky. Ved su vyborne a chutne len tak. Do varienia by mi ich bolo luto dat.
coldbery
Aj mne by bolo ľúto dať kešu orechy do jedla.....ja ich viem zjesť na posedenie pri telke....
evanaaa
Kupujem si ich aj napriek tomu, že sú drahé, ale šetrím si, nezjem naraz veľa, aj keď ma to lákalo, teraz, keď mám vymenený chrup sa mi horšie kúše, tak mi aj dlhšie vydržia. A radšej mám nesolené, solené si utieram od soli.