Rôzne

Kedy sú paradajky usušené...?

vierus765 - bez fotkyvierus765, 12. septembra 2022

Prosím Vás, ako viem, že sú paradajky sušené v sušičke potravín už suché? Sušila som ich 3x po 6 hodín pri 60 °C a ešte sú stále mäkké, pritom som ich delila na štvrťky, ak bola väčšia, tak na šestinky. Medzi jednotlivými sušeniami som ich nechala vychladnúť. Ale na konci 3. sušenia boli niektoré čierne, aj keď nie suché...
Chcem ich naložiť do olivového oleja, môžem ich tam dať aj tak? Prečo zostali niektoré čierne? Veľmi pekne ďakujem za radu.
Robím to prvýkrát...

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Paradajky som ešte nesušila, hlavne že som si nechala doviezt' špeci semienka, odroda na sušenie z Talianska.
Myslím, že tých 60 st. je po tak dlhú dobu troch vela. Suším v trúbe otvorenej, hrušky, slivky ,najskor asi 1/2 hodky na 65-70 st. a potom znížim na 50 st. asi 1 hod. na niekolkokrát s prestávkami. Ochutnávam a polovicu mezditým zjem. Už hotové nikdy nie sú suché, vždy makké. Ztvrdnú až po odstátí.
herculles
@vierus765
Pozdravujem. Čo sa týka sušenia paradajok, tak odporúčam tento tip →  www.spotrebitelskytest.sk/magazin/susenie-ovocia-a-zeleniny-v-sus...

Paradajky pred sušením osoliť, resp. aj medzi sušeniami jednotlivými osoliť. Napríklad cherry paradjky je dobré pred sušením prepláchnuť normálne v silno slanej vode. Čo sa týka času, je to fakt individuálne aj v závislosti od sušičky. Ale aj ako píše @tomeska tak po sušení je dobré ich ešte nechať odstáť a ešte trocha obschnú.
Ale napríklad pradoxne sa skvele sušia tei veĺké mäsité paradajky. Majú veľkú dužinu. Rýchlo sa zatiahnu a vysušia.