Obchody a ceny

Kávovar z obchodného domu

vevericka321 - fotkavevericka321, 27. novembra 2011

Dobry den prajem,
od zajtra v obchodnom dome LIDL je akcia na esspresovac. Co si myslite, je dost kvalitny? Kupila by som si na Vianoce. Dakujem za odpovede..
 www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-7B487FAF-482A40E7/lidl...

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
nemám,ale 15 barelov by malo byť O.K. :)
trencanka
Ak si nepotrpis na znacku a nie si nejak super narocna na pripravu kavy, tak ti bude stacit. Vacsina bezne predajnych pressovarov ma 15 barov. Ked si chces vychutnat kavu, tak kup dobru znacku kavy. Lavazza, illy kava. V Rakusku kupujem v Tchibo obchode kavu na espresso. A v Blave je uz jedna Tchibo predajna, neviem ake maju ceny kavy, v rakuskom Tchibe byvaju casto akcie na kavu.
julica
Vyzerá tak dosť plastovo, ani nejaký lacný zase nie je. Na dobrej káve je viac ako značka kávy dôležité mletie, preto by som určite siahla po stroji s mlynčekom, aby bola čerstvá.
Ale ten stroj na cukrovú vatu, jój :)
babidka
Ja nie som kavickarka , ale moj manzel je...a velky :-)Potajme ho doma volame "chronicky ochutnavac kavy a kavovarov " :-) Vystriedal uz niekolko kavovarov a ziaden mu nebol dost dobry :-) Nie je pravda , ze staci mat dobru kavu .... Musi byt kvalitna voda . Kava musi byt zomleta tak akurat aby nebola ako prach - zapcha sitko .Aby nebola velmi hruba - nedostatocne sa vyluhuje .Kavu treba ju este dobre / ale naozaj dobre ! / utlacit v tom sitku . Kavovar musi mat dostatocny tlak - v skutocnosti tie lacnejsie kavovary tlak aky udava vyrobca nemaju....Je toho este ovela viac :-)))) Ale ked si "normalny priemerny " pozivac kavy - ako prvy kavovar na odskusanie asi staci aj z Lidlu .Akurat ovela lacnejsi je tzv."kotogo"- to je ta konvicka na espreso co sa dava priamo na sporak....
sladkacokolada
mne vadí na domácom kávovare nedostatočne teplá voda, preto ho ani nepoužívam.Piť len takú troška teplú akože kávu, no ďakujem pekne, škoda peňazí.
orchidea
Zaujímavá diskusia, ja tiež rozmýšľam o kúpe kávovaru, mám doma taký vyše 20 ročný ale káva z neho je tiež len teplá a ja by som chcela s peknou penou, neviem ktorý kávovar je dobrý a hlavne cenovo dostupný. Na trhu je ich veľmi veľa a samozrejme všetky vychválené.
sonulienka
@vevericka321 ja tento kávovar mám už tri roky a je OK urobí takú výbornú kávu ako tie drahé. Mám to overené a potvrdené tie drahšie má dcéra a nevidím rozdieľ. Odporúčam. A pravdu má @julica ,že záleží od toho ako je káva zomletá.Mala by sa zomleť káva len tesne pred tým ako ju dáš do kávovaru.Ja však kupujem zomletú momentálne je dobrá Popradská ale práve teraz idem skúsiť čo som kúpila v KauflandeGrande Espresso Café100 percentná ARABICA je aj cenove dostupná. Teraz som ju tam objavila.
sovka62
Máme síce podstatne drahší (lebo ho už máme piaty rok, vtedy boli iné ceny), ale na rovnakom princípe ako ten z Lidla. Kupujeme kávu Lavazza alebo Illy a káva je výborná a má vysokú penu, ktorá drží až do vypitia šálky, ale zrejme tomu pomáha aj naša mäkká voda. Všetky návštevy tú kávu chvália, takže kávovar je asi v poriadku. A ešte niečo: asi pred tromi týždňami sme kúpili na skúšku balíček kávy v Ikea, stál 2,50€, tak som mu veľmi neverila. Káva bola výborná a cena je neuveriteľná, zvyčajne za štvrť kila kávy zaplatíme dvojnásobok a viac. Teraz ľutujem, že sme si nevzali aspoň dve kilá, asi budeme musieť ísť do Bratislavy len po kávu. Odporúčam Vám ju vyskúšať, naozaj nás prekvapila.
marianne69
Mam rovnaky nazor ako @sladkacokolada aj mne vadi teplota kavy.Z kavoholizmu som uz musela upustit a mojich 6-7 salok som zredukovala na 1 za tyzden,v nedelu,ale ked uz, musi byt horuca,vlaznu nevypijem a studenu vylievam ak sa jej nikomu neulutosti.Preto som kavovar darovala.Najradsej mam cerstvo pomletu-smetovu:-)horucu, bez cukru,bez mlieka,klasicky zaliateho turka.Nesku neznasam.Popradska mi chuti velmi.
sonulienka
Aj ja som pila len tirka pokiaľ mi lwkárka nepovedala čo obsahuje ten spodok čo si stále zamiešame a vypijeme a nevedela som si predstaviť inú kávu a verte, že vypijem aj inúa neviem práve či by som teraz vypila turka. A je pravda na Popradskú nedám dopustiť.
@sovka62 napíš mi prosím ťa značku čo si kúpila v IKEI dcéra by mi ju kúpila .
sissy
kavovar z lidla mame v praci, asi z pred roka, tento je trochu vylepseny, ale ma tie iste parametre, davame do neho lavazzu mletu, lebo nema mlyncek, kava je tuha, horuca a pena je ako vysita do ukoncenia salky, mame s nim len tie najlepsie skusenosti, doma mam automat na kavu s mlyncekom a napenovacom mlieka de longhi, je super kava horuca, vyskusala som uz za 2 roky vela zrnkovych kav, najmenej mi chutila z metra nejaka na R ale nepamatam si ju, bola velmi zla a cenovo normalna, ale je to od vkusu kazdeho, pouzivam aj zrno popradskej, z ikey, tam je len jeden druh, je bio, vyborna mozem potvrdit a lacna, aj v restauracii ju maju v ich kavovaroch, potom kupujem v talianskych obchodikoch zameranych na kavu cafe shopy, tie ma neklamali, vzdy to bola dobra kava ale aj miesana s robustou, uplna arabika je kysla po vypiti, kupujem aj biokavu zrkovu 1kg v dm drogeriach je vyborna a tiez cenovo dobra... rozdiel je v tom teda u mna v kave ked sa zomelie a zomleta kava maju mensiu aromu, cerstvost a voda samozrejme, zalievanu kavu turka nenajdete takmer v ziadnej krajine od rakuska juzne... teda myslim taliansko, francuzsko, spanielsko ap. ked turka tak robeneho v dzezve na horucom piesku alebo platni v krajinach co zacinaju studenou vodou a kavou nechaju postupne zovriet ale zleju len cistu kavu bez usadeniny, hotove umenie...
takze na zaver kup si ten strojcek, my ho v praci pouzivame uz 2 rok a vsetko funguje a kava je dobra...
alexdidi
Už som odskúšala niekoľko kávovarov a ja by som určite nekupovala lacný kávovar(nie som tak bohatá).Dcéra teraz tiež ide kupovať, tak sme si urobili taký prehľad a na 90% už má vybraté.Ak ti môžem poradiť,tak ten z Lidlu si kúp,vyskúšaj a uvidíš,veď na skúšanie máš mesiac.Ak sa ti nebude pozdávať,vrátiš.To je výhoda.
mojack
vevericka321- tento esspresovac sledujem celý rok kedy ho budú mat.Konečne.Chystam sa ho kupit a to bez rozmýšlania .Mám doma esspresovac /včera sa moj konečne /rozsypal.Pred rokom som zobrala som svoju kávu a vodu na navštevu o par domov na testovanie, kamaradka sa chvalila aky super esspresovac maju z Lidla. A vysledok? Ach ta pena, a chut kavy ...vynikajúca. Pritom to bola moja káva, ktora mi chuti ale v tomto stroji bola mňam...
sonulienka
Neviem čo sa stalo s mojim komentárom ale písala som v ňom, že som si tento kávovar kúpila asi pred štyrmi rokmi a je výborný napení tak ako dcérin značkový a toto tam nie je. Odporúčam kúpiť!
sonulienka
Joj už mi dnes asi šibe veď som dala dva komentáre. Ospravedlňujem sa. Prepáčte!!!!!!!!!!!!
katkazuzickovata
Ja som velmi tuzila po kavovare a tento z Lidla mi prisiel ako najlacnejsia alternativa. Tak sme kupili hned dva, jeden rodicom a jeden sebe. Ten moj funguje ako hodinky, krasna pena, davam donho iba Popradsku kavu lebo je podla mna najlepsia. No horsie to dopadlo s tym maminym kavovarom, ten po chvilke pouzivania netlacil, akokeby tam nebol ziadny tlak, kava len kvapkala do salky a ziadna pena. Skussali sme ho cistit ale nic nepomahalo. tak isiel na reklamaciu. Po reklamacii nam dali novy kus ale ziadna zmena, fungoval 2 dni a potom zase to iste. Tak znova reklamacia ale to uz nam vratili korunky.Asi je to o tom, ze ako sa kavovar vydari ale ja som s tym svojim spokojna. Ak nie ste velmi narocna, kupa je velmi vyhodna.
samanka
@vevericka321 ja mám z Lídla kávovar už 4 roky, som spokojná, má tlak 15 barov a to majú všetky bežné pressá. Pozri si na krabici výrobcu, možno budeš prekvapená. Keď som si to prečítala, len mi oči vybehli, lebo je to jeden z najznámejších a asi aj najstarších výrobcov a pod originálnou značkou je cena prístroja dvojnásobne vyššia. Takže niekedy naozaj netreba mať všetko "značkové", lebo jeden výrobca vyrába pod niekoľkými značkami, presne tak ako isté nemenované nealko nápoje....
samanka
a ešte dodám, že kamoške som pred poldruha rokom kúpila značkový kávovar a už musela vymieňať sitko, lebo jej odišla tesniaca guma...takže celkom o značke to asi nebude....
evanaaa
Poslednú dobu sa prezentujú v TV kávovary na kapsule, niekoľko druhov Dolce Gusto, Krups, teraz Tassimo. Ja som len tak mužovi nadhodila, že by sme si mihli nejaký kúpiť a popri normálne varenej káve si občas uvariť aj kávu v takomto. Tak sa toho chytil a o dva dni sme ten posledný kúpili. Nevýhodou týchto kávovarov je, že sa dajú do nich použiť disky určené len pre ten-ktorý druh. Tak sme skúsili všetky - u nás je ich zatiaľ 5 + čokoláda Milka, tú má rád môj muž. Kávy sú značky Jacobs, a esspressá sú dosť silné. V zahraničí je viacej druhov kapsulí, je pravda, že sú drahé, ale on teraz ak pije kávu, tak len takú.
evanaaa
P.S - aj tu, na Vareche je súťaž o najnovší typ kávovaru Dolce Gusto - vpravo.
violetacamorova
Ďakujem za diskusiu, prišla mi tiež vhod, lebo mám rada dobrú kávu a tu v Škótsku je v Lidli toho týždňa tiež v ponuke kávovar, bude to ten istý tak si ho pravdepodobne kúpim, lebo takúto kávu pijem u sestry aj keď ich kávovar bol oveľa drahší, ale takáto káva mi chutí veľmi, aj keď som ešte nepila z tej konvičky v ktorej sa dá pripraviť pravé talianske preso na šporáku,ale po jednej takejto diskusii tuná na vareche som zatúžila vyskúšať aj onú kávičku. :)
majo51
Káva je lacnejšia v Rakúsku je tam lepší výber a 10% DPH.
silvi
ja som si v Lidlu kúpila skatovač a neskartoval