Rôzne

Karamelové salko

3sandra3 - fotka3sandra3, 17. apríla 2011

Minulý týždeň som kúpila karamelové salko. Nemám s ním ešte žiadne skúsenosti. Len by som rada vedela, či ste už niektorá z neho robili krém, či je dostatočne hustý. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

elenitsazante
ano ja robiemam. Dam to varit cele neotvorene (celu kozervu) asi na 2 hodiny do vriacej vody a potom to necham vychladnut a krem je krasny karamelovy a husty
ursula4
ja som ho už použila na salkové rezy a je veľmi dobré
mata3636
a ja som čítala na inom portáli o varení, že niektorým žienkách toto salko nechutí, že je riedke a horké.
letisia
@mata3636 mám ho doma, je hustejšie ako keď som ho ja varila a chutí výborne, @3sandra3 ja z neho robím plnku do karamelovo-čokoládovej rolády, vymiešam ho s veľkou žltou Ramou a hotovo
betka11
prišlahaš maslo a môžeš plniť roládu,marlenku,rezy podla chutí ja osobne nemám skúsenosti s takýmto ale klasické salko uvarené na karamel to áno ,to však už nemôžeme pre intoleranciu laktozy
sovka62
Práve dnes som ho hľadala v Jednote, mali tri druhy sladeného kondenzovaného mlieka, ale karamelové nie. Bolo by mi uľahčilo život, takto som opäť šľahala vajcia s cukrom nad parou. Musím pohľadať inde a mať ho doma v zásobe.
3sandra3
ďakujem,,,takže nemusím mať obavy a môžem robiť plnky
evanaaa
Sovka, v Bille a v Kauflande je ho dostať, aspoň u nás, ale mali by mať aj inde. Aj ja ho mám, aj keď neviem čo s ním, lebo ja ho nemôžem, dám ho asi dcére.
evanaaa
Darinocka,pozrela som si ten krém, len neviem, či by som mala mikr. zakaždým vypínať, počkať kým môžem otvoriť, znovu zavrieť, dať minútry, atď., alebosa dnešné mikrovlnky môžu otvárať aj za chodu?To by mi dobre dlho trvalo, každých pár sek. vypínať a zapínať.
darinocka
@evanaaa ,pekný večer,robila som krém v staršej MW,nie je digitálna.Stačí otvoriť dvierka a proces varenia sa preruší.Hmotu premiešaš,vložíš dnu,zavrieš dvierka a varenie pokračuje a odpočítava sa od nastaveného času./napr. od tých 6 minút/ ;)
ludmilka61
ahojky kuchtičky, aj ja mám dobré skúsenosti so salkom , ale chcem sa opýtať či niekto skúšal variť salko v kuchte, asi ako dlho a aké potom bolo?
sovka62
@darinocka , veľmi pekne ďakujem. Skopírovala som si to, len sa obávam, či to zvládnem. Musím to skúsiť keď budem sama doma, nech nikto nevyrušuje a telefóny radšej povypínam.
evanaaa
Darinocka, ale veď mikrovlnka sa len tak otvoriť nesmie, to som mala aj v priloženej brožúre, kým nezaznie signál ( ja mám tiež dosť starú, ale digitálnu). Neviem ako je to pri mechanickej, ak tak ako píšeš, tak je potom dokonalejšia ako moja digit., tam, keď ju načasujem, musím čakať kým nezaznie signál, otvoriť a potom znovu zavrieť a načasovať.
3sandra3
ja osobne tiež by som mikrovlnku neotvárala za chodu, bála by som sa , že sa pokazí.... ale v bývalej robote sme to kľudne robili, tak nám povedala šéfka, že to sa môže.... ale to bolo už dávno,,,
nadia56
ludmilka61, ja varievam salko len v kuchte, nalejem studenu vodu, asi 4 cm na konzervu a od signalizacie ventilu stiahnem plamen a varim 45 min. potom necham trosku vychladnut v kuchte, vyberiem a volne vychladim na mriezke, robim si do zasoby naraz aj dve, tri, uvarene a neotvorene vydrzi v chladnicke aj dva mesiace,
vyskusaj, verim, ze budes spokojna,
pekny den vsetkym:-)
nadia56
ludmilka61, salko po uvareni v kuchte, po vychladnuti je huste, potom pridam 250g masla a spolu vyslaham na krem, nema chybu a je vyborny, :-)
ludmilka61
Ahojte kuchtičky, až dnes som sa dostala na web po veľkej noci, tak chcem poďakovať všetkým dobrým radam. Nadia56, tie 4 cm vody ide nad konzervu alebo len 4 cm celkovo.
Určite vyskúšam varenie salka v kuchte. Pri pakpaní budem na Vás myslieť.
Pekné a slnečné dni prajem a ďakujem.
nadia56
ludmilka61,
cela konzerva musi byt ponorena vo vode a k tomu tie priblizne 4cm vody nad konzervou,
ak vyskusas, daj vediet ci si bola spokojna,
pekny den vsetkym:-)