Varenie

Kandizované ovocie

lubja - fotkalubja, 10. decembra 2010

poradíte mi kde sa dá kúpiť? U nás som sa s ním nestretla a chcela by som vyskúšať niektoré z varecháckych receptov napr. marokánky. ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

dasuria
ahoj. ja som ho vcera kupila v BILLE. ale je aj v TESCU..
dorisa
@lubja , kandizovanú pomarančovú a citronovú koru a čerešne, C:Documents and SettingsWarezBosDokumentyObrázkyOLYMPUS Master 220101123PB230074.JPG dostaneš v takých malých krabičkách v Tesco, inak, tiež mi chýba tento rok presladené kandizované ovocie v obchodoch. Stýmito uvedenými popečieš aj marokánky, aj štoly, aj buskupský chlebíče.
jeka
v Kauflande ...aspoň u nás h omajú dostatok.
lubjak
hladaj v regaloch pri ovoci a zelenine aj v tescu aj v hypernove
pachola
ja som kúpila v KORUNE ,také natlačené tehličky ks/0,50€ to je najlepšie
dorisa
U nás v ZH nieto tie tehličky, tie su najlepšie, na jedenie,haha. Ostatné všetko dostať.
zdezda
Ja som si kúpila 3 druhy sušeného ovocia, časť som si posekala do pečenia, ostatné dám do misiek ako jednohubky, aj s orechami, my to tak ľúbime :-)
hubarka35
dá sa ja zo sušeneho ovocia ako ananás,papaja ja to namočim do cukroveho roztoku,aj tak je to dost sladke len sušene,kupila sa som v tescu kandiz koru citron a pomaranč.v krabičke...
verka1
Ja si vyrábam kandizované ovocie doma. Je s tým trochu piplačka, ale viem ,čo tam mám a je to dobré. Aj pomarančovú kôru so robím, ale tú hneď zjem. A ešte keď ju do čokolády namočím, tak je ako z talianskej zmesi.
evanaaa
Tak ako Jeka, aj ja dodávam, že v Kauflande majú výber ale aj v iných predajniach a marketoch, len s atreba obzrieť, alebo spýtať.
lubja
Ďakujem za rady uz som kúpila až na pomarančovú alebo citrónovú kôru, tie som nezohnala, musím do tesca
julica
kandizovane ovocie vyrobis tak, ze nakrajane na kusky ho varis v sladkom sirupe, vyberies, nechas obschnut a zase povaris. Potom nechas vysusit cca 30 hodin, zalezi podla druhu
julica
sladky sirup: ak pol litra vody, tak aspon pol kila cukru
alex100
Ahoj. ja som tiež používal kandizované ovocie ale len do biskupského chlebíka. teraz ale používam len kandizovanú kôru, pomarančovú alebo citrónovú, Zdá sa mi to lepšie. nepadá tak na dno cesta.