Prosím o pomoc. Mám jedlé gaštany(dosť). Ako ich skladovať aby dlho vydržali. Poprípade sa dajú aj zmraziť. Ak áno ako?Prosím o každú radu nechcem aby splesniveli alebo usušili. Škoda ich.
Prosím o pomoc. Mám jedlé gaštany(dosť). Ako ich skladovať aby dlho vydržali. Poprípade sa dajú aj zmraziť. Ak áno ako?Prosím o každú radu nechcem aby splesniveli alebo usušili. Škoda ich.
Uvariť nie celkom do mäkka, dať do 7 dcl suchých pohárov, zaviečkovať, sterliziovať cca 20 minút pri 100°c - ako vlašské orechy. Neobsahujú veľa tuku, tak vydržia dlhšie ako orechy. Dostať to v Bille v Rakúsku a je to strašne dobré, a svinsky drahé, sú ako čerstvo uvarené.
Druhá možnosť - uvariť domäkka, olúpať, pretlačiť na pyré, eventuálne pridať trocha cukru, natlačiť do krabičiek alebo sáčkov bez prístupu vzduchu, do mrazničky. Pyré potom použiješ na koláče, gaštanovú roládu, alebo len tak, nastrúhané so šľahačkou.
Surové do mrazničky nedávaj, zamrznú a zosladnú, budú ako zmrznuté zemiaky.