Zdravá výživa

Javorový sirup z Kanady

ela23 - bez fotkyela23, 4. februára 2012

Ahojte, chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti s javorovým sirupom a či už ste niekedy ochutnali aj javorové maslo, cukor, karamel, alebo niečo iné?
Našla som na internete stránku čisto len s 100% originálnymii produktami z javorového sirupu z Kanady (javorovysirup.sk)
Chcem si niečo objednať, ale neviem sa rozhodnúť či sirup alebo niečo iné. Počula som že sa to dáva aj do kávy, jogurtov, vločiek a na všetko možné. A ževraj aj na liečbu rakoviny so sodou. Prosím napíšte čo mi najviac odporúčate a ako to vy používate? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

letisia
Použila som javorový sirup zatiaľ iba na dve veci. Na palacinky, či dolky a do nápoja, ktorý by mal byť vraj očistný. Do vody sa vytlačia citróny, pridá sa javorový sirup a kayenské korenie. Pije sa po celý deň.
wzorin
Ahoj,
mám vyzkoušený javorový sirup jako Americkou snídaňi s palačinkama,vajíčky a slaninou.Moc dobré.
evanaaa
Mala som originál s Kanady, ale darovala som ho bez ochutnania, nechcela so otvárať, ale mohla som , škoda.
ela23
V akom pomere sa dáva to korenie, sirup a citróny? Tie Americké raňajky, to sa poleje tým sirupom? Vajíčka sú ako volské oko alebo na tvrdo? A nerobili ste s ním aj nejaký koláč alebo mäso?
wzorin
ela23: vajicka na volske oko, sirupem se polevaji palacinky...
irenaw
poznám len sirup, dávame si ho na lievance, na dezerty, zmrzlinu, ovsenú kašu, do pálivej BBQ omáčky. do koláčov skôr používam zlatý sirup. ale pokvapkať upečené perníkové cesto je super.
irenaw
aha, a zmiešala som ho s pekanovými orechami a naplnila koláčiky z pľundrového cesta a po upečení ešte potrela, tie boli najlepšie zo všetkých :)
nadia56
@ela23 , posielam pozdravy z kanady, javorovy sirup pouzivam skoro vsade tam, kam ide cukor, do kavy-je naozaj vyborna, caju, citronady, ovsennej kase aj ked peciem chlebik pridam lyzicku javoroveho sirupu, je zdravy a lahodny, vsetkym odporucam vyskusat :-)
trencanka
Ja robim takuto specialitku:
Urobim kysnute cesto ako na osie hniezda. vyvalkam, dost pomastim rozpustenym maslom a posypem trosku vanilkovym cukrom. Stocim ako roladu, taku tensiu. Nakrajam na cca 5cm hrube "spaliky". Dno teflonoveho kastrola polejem javorovym sirupom a posypem posekanymi pekanovymi alebo inymi orechami. Tie spaliky tam postavim vedla seba rezom naspod a potieram po bokoch rozpustenym maslom, ako ked buchty davate na plech. Povrchu potriem este maslom a dam piect. V trube pekne sa spoja. Po upeceni necham vychladnut 5-10 minut v kastroli, potom obratim a vyklopim na tanier. Jednotlive spaliky pekne po kuskoch odoberame a degustujeme a mnamkujeme.
ela23
Mňam, ďakujem za odpovede, ste mi spravili poriadne chuťky, Nakoniec som si objednala ten javorový sirup, rovno celú litrovku, za 24 €, tak dúfam že mi vydrží, kým vyskúšam všetky recepty;o)
S tými pekanovými orechmi predavajú javorové pečivo v Karefure a je to fakt výborné len dosť drahé.
Trencanka, tebe odporúčam, pošli recept na tu stránku a dajú ti 10% zľavu!
Stále mi však nik nenapísal či má skusenosti a dobré výsledky pri liečení rakoviny:o(
ela23
dobrý článok, ale ja by som chcela vedieť či to z vás niekto aj vyskúšal
jana7
Ja javorový sirup mám úplne náhodne z Canady je to 330 g, názov PURE CANADIAN No.1 LIGHT MAPLE SYRUP, ale mne absolútne nechutí, škoda keby som mohla podarovať tak podarujem, alebo že by sa dal do dačoho použiť? Ak áno budem rada za daký dobrý nápad. Vopred ďakujem.
irenaw
@trencanka ja slintám, ak to nemáš v receptoch, tak si aspoň odtiaľto odpíšem, mňam
trencanka
Nemam v receptoch, ja totizto vselico peciem a varim, ale nekamaratim sa s fototechnikou. este odfotim ale potom do PC dat a vlozit to je pre mna problem. Ale tento rok mam zavazok, ze sa to naucim.
Recept je dobry, bude sa pacit!
ejta
ja napr. používam javorový sirup aj do dresingu na šalát namiesto cukru....