Varenie

Jak udělat domácí karamelové Salko?

noemiamisa - bez fotkynoemiamisa, 1. januára 2020

Jak udělat domácí karamelové Salko?

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Urob karamel z +- 25 - 30 dkg cukru , zalej nesladeným salkom alebo iným kondenz. mliekom nesladeným , a uvidíš. pokus - omyl . Ak bude velmi husté, dolej trochu obyč. mlieka. m.
používateľ nemá avatar
dm
dm
Variť akonzervu 2 hodiny. Pekne skaramelizuje
mirop
alebo mozes rovno kupit karamelove salko
mirop
@dm (2.1.2020 08:41)

pokial mas 2 hodiny varit obycajne salko, preto aby bolo karamelove, tak je lepsie karamelove rovno kupit nie?
mirop
@dvorka (2.1.2020 11:47)

ja teda kupujem karamelove salko a vzdy je skvele
sovka62
@dvorka (2.1.2020 11:47)

@dvorka , máš pravdu, karamelové Salko som aj ja kúpila len raz, karamelová chuť nikde a bolo také riedke, že som trnula, či sa mi nezrazí krém. Ale to domáce vyskúšam už len zo zvedavosti.
nadia56
karamelove salko sa da uvarit z konzervy sladeneho salka aj v tlakovom hrnci, konzervu ponorime do dostatocneho mnozstva vody, zatvorime tlakovy hrniec, dame varit, ked zacne signalizovat ventil, ze je hrniec natlakovany , znizime plyn/ elektrinu / a varime 45 minut, zdroj energie vypneme a nechame konzervu v zatvorenom hrnci vychladnut/kludne aj do druheho dna/ takto uvarene salko je krasne huste, a neotvorena konzerva skaramelizovaneho salka vydrzi v chladnicke aj tri mesiace, preto si ja varim aj viac konzerv salka na jeden raz ☺
tomeska
Otvor YouTube zadaj " sguščjonka " a najdeš hromadu receptov na obyčajné kondenzované mlieko a tiež aj karamelové, Len si vybrat. Šmejdila som tam asi hodinu a vybrat sa dá.
rulik
Ja som varieval tak ako nadia56 len čas som dal 1 hod a vždy sa podarilo,
moravanka
@tomeska (3.1.2020 21:19)
díky, dívala jsem se i jak vařit kondenzované mléko jako takové a ještě štěstí, že na vaječňák je ještě rok čas, jinak by mě to popadlo:-)