Rôzne

Jahodový špenát.

helca103 - fotkahelca103, 21. februára 2013

Dobrý deň želám všetkým. V obchode som videla niečo pre mňa zvláštne. Samozrejme že som poprosila o pomoc uja GOOGLE . Ponúkol mi slabé informácie preto sa chcem opýtať vás či máte skúsenosti s touto rastlinkou. Údajne sú jedlé listy aj plody. Zaujímalo by ma či sa vám darí pestovať. Na internete som našla málo informácií a možno som zle hľadala.
 diskuse.nachvojnici.cz/download/file.php?id=209&sid=ad87d2...

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
mne tiez vlani padli tie semienka do oka, kupila som, zasadila podla navodu na obale, ale ani jedno mi nevyslo, uz nekupim
afataga
ved skus, mozno budes mat vacsi stastie, tie semienka ta isto financne nepolozia :-)
helca103
zaujali ma takže ich skúsim zasiať a sama som zvedavá ako dopadnem.
afataga
ak sa ti potom bude chciet, daj mi potom vediet, kludne aj do mailu
45678
Poznám tieto "pseudojahody" je pravdou, že sú jedlé, ale výraznú chuť nemajú, je to skôr na efekt a zdobenie, ak sa Vám nedarí zasiať zo semienok, vyskúšajte zasiať do obalu od vajíčok-plastových a vytvorte si miniskleník :-) nezatláčajte semená príliš do pôdy, pritom pôda musí byť stále vlhká, preto je dobré to dať do toho obalu.je to jednoročná rastlina, dosahuje dlžku asi pol metra, potrebuje skôr plné slnko, ale aj polotieň. Kvitne asi od júna do polovice septembra.
Neviem, čo ešte by si chcela vedieť ? :-)))

eva53
potvrdzujem, na efekt celkom pekná rastlinka, ale nemala som odvahu z nej niečo spraviť,lebo chuť žiadna.............vysiali sme na záhon a pár semien vyšlo, ale raz stačilo, takisto mi vyšla okra ,ale bolo jej tak málo, že nestačilo na poriadne jedlo
sovka62
@afataga , to že nevzišli, nemusí byť chyba rastlinky. Skôr by som tipla dodávateľa semien, cena vysoká, kvalita horšia. A to platí, žiaľ, nielen pre osivá od tejto firmy.
helca103
@afataga už som ich zasiala tak budem každý deň sledovať čo sa deje a či to vôbec vzíde :-)
helca103
@sovka62 presne na teba som myslela,že Ty budeš asi najpovolanejšia na odpoveď. Nikde som sa nedočítala viac tak preto som sa opýtala tu. Hlavne ma zaujíma ako sa to dá pestovať a ako použiť. Zasiala som to a už sa teším ako to bude rasť.Aj ked to môžem pestovať len na okne .
tothka
@helca103 dnes som si ich obzerala v Tescu medzi semenami, obrázok sa mi veľmi páčil no ja tiež nemám záhradu kde by som ich mohla pestovať, tak asi počkám a možno ešte napíšeš ako sa ti s nimi darí . Ja by som tiež chcela na balkón do hrantíka.
sovka62
Viete, dievčence, firmy, ktoré dodávajú semená sa vždy snažia prísť s niečím novým. Takže sa tu objavujú také veci ako napr. ačokča, ktorú v prvom roku musel mať každý, na druhý rok ju nechcel nikto, nestála za námahu s pestovaním, potom farebné minipatizóny, tie sa ešte okrajovo predávajú, lebo sa dajú zavárať, teraz jahodový špenát a mohla by som pokračovať. Vlna záujmu vždy zakrátko opadne a množitelia musia vymyslieť niečo nové. Ja verím klasike, tomu na čo sme zvyknutí a čo nám chutí, experimenty ma nelákajú.
helca103
@eva53 ved práve tie plody ma zaujali,ale nik z mojich známich to nepozná. @tothka samozrejme že to sem budem postupne doplňať ako to bude rásť-teda aspoň dúfam.. @sovka62 čakala som na tvoj komentár lebo viem,že v tomto si expertka. Mňa to zaujalo lebo som hľadala niečo pekné do hrantíkov a toto mi padlo do oka. Uvidíme čo z toho nakoniec bude.Ďakujem všetkým za radu a názor.
helca103
predstavte si,že tie semienka mi vyklíčili, zasiala som celý sáčok ale mám z neho asi len 1/3 no aj tak som rada. Takže ak sa nič nestane budem mať na okne okrem muškátov aj špenát :-)
marikahr
Obnovujem tuto temu, dnes som natrafila na semienka jahodoveho spenatu a rada by som vedela, ci niekto z vas s uspechom tuto rastlinu vypestoval. Dakujem :-)