Zdravá výživa

Jablka.

babav - fotkababav, 24. februára 2013

Vieme,že sú zdrave ,bohaté na vitamíny a vlakniny. Nie nadarmo sa
hovorí:"An apple a day keeps the doctor away".
Práve som sa docitala,že podľa výsledkov výskumu na Florida
State University ,konzumácii dvoch stredne veľkých jablk denne ,
počas 6 mesiacov ,môže znížiť škodlivý cholesterol v krvi az o 23%.
Chutna ,účinná medicína !

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@babav , bodaj by to bola pravda. Ale veľmi tomu neverím. Ja skonzumujem buď jedno obrovské alebo dve normálne jablká denne. Keď som schudla dvanásť kíl, cholesterol, dovtedy v norme, mi vyletel, jablká, nejablká, racionálna strava tiež nič neovplyvnila, až tabletky.
babav
Neviem @sovka ako to pracuje ,ale jablka sú zdravé tak či tak .Cholesterol je pliaga a na jeho zvýšenie prispieva veľa faktorov .Najhorsi je je ten dedicny.... tomu pomôžu iba tabletky .
marianna76
Hm...tiež si myslím, že sú zdravé... používame ich aj ako ocot pri horúčke, alebo len tak , jablkovú šťavu tiež pri horúčke - pravdaže našu zo strúhaných jabĺk, teraz ich suším... a šupky dávam do čaju, nastrúhané - zhnednuté proti hnačke... aj deti dostávajú v škole týždenne jedno jablko... a čudujem sa - dakedy syn prinesie aj osem, čo je toľko detí, ktorých nik nenaučil trošku si vážiť si toho, čo dostávajú... A je fajn, že ich tu máme...
baculata
Moja svokra nás vždy upozornovala aby sme nezanedbávali konzumáciu jablk, lebo vraj čistia krv. Vela ich konzumujeme, len nechápem momentálne ich vysoku cenu, ked vlani bola, aspon v našom okolí naduroda jablk .
anina6
Ja tiež nedám dopustiť na jablká, každý deň si dáme zo tri alebo aj viac.
Veľmi nám chutia na všetky spôsoby a mojej polovičke hlavne koláče z jabĺk. Našťastie ich nemusíme kupovať, máme ešte zo svojej úrody.
horalka66
Aj ja mám rada jablká a každý deň skonzumujem dve a čítala som,že sú výborné na posilnenie imunity.Asi niečo na tom bude pravdy,lebo už roky som nebola chorá.
gordonko
aj ja som lúbil jablka a jedol som ich dosť .... no zničoho nič som prestal, máme ich doma le ma nelákajú NO ASI UMRIEM
bozulka
Jablká krásne,šťavnaté,chumkavé...také mám veľmi rada.Prospievajú nielen nášmu telu,ale aj našej kráse.Pred mnohými rokmi som sa dočítala že sú veľmi prospešné na pleť.Raz týždenne keď som prišla z práce miesto sprchy som si dopriala penovú kúpe a na pleť som si naniesla na sklenenom strúhadle postrúhané,vymačkané jablko a relaxovala aspoň 20...30min.Potom osprchovala a nakrémovala bežným krémom...vtedy môj obľúbený AB mandľový.To bol môj celoživotný kozmetický zázrak,bez profesionálnych služieb.
marianne
Velmi pekne clanky,fajn citanie,urcite maju svoje plusy jablka,vela vlakniny,vyborne aj na perilstatiku,jedavam denne,ani nie tak koli cholesterolu ale chutia mi velmi.Len, ked tiez neviem,ci to az taka pravda,otec ich jedaval na kila a s cholesterolom bojoval cely zivot...ale jedna baba povedala:-))) ,ze by sa nemali jest viac ako dve denne koli peceni.Obsahuju pektin,neviete nic o tom?? neviem sice ako by mohol pektin ublizit,ale predsa....
45678
@gordonko , asi treba tie jablká skvapalniť, nechutilo by to ani potom ?? :-)))
radost
@gordonko
vykašli sa na to!!!-myslím to umretie...už len kvôli VARECHE sa žiť oplatí-moje zlato!!!dobrá rada ti prišla hore práve:dávaj si jablčka aspoň v tekutom stave...:-)
teda k veci:dve jablčka denne-alebo jedno poldeci...!!..:-))))
ach-čo to tu stváram!!!nie že na zlé ťa nahováram...iba trošku pre zdravie-ked nebaví ťa žuvanie...:-))))
radost
i my máme jablčka v čerstvom..tekutom..kompotovom..i sušenom stave..večer sa vždy tešíme na ne..:-))
vlasatka
tiež som čítala k tomuto jeden článok. vraj nejaký vedci dokázali, že zjedenie 75 g sušených jabĺk (čo predstavuje asi 4 jablká v čerstvom stave) účinkuje na zníženie cholesterolu. a aj napriek tomu, že sušené ovocie všeobecne obsahuje veľa ovocného cukru (čo nie je dobré na líniu), tak ľudia, čo sa tohoto výskumu zúčastnili, vraj schudli. nevedia si však vysvetliť , prečo to tak je.
tu je ten článok :
 www.pluska.sk/zdravie/jablka-ako-pomoc-pred-vysokym-c...

vlasatka
inak @marianne , nepočula som, žeby pektín pôsobil zle na pečeň. práve naopak, podporuje trávenie a má vplyv aj na veľa iných vecí