Mám opačný názor na Vami uverejnenú radu, ktorú som si dnes prečítala v mojej obĺúbenej Vareche na tému mrazenie potravín. Nie že by to bolo niečo svetové :), ale tento rok je množstvo uhoriek a myslím si, že nie je dôvod sa pripraviť o zimný šalát zo svojej produkcie. Konečne sa dostávam k podstate: neodporúčate mraziť uhorky, ale ja ich každoročne zamrazujem a síce krájam ich ručne na širšie kolieska, ako na čerstvý šalát, hneď ich dám do mikroténu, stlačím a dám mraziť. Keď ich používam, urobím nálev z cukru, vody a octu a rovno z mrazničky ich dám do nálevu tak, aby boli celé ponorené a tak nechám rozmraziť. Je to naozaj ako čerstvý šalát. Samozrejme má to zmysel iba vtedy, keď máte uhorky zadarmo a máte veľkú mrazničku.
@zareaguj
Ked máš to vyskúšané a je to dobré,tak fajn.Ja to tohto roku vyskúšam podľa teba a uvidím.Mám uhoriek a paradajok toľko t.r.že už týždeň rozdávam.