Zdravá výživa

Iný názor

tetrisss - fotkatetrisss, 24. augusta 2012

Mám opačný názor na Vami uverejnenú radu, ktorú som si dnes prečítala v mojej obĺúbenej Vareche na tému mrazenie potravín. Nie že by to bolo niečo svetové :), ale tento rok je množstvo uhoriek a myslím si, že nie je dôvod sa pripraviť o zimný šalát zo svojej produkcie. Konečne sa dostávam k podstate: neodporúčate mraziť uhorky, ale ja ich každoročne zamrazujem a síce krájam ich ručne na širšie kolieska, ako na čerstvý šalát, hneď ich dám do mikroténu, stlačím a dám mraziť. Keď ich používam, urobím nálev z cukru, vody a octu a rovno z mrazničky ich dám do nálevu tak, aby boli celé ponorené a tak nechám rozmraziť. Je to naozaj ako čerstvý šalát. Samozrejme má to zmysel iba vtedy, keď máte uhorky zadarmo a máte veľkú mrazničku.

@zareaguj


Diskusia k téme

an3da
Tiež som si skôr krájala uhorky podobne a zamrazovala, boli dobré lebo v zime v záhrade nerastú. Nebolo práve ako svieže ale boli OK.
ancicka
Dám ti za pravdu,ale ber to tak,že každý ma iné zvyky a inú chuť.
Ked máš to vyskúšané a je to dobré,tak fajn.Ja to tohto roku vyskúšam podľa teba a uvidím.Mám uhoriek a paradajok toľko t.r.že už týždeň rozdávam.
evanaaa
Ale prečo dávať do uhoriek vodu, keď sú uhorky samotné z 80% z vody? Stačí nasoliť, nechať postáť, potom dať cukor, ocot, cesnak.....čerstvé tak robím, aj mrazené by tak mali ísť.
tetrisss
No to teda nie, tym, ze ich das do nalevu, neostanu ako handra, ale maju normalnu konzistenciu, toto je prave podstatne. Ak ich nechas len tak rozmrazit, tak su o nicom.
mijaita
Nevzpominate, starsi rocniky, ze se prodavavaly mrazene platky okurek jak dela @tetrisss , v takové voskove krabicce s fotkou tech platku ? Ja je uplne vidim pred ocima a vubec to nebylo spatne. Dnes by ale byly neumerne drahe. Kdyz mam misto v mrazaku, jen tak si jednu okurku pro pripad, namrazim .
hubata
ako som už písala: ja ich krájam na malé kocky cca 0,5 cm aj so šupou. Kde je napísané že uhorkový šalát musí byť kolieskový? A môžem ich potom použiť do hocijakého šalátu: kapustového, s paprikou, paradajkou .... tiež samozrejme z leta mrazeného. (ja v zime z hyperbordelu nekupujem dovážaný bordel).
tetrisss
Inak to mas pravdu, mozno, ze tie kocky by este lepsie udrzali tu stavu, to ma nenapadlo. Veru, chut takych, co i len mrazenych uhoriek a tych umelych dovazanych sa neda ani porovnat.
jezibabka1
toho roku sa aj nám nazbieralo uhoriek a tak som ich prvý krát zamrazila tak, ako Ty @tetrisss , hneď, ako som ich nastruhala na jednu dávku som ich dala do mrazáku, aby nepustili šťavu a keďže som všetko pomrazila a k jednému obedu som potrebovala šalát a bola som lenivá v tej horúčave bežať na trh, tak som jeden sáčok použila, uhorky som posolila a nechala rozmraziť zaliate nálevom a som veľmi spokojná ♥
jeka
Ja ich tiež tak zmrazujem už roky -rokuce,a tiež som sa pozastavila nad odpovedou o uhorkach,my si už ani nevieme predstaviť obedy a večere v zime bez šalátu z uhoriek.
zdezda
...ja tiež mrazím, no predtým ako ich dám do mrazáku, vycucnem vzduch zo sáčku:-)