Rôzne

Hríbky

smajliqa - fotkasmajliqa, 25. februára 2015

pekný deň želám
viem, že to sem veľmi nepatrí, ale mám na predaj sušené hríbiky, fakt veľké množstvo, a za chvíľu je opäť sezóna, tak ak by mal niekto záujem, napíšte mi..vďaka :))

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
@smajliqa : Veru, treba minúť staré zásoby lebo za chvílu sa stretneme pri dube medzi Malackami a Hasprúnkú..... už sa neviem dočkať!
janazjarku
Mne na jeseň darovala hríby jedna známa v dobrom úmysle podľa nej to boli modráky, no žiaľ pokazila som 3 jedlá a obávam sa, že ma zásobila satanom.. okrem toho som mala ešte dva 5 litrové poháre hríbov čo som sama nasušila a mala som hrôzu čo dám do kapustnice :-) našťastie nejaký kuchár v TV radil, že on hríby varí zvlášť a až na záver dá do kapustnice takže teraz hríby "predváram" a skôr ako ich dám k mäsu ochutnám :-) tým som nechcela povedať , že @smajliga predáva satana .-)
smajliqa
:D:D:D @hubata , veru.. neviem sa dockat :D ja to nosim na kila, len neviem co potom s tmy, hriby moc nejem, len ich rada zbieram...
@janazjarku ..nie je nad skusenosti :)
dobryhrncekvar
@smajliqa rada zbieram aj jem huby. Čo s nimi? nasuším /kapusta, pod mäso, polievky/, namrazím /do pizze, do polievok, rozoto/ zaváram na sladko-kyslo, buď samé alebo kombinujem zo zeleninou/ Je veľmi veľa spôsobov ako ich využiť v kuchyni.
smajliqa
@dobryhrncekvar
ano,, v mrazaku mam este asi 10 velkych sackov,, jedli sme to aj cez zimu,,, susenych mame tolko, ze to davame vsade.. po rodine sme to porozdavali, aj znami si vzali,,,aj na Sivestra do kapustnice samozrejme, aj doma aj celej rodine :)) nas to skratka bavi v lete zbierat,, ale konzumovat sa toho tolko neda... chapete :)
bubaya
janazjarku, to bol asi hríb žlčový, ten je horký, stačí ho trocha a všetko je pokazené. Vzhľadom vyzerá ako normálny hríbik, ale už aj surový je horký. Satan je výborná jedlá huba, ak sa dobre, aspoň 20 minút povarí. Keby to bol zle uvarený satan, tak by si videla ten tanec, nevedela by si, ktorým koncom sa máš k záchodu postaviť. Z vlastnej skúsenosti.