u nas sa castejsie pouziva hriankovac, kedze chlebik po upeceni nie sme schopni zjest do dvoch dni a tak ho nakrajam a dam do mraznicky a potom si kazdy vyberie kusok, strci do hriankovaca a ma ho ako cerstvy.
ťažko radiť. Mám to aj to. Záleží, aký chceš výsledný produkt. Hrianku si môžeš potrieť cesnakom a naložiť na ňu tatarák, alebo volské oko atď. Do sendvičovača si dáš toust natrieš maslom, syrom, pridáš šunku a.i. Pekne ti to upečie, syr ti vytečie a potom
20 min. drhneš mašinku, ale sendvič je super.
mám oba, ale tiež používam viac hriankovač, do toustovača obyčajný chlieb nedáš a ked tak bez kôrky a do hriankovača dáš oboje,a ako už bolo písané,toustovač sa pracnejšie čistí, a môj názor je ked už hrainkovač tak na celý ovál chleba, polovičku z neho urobíš ale z polovičky celý okruh ťažko
Ja robím hrianky v toastovaci - z hociakeho chleba aj s korkou, toasty v hriankovaci neurobis. Zalezi naozaj len na tom, ci chces robit hrianky a ci toasty, nic ine tu nenaradis.
keď to zhrnieme- asi vyhral hriankovač
rýchla a čistá robota bez zápachu a dymu oproti panvici na sucho, alebo s olejom, možnosť použitia normálneho chleba, ľahká údržba
sendvičovač :
nákup toustových chlebíkov, ktoré nemáš stále po ruke a bez nich si
moc neporadíš a pracné čistenie , pretože bez syra to nie je ono
a keď ho tam dáš, tak ti vytečie. Možno niekomu nie, ale mne áno
Hrianky na panvici nasucho nedymia a nezapachaju :) Treba opekat na miernom ohni pomaly a chlieb je dobry, chrumkavy ako normalna hrianka. Sendvice lubia skor deti, kvoli nim som to kupovala, hriankovac by bol len dalsi "kram" do kuchyne pre mna. Kazdy sa asi musi rozhodnut sam, co mu viac vyhovuje.
@micanela tiez som za hriankovac, my ten nas pouzivame velmi casto a sme spokojni, spravit hrianku trva par sekund a nemusim stat pri platni, kym cakame na hrianky, pekne sedime za stolom, pozerame si do oci a rozpravame sa a potom uz len natierame, cim chceme :) A na starsi chlieb je to idealne.
@micanela , v sendvicovaci steak neurobis ! napriek reklamnym recickam to vlastne ani nie je mozne .Skusala som to . Na steak musis mat poriadne rozpalene platnicky a toto sendvicovac nedokaze hoci by si ho nahrievala aj pol hodiny . Vsetky tie kontaktne grily a sendvicovace mozu tak zapiect chlieb a upiect este nejaku gofru ci pancake .
Kup si hriankovac . Ten slubuje iba klasicke opecenie chleba a to aj splni :-))))
@micanela , ten kdo vymyslel dietu z bieleho chleba ktory je preto biely lebo je chemicky bieleny je asi padnuty na hlavu , alebo ujo google zase zle prekladal do lovenciny.Na ten chleba netreba ani jedno ani druhe ...dat vtacikom ale myslim ze aj tym to skodi.
Ja som uz odpalila slusny pocet hriankovacov,takze uz ich nekupujem,skoda penazi,nemaju ma radi...ale podobne ako @julica na hrianky vyuzivam sendvicovac-toastovac.Opeciem v nom par platkov chleba a je perfektny.Pre mna ma vyborne vyuzitie aj na opecenie krajcov chleba,toastov alebo na plnene toasty.Takze u mna vedie toastovac-sendvicovac.:-)
kup si oboje... fakt. do sendvičovača môžeš dať aj rohlíky. Aspoň moje deti tak majú radi. A aj toustovač máme, je to rýchlejšie ako vyťahovať panvicu atď. toustovač ti to opečie rovnomerne z veľkej časti a môžeš si dať hocikedy, aj so salsou, či džemom.... a sendvičovač sme mali i na dovolenke, opekali sme na ňom slaninku a robili volské oká... Využívame oba.
nech by mi akýkoľvek návod hovorí, že sa dá urobiť aj steak nerobil by so to, steak ak má byť dobrý nerobí sa ani v hriankovači ani v toastovači,to je len pokrkvaný kus mäsa, ktoré sa dalo pripraviť chutnejšie v náradí na to určenom
@micanela - asi si sa už rozhodla, ale predsa napíšem, čo máme my - kontaktný gril:-) Toastovač - sendvičovač nám netreba, lebo na doma pečený chlieb sa mi nehodí. A hriankovač nepotrebujem tiež. Kontaktný gril urobí hrianky na sucho s pekne rovnomerne opečenými pásikmi, alebo zapekaný toast - ten gril nie je len kontaktný, dá sa rozložiť na plocho a je tam fúra miesta na grilovanie napríklad zeleniny, alebo sa dá tá vrchná platňa nastaviť tak, aby sa nedotýkala spodnej a tam robievame zapekané obložené chlebíky. Ja som so svojou mašinkou veľmi spokojná.
@marikafil - poradis aj znacku alebo nieco viac?
pozerala som na nete aj kontaktne grily ale su hodne velke do panelakovej kuchyne tak nechcem nieco, co mi tu bude stat a nebudem to pouzivat.
Ja mozem napisat moju skusenost.
Hriankovac mam, pouziva sa u nas velmi casto, hlavne na ranajky, napriklad hrianka s maslom, dzemom, medom. A aj napriklad ked chlebik nie je uplne cerstvy, das do hriankovaca a je potom chutny. Tak isto aj na rychle rozmrazenie platku chleba (ja mam chlieb casto v mraznicke a vytiahnem tolko kolko potrebujem). Ked sa pokazi, iste kupim novy.
Sendvicovac, to neviem presne, co to je, ak myslis toastovac, tak ten mam a tiez sa u nas s oblubou pouziva. Napriklad na taky rychly obed, pripadne rychlu veceru. Toasty su velmi chutne, napriklad so sunkou a so syrom, mozu byt aj bylinky... Dam medzi dva platky chleba (samozrejme aj s korkou), chlebik potriem z vonkajsej strany trosinku maslom (nemusi byt) a dam toastovat, pekne do chrumkava sa opecie, syr sa trochu rozpusti, mnamka. Chlieb sa moze plnit hocicim, aj na sladko - napr. nutella, banan....Mnamka. Moj toastovac sa aj velmi lahko cisti, trosku poutieram kuchynskym papierom, pripadne vlhkou handrickou a hotovo. Tak isto, ak by sa pokazil, kupujem novy.
Ak myslis sendvicovacom kontaktny gril, tak ten nemam. Ani mi nejako nechyba. Syn (student) ho ma, myslim, ze moc casto ho ani nepouziva. Ale uz robil v nom aj maso, napriklad hamburger. Musim sa ho opytat, aku ma skusenost.
Tak dufam, ze sme ti tu trosku poradili pri tvojom rozhodovani. Som zvedava, co kupis :-)...
takže mám doma novučký hriankovač a hrianky sú úžasné. Viem, že to bude klasika - teraz budem týždeň jesť iba hrianky a potom to omrzí ale zatiaľ 100% spokojnosť.
Ja hrianky robím v rúre a hriankovač mi netreba, ale mám sendvičovač s vymeniteľnými platňami od Philipsu a robím wafle, v sendvičových platniach sa dajú robiť aj šatôčky z lístkového cesta s jablkami alebo pudingom, na kontaktnom grile sa dá urobiť steak z lososa, na hovädzí steak to má ale malú prevádzkovú teplotu. S mašinkou sme tiež spokojní, využívame.
20 min. drhneš mašinku, ale sendvič je super.
rýchla a čistá robota bez zápachu a dymu oproti panvici na sucho, alebo s olejom, možnosť použitia normálneho chleba, ľahká údržba
sendvičovač :
nákup toustových chlebíkov, ktoré nemáš stále po ruke a bez nich si
moc neporadíš a pracné čistenie , pretože bez syra to nie je ono
a keď ho tam dáš, tak ti vytečie. Možno niekomu nie, ale mne áno
Kup si hriankovac . Ten slubuje iba klasicke opecenie chleba a to aj splni :-))))
pozerala som na nete aj kontaktne grily ale su hodne velke do panelakovej kuchyne tak nechcem nieco, co mi tu bude stat a nebudem to pouzivat.
Hriankovac mam, pouziva sa u nas velmi casto, hlavne na ranajky, napriklad hrianka s maslom, dzemom, medom. A aj napriklad ked chlebik nie je uplne cerstvy, das do hriankovaca a je potom chutny. Tak isto aj na rychle rozmrazenie platku chleba (ja mam chlieb casto v mraznicke a vytiahnem tolko kolko potrebujem). Ked sa pokazi, iste kupim novy.
Sendvicovac, to neviem presne, co to je, ak myslis toastovac, tak ten mam a tiez sa u nas s oblubou pouziva. Napriklad na taky rychly obed, pripadne rychlu veceru. Toasty su velmi chutne, napriklad so sunkou a so syrom, mozu byt aj bylinky... Dam medzi dva platky chleba (samozrejme aj s korkou), chlebik potriem z vonkajsej strany trosinku maslom (nemusi byt) a dam toastovat, pekne do chrumkava sa opecie, syr sa trochu rozpusti, mnamka. Chlieb sa moze plnit hocicim, aj na sladko - napr. nutella, banan....Mnamka. Moj toastovac sa aj velmi lahko cisti, trosku poutieram kuchynskym papierom, pripadne vlhkou handrickou a hotovo. Tak isto, ak by sa pokazil, kupujem novy.
Ak myslis sendvicovacom kontaktny gril, tak ten nemam. Ani mi nejako nechyba. Syn (student) ho ma, myslim, ze moc casto ho ani nepouziva. Ale uz robil v nom aj maso, napriklad hamburger. Musim sa ho opytat, aku ma skusenost.
Tak dufam, ze sme ti tu trosku poradili pri tvojom rozhodovani. Som zvedava, co kupis :-)...