Ja som doposiaľ vždy hrášok zavárala v slanom náleve,ale by som aj dala do mrazáku.
Chcem sa vás spýtať,ako postupovať,či ho stačí iba len tak dať do sáčku,alebo kelímku.
Dakujem.
kľudne ho môžeš zaliať vriacou vodou, nechať postáť 5 minút, scediť a zaliať studenou vodou - čiže prudko schladiť, potom už len scediť, nechať dobre odtiecť a dať do sáčkov alebo nádobiek. Použitie je také isté ako keď kúpiš mrazený
@ancicka ... nasadím si každý rok veľa, veľa hrášku a veľa hrášku aj namrazím ... rovno dám vylúskaný do sáčkov a vydrží mi vždy až do nového ... nezalievam vodou, neblanšírujem ... má vynikajúcu kvalitu aj tak ... len pred použitím nerozmrazovať !!!
ja zelený hrášok nasypem do vriacej vody a len čo začnú malé bublinky hneď zlejem a schladím studenou vodou, potom čo trochu obschne, dám do mrazničky. Predsa len môže tam byť nejaký červík.
Ja tiež neblašírujem, keď ho oberiem a preberiem aby bol čistý, dám do kelímkov dobre uzatvorím a šupnem do mraziaka. Keď idem variť tak si odsypem do sitka opláchnem pod vodou a dám do rizota, alebo do polievky a je ako čerstvo nazbierany.
Diskusia k téme