Rôzne

Hrašok mrazený.

ancicka - fotkaancicka, 20. júna 2012

Ja som doposiaľ vždy hrášok zavárala v slanom náleve,ale by som aj dala do mrazáku.
Chcem sa vás spýtať,ako postupovať,či ho stačí iba len tak dať do sáčku,alebo kelímku.
Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
kľudne ho môžeš zaliať vriacou vodou, nechať postáť 5 minút, scediť a zaliať studenou vodou - čiže prudko schladiť, potom už len scediť, nechať dobre odtiecť a dať do sáčkov alebo nádobiek. Použitie je také isté ako keď kúpiš mrazený
michsamant
U nas sa zriedka predava hrasok v strucikoch, ale ked je, tak si ho nakupim vela a potom s detmi luskam. Dam do plastovych nadobiek a rovno zmrazim.
evanaaa
Ja som dostala trochu hrášku , tak na jednu porciu a hneď , bez nejakej úpravy som ho dala vo vrecúšku do mrazničky, dúfam, že prežije.
klaura
@ancicka ... nasadím si každý rok veľa, veľa hrášku a veľa hrášku aj namrazím ... rovno dám vylúskaný do sáčkov a vydrží mi vždy až do nového ... nezalievam vodou, neblanšírujem ... má vynikajúcu kvalitu aj tak ... len pred použitím nerozmrazovať !!!
klaura
vyskúšaj urobiť aj surový, aj blanšírovaný a môžeš porovnávať ... :) len si nesmieš zabudnúť kelimky označiť ... hi hi
michsamant
Inak s tym blansirovanim to nabuduce skusim aj ja... tiez dakujem za tu radu.
dobryhrncekvar
ja zelený hrášok nasypem do vriacej vody a len čo začnú malé bublinky hneď zlejem a schladím studenou vodou, potom čo trochu obschne, dám do mrazničky. Predsa len môže tam byť nejaký červík.
slnecnica1
Ja tiež neblašírujem, keď ho oberiem a preberiem aby bol čistý, dám do kelímkov dobre uzatvorím a šupnem do mraziaka. Keď idem variť tak si odsypem do sitka opláchnem pod vodou a dám do rizota, alebo do polievky a je ako čerstvo nazbierany.