Čaute všetci,
prosím Vás o radu, dnes som sa pokúšala piecť hovädzie zadné podľa tohto receptu
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-pecene-fotorecept/2350...
aaa neviem kde sa stala chyba, keď som ho už začala krájať, vyzeralo ako na obrázku (len ešte menej ružovšie, lebo som ho tam nechala dlhšie), vytiekla z neho všeetka šťava no a bolo tvrde, príborovým nožíkom sa krájať nedalo...
Aj by som sa na tom zasmiala, ale ide ma poraziť. Kde som urobila chybu? :-(
Dala som ho tam zas a som zvedavá ako môj prvomájový obed dopadne.. asi to tu zabalím a pozvem priateľa na obed :D
Maso sa praveze nemalo piect dlhsie .Mozno si ho mala este viac nechat odpocinut a krajat naozaj na tenucke platky -skoro ako sunku . Dlhsim pecenim mu veru nepomozes :-(( Ked som to robila pred niekolkymi rokmi prvykrat , tiez som si myslela , ze bude lepsie ak bude viac prepecene .Zbytocne -maso ostalo suche a tvrde ako koza z topanky .Az som si nasla v casopise Apetit recept - takmer identicky ako ho tu dala @elekra /akurat tam bol ovela vacsi kusisko masa/ a tam prave zdoraznovali , ze maso sa nema pridlho piect aby ostalo ruzove a stavnate . Podarilo sa .Manzelovi sice nechutilo lebo mal pocit , ze je maso surove ...Neskor som viackrat jedla v zahranici pecene hovadzie a vzdy to bolo take : ruzove , stavnate ...a pre nasinca "kus surovej hovadziny":-) V americkych kucharskych knihach som tiez nasla podobne recepty /kratke a intenzivnejsie pecenie/ a potom zasa recepty staroanglicke - ked sa hovadzie zadne nasledne po opeceni dusilo uplne pomaly niekolko hodin na nizkej teplote za staleho podlievania . Ale to je uz zasa iny recept .
teraz na to rýchlo zabudnúť..
@alena pod recept som to nedávala preto, lebo kým by to tam niekto našiel a odpovedal na moju reakciu..
Rovnako tak aj divina...
Krvavy steak je super, ale z prevereneho masa....
@rulik bolo to tak v tom recepte, aj aj tu baby potvrdili, že pečú aj tak krátko..
Ešte sa Vás opýtam, keď som kupovala karé v supermarkete, bol skoro na každom sinavý fľak, akoby "modrina". Nie nejako výrazný, ale dal sa vidieť. Kúpila som taký, na ktorom nebol. Ale keď som ho doma krájala, bol taký fľak vo vnútri mäsa. A keď som sa teraz v masiarni obzerala po karé a krkovičke, tiež mali také "fľaky". Čo to je?
Ďakujem Vám za odpovede, veľmi mi Vaše rady pomôžu :-)
www.kajman.net/gastroteoria/44-vseobecna/100-spoznavam...
abo tu:
www.gastroprofesor.cz/slk/clanek/maso-zrani-dobytek-kuchyne...