mám "recept", babský, že na polievanie hortenzií a iných kyslomilných rastlín treba dať do 3,75 L vody 120 ml octu..je to správny pomer, či máte iný a odskúšaný? vdaka za tipy..
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 3 najnovší komentár včera 19:00
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 2 najnovší komentár 11. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 290 najnovší komentár dnes 12:51
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 290 najnovší komentár dnes 12:51
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 3 najnovší komentár včera 19:00
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 2 najnovší komentár 11. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 248 najnovší komentár dnes 12:51
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 3 najnovší komentár včera 19:00
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 3 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 2 najnovší komentár 11. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Pred pečením: Orechy nestačí len pomlieť. Spravte s nimi toto a vaše vianočné koláčiky budú ešte chutnejšie
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Baba na plechu: 11x haruľa, úžasné jedlo zo zemiakov, ktoré majú gazdinky radšej než placky. Prečo?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- Najlepšie novembrové recepty: Topkou je aktuálny koláč dnešných dní, zaobídete sa pri ňom bez jednej nedostatkovej suroviny
ináč - ak chceš zmeniť ružovú alebo bielu hortenziu na modrú, treba ku koreňom zakopať meď. stačí zopár centov, v minulosti 50 haliernikov. kým tam budú, hortenzia bude kvitnúť na modro. keď ich vyberieš, časom sa vráti ku svojej pôvodnej farbe.
@eldi , ja s tebou súhlasím, zrozumiteľnejšie by bolo napísať "pridám do zeme piliny". ale mne to nedalo, veľmi sa mi páči "jedna pilina, dve piliny". :-))))
práve včera som mame spomínala, že si kúpim hortenziu na balkón, mne sa veľmi páčia. aj georgíny sa mi páčia, ale tie robia problémy s prezimovaním, mrchy. a ja mám najradšej také kvety a rastliny, o ktoré sa netreba starať. alebo len minimálne. :-)
neviem..nechováme...piliny z ihličnatých stromov-smrek,jedľa...bor....aj hlinu-ked chcem-beriem len v takej hore-pod ihličnanmi..tá je kyslá...
ja si kúpim rašelinu v obchode-pre azalky a rododendrony a miešam s pilinami-bo čistá by ma draho vyšla...
muž pestuje čučoriedky-a tiež ich má v pilinách...chodíme do vriec na pílu-gáter-si vypýtať-oni to majú odpad...
:-))))
Profesionálne:
Firma Agro CZ vyrába okysľovač, litrové balenie, určený presne k horeuvedeným rastlinám. Pri výsadbe (a potom každoročne)treba k rastlinám pridávať vrchoviskovú (nie slatinnú) rašelinu, tá má kyslú reakciu. Používať hnojivá, ktoré v pôde zanechávajú kyslé zvyšky, teda tie, ktoré sú priamo určené na ihličnany, čučoriedky, vresy, rododendrony, hortenzie a pod.
Pre vyfarbenie hortenzií na modro použiť hnojivo Modrá hortenzia, prípadne zelenú skalicu, čo je síran železnatý, práve to železo spôsobí modré sfarbenie kvetov, existuje aj prípravok tekuté železo, 200 ml balenie.
Takto to zaručene vyjde.
hortenzie nemajú radi slnečný úpal-vraj..tak pred tým domom by im malo byť dobre...ale správne píše @eldina-mus íš dať do kyslej pôdy...
Potvrdené mám ústne od odborníkov pracujúcich s rastlinami, bohužiaľ k tomuto doklad nemám, no mám s tým dlhoročné skúsenosti a preto som chcela vyslovene poradiť@eldine , a nie machrovať, ako to možno niektorí pochopili. Inak som písala aj o tom, že pokiaľ chceme zalievať kyslomilné rastliny vo veľkom ( myslela som tým v záhonoch, záhradkách ap.) doporučujem na to určené hnojivá, ktoré aj sama používam a hortenzie a rododendróny kvitnú jedna radosť, pokiaľ im mráz moc neublíži.
@eldina , ak by si mala problém s tou kyselinou, poraď sa s niekym, kto pracuje v chemických laboratóriách. Určite Ti bude vedieť poradiť!
OMG! Hortenzie na balkoně není moc dobrá věc, chce volnou půdu, spíše stín. Jsem jich i bez octu několik zavraždila, než mi došlo, že to není květina pro můj balkon. Jinak nápad s octem může přinést popálení jak kořenů, tak rostliny samotné. Kyselá půda - rašelina - není ocet, uvěřit pdoobnému návodu nebylo a není moudré. www.ceskenapady.cz/pestovani-hortenzie-cnp-1039-7838.html...
dúfam, že sa kvietok z toho dostane. Skús ju presadiť do zeminy voľnej prírody pri bytovke...na vzchopenie, potom späť domov...alebo nová černozem v kochlíku. Ja verím že sa pozviecha.