Vie prosím niekto poradiť či sa dá odstrániť horkosť z uhuriek? Čosi sa
urodilo a keď chcem použiť na šalat tak skoro všetko musím vyhodiť,
lebo sú strašne horké a všetko nechcem na zaváranie. Už vopred
ďakujem.
Vie prosím niekto poradiť či sa dá odstrániť horkosť z uhuriek? Čosi sa
urodilo a keď chcem použiť na šalat tak skoro všetko musím vyhodiť,
lebo sú strašne horké a všetko nechcem na zaváranie. Už vopred
ďakujem.
Iný spôsob je, že nemusíš nič ochutnávať, ošúpeš, nastrúhaš, osolíš a necháš postáť. Po chvíli z nich vyžmýkaš šťavu, ktorú pustili a už horké nebudú. Stačí zaliať nálevom a hotovo. Pri tomto spôsobe však prídeš o vegetačnú vodu, ktorá je v uhorkách a nahradíš ju "vodovodou", nuž ale čo narobíš, horké sa zjesť nedajú.
vyskúšala som, nepomohlo, uhorky ostali horké aj potom.
doplňujem, že som vyskúšala zliať šťavu z uhoriek a dať druhý nálev, uhorky boli horké aj napriek tomu.