Rodina a deti

Hnevá ma pivnička!

zemo - fotkazemo, 24. januára 2011

V rámci boja proti alkoholizmu je mi to divnô, že zmizla Varecha.sk s portálu Pravda.sk a nahradili ju portálom, kde sa musí konzumovať alkohol! Vraj len koštovať! Ale ako moja mama hovorila, takto to len začína! Alkoholizmus, bremeno budovania rozvinutej kapitalistickej onej!

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
@zemo , ale taka ozajstna pivnicka je asi prima. Ja som sice nikdy v ziadnej nebola, iba som snivala o tom ist do takej spravnej vinarskej pivnicky, kde sa da okostovat rozne vino, ale najma si zaspievat od pluc take tie - no vinarske. pan Malik iste take pozna. Raz nas navstivili Brnaci (tu v USA). Zaspievali sme si take tie a snivali o navsteve PIVNICE. Az pridete do Brana, zavedieme vas ..... I ked sme Brno navstivili pivnicka nebola.
janazjarku
Taká pivnička to je vec, ale do pivničky treba vedieť chodiť. Vrelo neodporúčam v časoch , keď je v pivničke takých 7 stupňov a na svetle božom 30 :-) Raz prírodovedci SAV mali na nejakom kongrese na Slovensku amerických spoluvedcov, ktorým sa okrem iných naších divov rozhodli ukázať vinnu pivničku na južnom Slovensku. Samozrejme bolo horúce leto a hostia prevzácni ..vincúr v pivničke sa predvádzal a lieval o dušu i syríka na prehryznutia nachystau, ale vína bolo zjavne viac :-) Našinci diplomaticky upozorňovali amerikáncov, že vínko môže byť zradné, ale ozaj len tak potichučky, aby sme si našu povestnú pohostinnosť neneštrbili. Viem, že tušíte ako to skončilo veru veru..:-D Keď vyšli ochutnávači z pivničky veľmi rýchlo ich rozhádzalo po záhradke, ktorá pivničku obkolesovala ba jedna "dáma" skončila len tak prevesená cez drevený plôtik :-) Príhodu mi vyrozprával účastník tohoto tématického zájazdu i o tom ako hosťom po západe slnca horeli líca nevedno či od neplánovaného poležkávania na záhradke a či od hanby :-)
stefanm
Raz dávno sme boli na ROH zájazde v meste Eger(H) a navštívili sme neďaleké "Údolie krásnych panien" (Szépasszony völgy).Je to komplex skalných pivníc plných sudov vína z tejto oblasti."Zapadli" sme do jednej a domáci začal ponúkať na ochutnávku z každého súdka.Ja som ortodoxný antivinar,nielen že mu "nerozumiem" ale mi ani nechutí.Nepil som ho (s výnimkou dvoch rokov,keď som bol na vojenčine a robil som "lapiducha" a musel som s hlavným doktorom piť červené , lebo keď som chcel "opušťák",a mal som ich 16,tak som sa musel prispôsobiť) a ani nikdy piť nebudem.Tak som si objednal (pretože sme boli v Maďarsku) "barcpálenku"!!!Skoro ma z tej pivnice ten majiteľ vyhodil!!!...Zjapal na celú pivnicu niečo o tom , že mu ju tam "znesvetím" či čo?!?!.....Takže navrhujem petíciu za zrušenie "pivnička.sk" na Pravde alebo za doplnenie o "poldeci.sk" aby som nebol , ako sa hovorí , diskriminovaný!!!!
janazjarku
@stefanm v Údolí krásnych panien som bola viackrát a to z prostého dôvodu mali sme tam "družobného" partnera, ktorý nám zostal ešte veľa rokov po páde opony. Brat predsedu maďarského ROH je vlastník útulnej čárdy a tak nás tam vítali vždy s otvorenou náručou a prehnutými stolmi pod maďarskými špecialitami, ktoré sme prelievali odrodou "Sorke barát".. "Egri bikavér" a potom si už nepamätám :-) no keďže som zamestnanec firmy v ktorej na jednu ženu v tých časoch pripadalo 6 chlapov prižmúril vinárnik oko pred znesvetením vinnej révy tak našich chlapcov častoval ozajstnou sudovou barack pálinkou po ktorej zrazu všetci vedeli spievať ba dokonca aj tancovať :-)
julica
suhlasim so zemom, ale na druhej strane ma pravda uz nijako nemoze prekvapit :(
kanadsky
Kto pije preto aby sa opil? Ani gulašu si nedáš toľko aby ti bolo zle, ale chuti lepšie z pohárikom Cabernetu.
arasidka
tak to áno, pohárik dobrého vinka je ako liek. Nuž, ale po dobrom guláši aj taký pohárik "zaroseného" nie je zlý:))
hubata
Kanadský ideš s cabernetom !!!
Najlepší je trojchlapový ribizlák: jeden pije a dvaja ho držia. Moja babka mala 95 rokov keď umrela a prvá otázka keď som k nej prišla bola:
"Ulejem ti ???? "