Rôzne

Hľadám zákusok!

fany1602 - bez fotkyfany1602, 31. júla 2012

ahoj varecháči!zase sa obraciam na vás s prosbou či náhodou niekto
nevie recept na zákusok ktorý nosievala jedna záhoráčka na
internát.viem že to boli indiánky naukladané na plech potom bol
výborný krém potom piškoty namočené asi v rumovom mlieku zase
krém a zase indiánky a poliaté čokoládou.neviem ako sa volali ale boli
výborné!!! vopred dakujem!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

aroooo
@nadia56 ,ona píše ak tomu dobre rozumiem indiánky´=keksy potreté krémom,obloženým piškótami asi s rumom,znovu krém,keksy Indián a čokopoleva,takže zostáva asi identifikovať ten krém.... a že by piškóty namáčané v káve s rumom?
nadia56
akosi mi to nedalo, trosku som hladala a pridavam recept na pozadovany zakusok- Nepečený "indián"
250 g rastlinného tuku., 100 g práškového cukru., 1 balíček vanilínového cukru., 2 zlaté klasy., 800 ml mlieka., 100 ml rumu., 1 balenie detských piškót., 4 balenia keksov (Indián alebo Marína)., čokoládová poleva.,
V mlieku uvaríme zlaté klasy spolu s vanilínovým cukrom. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Tuk vymiešame s práškovým cukrom a postupne zapracuje do vychladnutého krému. Na väčší podnos alebo plech rozložíme 2 balík keksov a natrieme na ne polovicu pudingovej plnky Na vrch poukladáme piškóty ktoré sme namočili v rume. Potom ich potrieme pudingovým krémom, na ktorý ukladáme zvyšok keksov.Vrch koláča natrieme rozpustenou čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním sa odporúča nahriať ostrý nôž v teplej vode, utrieť a až potom koláč pokrájať.
zdroj  vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.ca/2012_05_01_archive.html...

snad je to on, dobru chut:-)
fany1602
si zlato!!!asi toto je ono dneska to určite spravím lebo toto už veľmi dávno zháňam.ešte raz veľmi pekne dakujem.ano zle som sa vyjadrila ale určite vyskúšam všetky recepty!!!
evanaaa
No, takýto nepečený " zákusok" je dobrý, a ako sa spomína, nemusia to byť len Indian-keksy, ale aj iné. A dobrý je aj ananásový krém.
fany1602
no dneska som robila ten zákusok bol super!!!len sa po ňom zaprášilo!!!! takže ho môžem robievať častejšie.ešte raz dakujem pekne!!!
nadia56
@fany1602 , som rada, ze sa ti zakusok vydaril a chutil, ked zozeniem keksy-aspon marina, tak spravim aj ja, zelam ti pekny den:-)