Zlatko ja mam jednu prosbu /asi/za mnohe kuch.Keby si niekedy ak budeš mat čas a chut po slovensky a po lopate niečo napisala ako si vybrat soj.omačku ked slovak pride do činskeho obchodu v Blave v tom velkom množstve soj .omačok.Ktore dat do polievky ktore do šalatov ktore do masa. atd.Ja poznam svetlu, tmavu, sladku, ochutenu, marinovacu tamari ,atd.Tie su mi jasne ale tie obyčajne predsa musiš sa podla niečoho rozhodnut ktoru kupit alebo maš doma všetky druhy soj omačok?
Alebo je to tak ako s bielim vinom mam v regali 10 druhov vin a vyberem si jednu značku ?Alebo ocot ja som v predajni videl aj 8 druhov octu ryžoveho a teras ktori kupit?Alebo kupim jeden podla financi a ten dam všade tam kde je napisane ocot?
Ja viem to by bola debata asi nie na jednu kavičku ale viac ale ak sa da tak skus napisat.
ako si vybrat? Dobra rada nad zlato Vopred dakujem za čitatelov Varecha Určite je vela čo čakaju na odpoved Dik
Ja som vedel že to napišeš po lopate a bude tomu viac kucharok rozumet Mne to moc pomohlo Nechcem otravovat ale ešte ten receptik na šanghajske cestoviny a už môžem kludne spät. A na grilovačke si na nas varecharov spomen Cmuk
1 obyč.slov rohlik nakrajaj na kolieska asi 0.5 cm
akykolvek tvrdy syr npr. aidam nakrajaj na približnu velkost ako rohlik len o niečo tenšie Zober špajdlu a napichuj na nu raz rohlik a raz syr na dlžku panvice .Začinaj rohlikom a konči tiež rohlikom ako živanku.Potom to obal v klasickom trojobale a vysmaš ako vypražany syr.Neboj on sa nerostečie lebo nasiakne do toho rohlika k tomu daj klasicke hranolky a tatarsku omačku Musiš vyskušat.Treba to hned konzumovat.Možeš si to spravit aj do zasoby jednoduche a skvele Dobru chut
Uvar klasicku krupičnu kašu daj na plech Hrubka podla množstva a rozotriet.Posypat škoricou a dat zapiect Nechat vychladnut a krajaj ako zakusok Sama budeš prekvapena a hlavne deti a manžel ani nehovorim Doma nikomu nehovor upeč a ani nebudu vediet že je to krupična kaša.
To su receptiky len pre teba ale ked skusia aj ostatne nič sa nestane.
cakal som na tvoju odpoved mas 100% pravdu aj ked je Kikkoman podstatne drahsi , kvalita je vyborna u nas sa pouziva len ta.
Ja by som osobne nikdy nekupoval sojovu omacku napriklad nemecku ci slovensku atd.je to vyhadzovanie penazi a vacsinou je to len slana gebuzina co sa snazi daco napodobnit.
U nas sa nepouzivaju ziadne specialne zmesky to sa da vsetko cerstve namiesat.Jedine inu sojovu omacku mame Indonezsku sladku tzv. Kecap Manis.
@turanec a čo mi mne sa tie recepty tiež veľmi pozdávajú a mám syr už dlhšie v chladničke a treba ho zpracovať,už viem čo bude na večeru.Ďakujem.
tak ako mna.
Pre slovakov môžete nakupovat na adrese www.orientfood.sk
Ja som našiel par receptov ako šanghajske cestoviny ale nikde som nevidel že by sa davala tahina pasta tak som zvedav.Takže dakujem To je slabe slovo pre teba a 2019.
Ja som rad že si spolu mame o čom pisat a ak ty to vadi o čom si pišeme tak maš dve možnosti bud sa nezapajaj do našej diskusie alebo chod pozerat pornostranky nič v zlom ale predsa o čom si pišeme to je naša vec.A hkbarbie ja ta prosim nedaj sa znechutit vždy sa najdu ............. nič v zlom cukrarka.