Varenie

Ghee - prepustené maslo

martamm - fotkamartamm, 28. februára 2020

Ahojte, dnes som podla receptu, ktory som tu nasla robila prepustene maslo. Vysledkom je nieco v konzistencii oleja. Je to v poriadku, ci to ma byt tuhe? Budem vdacna za kazdu radu

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Ja som mala tekuté , v chlade to časom získalo pastovitu konzistenciu a vydržalo hodné dlho
1x haji
paradis1
@martamm (28.2.2020 19:56)

Áno, ma to vyzerať, ako pekný olej. Ale do zajtra ti to určite stuhne ešte viac, ako bravčová masť. Má to tak byť.
haji
@martamm (28.2.2020 20:45)
Přesně, ztuhne. V chladničke určitě. Mně trochu "zezrnkovatělo", na chuti to nic nemění.
evanaaa
Ja som si tiež robila ghee, ale filtrovala som asi trikrát, bola to babračka, aspoň premňa, tak som si radšej kúpila hotové, aj keď drahšie, ale aj maslo (dvaň by ma draho vyšlo + tá robota...a všetko umastené :)
paradis1
@evanaaa (1.3.2020 18:02)

No vidím, že si ozaj veľmi šikovná kuchárka. Mne, mužovi to nerobilo absolútne žiadny problém, nieje to žiadna babračka a umastenu som mal akurát varešku a nádobu, v ktorej som to robil. A tým, že som si to urobil sám a nekúpil, ušetril som minimálne 5€. A viem, že tam nemám napchatú žiadnu chémiu.
haji
@evanaaa (1.3.2020 18:02)
Nikdy jsem ghí nefiltrovala, stejně jako vyškvarenú masť nefiltruju, opatrně, šikovně sleju. Zbyteček dole dám zvlášť - určeno k rychlé spotřebě. Cenová relace ghí v obchodě je pro mě astronomická, to radši nic.
radox1
@evanaaa (1.3.2020 18:02)

ake filtrovanie?hrniec varecha a asi 30-40minut,ziadne zbieranie peny a ani ine sprostosti.jednoduche,ani netreba pritom stale stat.ked je maslo v akcii,kupim 10kusov a naplnim 7 decove pohare.
evanaaa
Možno preto, lebo ten spôsob, ako sem dávate, som vtedy ešte nevedela, robila som podľa jedného videa, kde dotyčný kuchár trikrát maslo filtroval cez gázu, kým nebolo čisté....preto spomínam, že babračka, prelievala som z hrnca do hrnca,....a preto všetko mastné. Teraz už vidím, že sa to dá aj inak, preto to skúsim znova. Robila som to dosť dávno, možno pred 8-9 rokmi.....