Varenie

Fúkané rožky

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 17. decembra 2013

Už 2x po sebe som fúkané rožky len vyškrabávala z formičiek. Dávnejšie som na Vareche čítala recept kde sa rožky vo formičke cez fóliu len sformujú a vyklopia sa na plech a upečú sa. Viete mi poradiť o aký recept ide ? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@evkalibka , recept tu bol hádam pred týždňom. Tam je napísané, že ich treba piecť pri nižšej teplote. Tam bude pes zakopaný, lebo keď som ich piekla (prvý a posledný raz v živote) prvý plech bol skvelý, krásne vyfúknuté, z formičiek šli bez problémov a druhý plech dopadol tak ako tvoje, ploché a k formičke prilepené tak, že sa museli odmočiť, inak nešli von. Ti preto, že medzitým sa rúra zohriala viac a to sa rožkom nepáčilo.
jeka
Ja ked ich pečiem,tak asi 5 min(resp.dokedy trocha povyrastú) pečiem na 180 stupň.a potom stiahnem na 150 stupň.a pečiem doružova,potm pečiem laskonkykedže je rúra chladnejšia(ked nemám čas tak na 150 stupň asi 20-30 min.),ked je čas tak na 100, a pečenie končím.
evkalibka
ďakujem Vám všetkým za rady, idem zas do toho, skúsim fúkané z polovičnej dávky, lebo ich máme radi a ešte raz dík janealli za recept ktorý som hľadala
anka246
Tak tu je recept na ,, fúkané rožky".. 200 g Smetol, 70g Cera,
250 g ml. orechov, ( alebo 200g kokosová múčka), 400g pr. cukor,
1 /2 balíčka pr. do pečiva. /smetol som kúpila v Tesccu/
Mne sa tiež rohlíčky nedarili, keďže je rastlinný tuk iný ako pred 20- rokmi, tak som začala špekulovať. So samotnou Cerou sú dosť sypké. Ja som robila kokosové.. nech sa vydaria..
maminkatn
no ja som robila,,,,v nedelu,,a ax ouvej,,,asi zdrhli ti co ix nafukuju,,,,a žto mi vzdy vysli,,,,,mam tera,novy sporak,s elektr,,rurou,,,som si myslela,,ze budu krasne,,,a ani jeden plex,mi nevysiel,,a to som robila s dvojitej davky,,,zlaty plynak,,,,vobec neviem,,,co som urobila,,,zle,,,vyklepavat isli,,,ale bud boli surove alebo splasnute a pripecene,,,takze s fukanymi rozkami,,,bude na dlho koniec,,kym sa zas odhodlam,,a to v pl,,rure som ix mala numero uno,,,,
mery8658
@evkalibka 100g muka hladka, 125g maslo - /palmarin/ 250g cukor praš., 6g prašok do pečiva, 125g kokos /orechy/ štipka soli, keby sa nedali zhniesť pridať 1-3 lyžice vody. Formičky nemastiť len naplniť do 3/4 a piesť na 130stupňoch 25 minút. Ručím ti že sa vydaria a po prechladnutí sa pekne vyklopia.
zapalka
včera sme piekli kokosové a išli krásne vonku. pred prvým naplnením formičiek každú jednu prstom vymastím maslom - stačí použiť papier od minutého. pečiem na 160st. kým sa zdvíhnú, vyklápam po vychladnutí, stačí trošku stlačiť formičku z bokov v prstoch. ďalšie rožky už nakladám do použitých formičiek, bez umývania, mazania ap. všetky do jedného sa krásne vyklopili, recept robím tento: 500g pr. cukru, 250g hrubej múky, 250g kokosu (alebo mletých orechov), 250g masla, 1/2 pdp. recept aj fintu mám od mamy, ktorá to pečie takto vyše 30 rokov, kedysi sa dávala hera, ja používam na pečenie iba čisté maslo ;)
lubka50
nedarili sa mi zo začiatku tiež, problém však je skutočne iba v teplote rúry, pri akej ich pečieš. Skús na nižšej a určite sa ti podaria.
evkalibka
ešte vraz sa vraciam k fúkaným rožkom, konečne mi vyšli a to vďaka vašim radám. Z každej som si niečo vybrala, od mery 8658 recept, ale piekla som ich podľa rady od zapalka, a tie čokoládové (cappucino) ktoré sa pečú bez formičky vyskúšam najbližšie. Ešte raz ďakujem a prajem všetkým príjemné prežitie zostávajúcich sviatkov
používateľ nemá avatar
lii
lii
pečieš na 160 kým sa zdvihnú a potom?