Varenie

Fľaše na zaváranie

beatacsontosova - bez fotkybeatacsontosova, 2. septembra 2015

Ahojte varecháči/varecháčky, mám taký menší problém - kamarát mi odporučil na zaváranie "sklenené fľaše s kovovým uzáverom", u mňa predstava  www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/70213550/,...
jeho predstava

; tie moje sa tvária že sú na zaváranie, no nejako som nedomyslela ako v nich spraviť džem (zvyčajne nalejem horúci džem do fľaše a otočím hore dnom) resp. lečo, nemáte s tým náhodou niekto skúsenosť? cez víkend chcem robiť lečo a ďalší víkend džemy ak by sa mi zišla akákoľvek infoška! ďakujem a krásny deň prajem.
Beata

@zareaguj


Diskusia k téme

janara
v minulosti sme zavárali do takých pohárov všetko - ovocie, zelenina,
ale len v hrnci, kde sme nechali poháre aj vychladnúť, neprevracali sme ich.
Boli zabezpečené takými "kovovými svorkami - klipsami", ktoré pri pohľade zhora vytvárali na viečku kríž
janara
teda tie kliopsy vyzerali ako tie na obrázku, ale siahali od jedného okraja na druhý a dávali sme ich dva, tak do "kríža"
Všetky tieto poháre som zlikvidovala, čo teraz ľutujem ..
babidka
Tie flase mozes pouzit ako normalne flase.Tie klipsy vyvinu taky tlak na viecko, ze sa dobre prisaje a vyborne drzi .Len ta gumicka musi byt dobre umyta , odmastena a sucha . Su este lepsie ako flase s novym Omnia vieckom ako aj so srubovacim vieckom .Zavaraj kludne v hrnci s vodou , v rure aj v umyvacke riadu . Ak su gumicky gumove , vydrzia par rokov .Ak su silikonove - este viac :-)
alena45
@babidka , ďakujem aj ja za vysvetlenie, na Vianoce som dostala dve sady takýchto pohárov a bála som sa ich použiť. Ani neviem, kde som ich založila.
beatacsontosova
dievčence ďakujem veľmi pekne, som rada, že ich nemusím odložiť a nevyužiť (toľko suchých potravín veru doma nemám:-)