že sa tak volá som si vygúglila, predáva sa aj pod názvom Dalmatín. Po štyroch rokoch sa mi podarilo dopestovať také množstvo, že by sa dalo niečo aj uvariť a hľadám recepty a nič mi to nedáva ( google), preto chcem poprosiť varecháčsku spoločnosť, ak máte nejaké skúsenosti s touto fazuľou, ako (dĺžka varenia) a čo z nej uvariť.
Ďakujem.
v dnešnej dobe, keď všetci chodíme na hotové a objednávame cez internet aj z papui od ľudožrútov, sa mi to zdá ako zázrak:)
neviem síce o žiadnom špeciálnom recepte, povedal by som bežne, každú variť zvlášť,a skôr využiť jej dekoratívny vzhľad na tanieri….
a nezjedzte ju všetku, nech zostane na osivo!
@jamarlen , ja som dievča z dediny a pri dome máme záhradisko, takže sa venujem nielen fazuľkám, túto mi tri strúčiky priniesla z veľkej Prahy kolegyňa na rozmnoženie a keďže veľmi chutila aj srnkám čo pravidelne navštevujú našu záhradu, tak som sa k väčšej úrode dopracovala len tento rok, dnes som sa dozvedela, že sa ľudovo volá lastovička;