Varenie

Domaci Chleba

valika4 - bez fotkyvalika4, 26. apríla 2012

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ak pečiem domací chleba tak
čo mam dať na plech aby som ho potom ľahko vyklopila (vybrala)?
Stale sa mi zapečie na spodku a musim ho stále prerezávať s nožíkom.
Za info ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

renulienka
...daj ho na papier na pecenie,alebo existuju uz aj podlozky na pecenie...
michsamant
ja len poprasim rovnomerne plech mukou, nikdy sa mi tak neprilepil...potom ked sa upecie muku zo spodu chleba lahko oprasim a necham ho chladnut na mriezke
marcy
dávam do cesta 1-2 PL oleja,neprilepuje sa a to dávam cesto na suchý plech...po vybratí sa trošku opotí ,podoberiem drevenou špachtľou a preložím na drevenú mriežku
ela77
poprášiť plech múkou ako píše vmichsamant.
tatranocka
Ja dávam papier na pečenie a nie je problém.Raz som poprášila múkou a tá mi prihorela,kým sa chlebík upiekol.
puntodadino
V Lidli obcas mavaju cierne silikonove folie na pecenie.Hrube su ako papier a asi su vecne.:-) prestrihol som ich,aby sadli na formu na "Komisarek" a sluszia mi uz roky.
marikafil
Ja som raz dala do rímskeho hrnca papier pod ten nemiesený chlieb - a veru sme ho nedokázali odstrániť, tak sme ho odkrojili aj s kôrkou, čo mi bolo veru ľúto. Potom som už piekla bez podloženia. Nedávno som ale vyskúšala urobiť cesto na chlieb v pekárničke a následne som ho dala do namočenej nádoby rímskeho hrnca a sama som neverila, pol chleba zostalo v hrnci, mali sme len vrchnú kôrku a trošku striedky... rímsky hrniec som mala tri dni namočený a nakoniec pomohla len drátenka. No a teraz sa bojím v tom hrnci piecť, tak pečieme len v pekárničke... Ja viem, že som neporadila - ale napísala som to preto, aby si nebola prekvapená, čo všetko sa môže stať. A to som ten chlieb piekla už naozaj X krát.
viera1
@marikafil ,dám moju skúsenosť:kúpila som papier na pečenie v rolke v sáčku,kde bol len vložený infoleták (výrobce,EAN kód atď.) a tiež sa mi prilepil.Bohužiaľ,obal som vyhodila,takže neviem výrobcu.Potom som použila Tesco papier a neprilepilo sa.Takže som presvedčená,že problém nie je ani v rímskom hrnci,ani v ceste,ani v technológii pečenia,ale v papieri.Určite vedia aj ostatné varecháčky,ktorý papier možno použiť bez rizika,že sa prilepí.Tak to skús ešte raz s týmto papierom.
lia66
@marikafil -presne moja skúsenosť!...papier na pečenie v sáčku v rolke a len priložený papier(letáčik) na ktorom bol výrobca a pod., tak ten sa pripáli!...z tesca, v papierovej škatuli, ten používam stále, a ešte sa mi nestalo, aby som niečo odlepovala...ale občas kúpim aj inde v škatuli rolku a veru ešte som nebanovala...treba si len trošku priplatiť-ten v sáčku je lacný.
marcy
papier z lídla je vynikajúci,pri pečení medových plátov odskúšané :)
hrusticka76
..ja pečiem chlebík v jenskej mise,ktorú pred tým než do nej šupnem cesto rozpálim v rúre na vysokú teplotu..je to zaručené a vyskúšané..ešte ani raz sa mi chlebík neprilepil..
hrusticka76
..a nemusíte kupovať žiadne papiere na pečenie..stačí iba jedna sklenená jenská misa:))..
zuzik01
ked budes davat cesto do horucej nadoby (bud z jenskeho skla alebo rimsky hrniec), nemoze sa ti nic prilepit... mam to vyskusane ;-) lepi sa len vtedy, ked davas chlebik do nerozhorucenej nadoby... takze plne suhlasim s @hrusticka76 :-)
tatranocka
@hrusticka76 ,@zuzik01 ,tak neviem,keď som prvýkrát piekla domáci nemiesený chlieb,tak sa mi prilepil.A ten sa vkladá do rozpáleného pekáča na 230°C.Teraz dávam papier a nemám problém,len musím kupovať overený,aby som nebola sklamaná.
evanaaa
Chlieb som piekla raz, ale sa nepodaril ( v kvetináči), tak neskúšam, aj keď už by som mala, lebo mám veľa v KK uloženého-Chlieb a pečivo.
@puntodadino , tú čirnu fóliu mám (tri kusy) z Lídla, ale to nie je silikón, ale teflón.
rybarkuchar
Ja pečiem chlieb v klasickej peci, ak sa mi ju nechce vymetať úplne do čista, tak pečiem na okrúhlom plechu, ktorý pomastím bravčocou masťou.
elian44
Tiež používam tú čiernu teflonovú fóliu z lidlu a nikdy sa mi nič neprilepilo.