V novembri sme kúpili domácu pekáreň Eta Delicca a dodnes sa mi v nej nepodarilo upiecť dobrý chlieb. Podotýkam, že som konzultovala postup a dodržiavala ho. Nie som žiadna neskúsená kuchárka, chlieb v rúre sa mi daril. V DP mi chlieb nikdy nevykysol a po upečení z neho zostal neforemný tvrdý útvar. Cesto sa mi zdalo aj nedore vymiešané. DP sme reklamovali, ale nám ju vrátili s tým, že je bez závady. Kto mi vie poradiľ
@zareaguj
ja davam najskor vodu,400 ml,olej,1-2 PL sol2 KL,cukor/med/1 KL,kmin2 KL,ocot 1PL ,muku,5 poharov-dvojdecovych, susene kvasnice,2 KL, popripade do muky vsypem slnecnicove, sezamove, lanove semienka, alebo davam muku pol na pol, celozrnna a hladka chlebova, podla toho, na aky chlebik mame chut,
chlieb mi vzdy vykysol a aj pekne upiekol v pekarnicke,
ak som ti pomohla, budem rada, pekny den:-)
skús podľa tohto, ja som sa tam dozvedela veľa vecí, mám tú istú pekáreň ako ty a chlebík mám vždy dobrý
pekny den vsetkym :-)
pekny den :-)
Recept som dodržala do bodky, ocenila som hlavne rady o jamke na droždie a soľ dať do kútov. Takéto info som ešte nikde nečítala. Hlavná chyba bola asi v samotnom prístroji. Som rada, že nie vo mne. Ešte raz vďaka.
Ještě mohu poradit - zakoupit si v Lidlu pytlík s hotovou směsí na chléb /slunečnicový, selský, vícezrnný - mají více druhů/, postupvat dle návodu na sáčku. Tam je záruka kvality, že jistě vzejde. Pokud ne, reklamace je jasná. Tak vyloučíte i to, že /třeba/ máte špatné sušené droždí.
Pekný deň prajem, môžem poprosiť overené recepty pre ETA Delicca? Ďakujem.