Rôzne

Dôležitá správa pre čokoholikov

sovka62 - fotkasovka62, 22. januára 2013

Tí, ktorí ma z Varechy poznajú, vedia, že kvôli čokoláde si nohu určite nezlomím. Ale!!!!
Pred chvíľou manžel otvoril pomerne malú bordovú krabičku, na ktorej svieti názov francúzskej firmy Revillon a o niečo nižšie bokom nápis písaným písmom "Guinettes". Okrem toho obrázok, višňa (čerešňa?) na stopke, namočená v čokoláde a spodok má dekorovaný drobnými čokoládovými guľkami.
Keď ochutnal, naliehavo ma žiadal, aby som ochutnala tiež. Priznám sa, musel ma trochu presviedčať, ale len kým som ochutnala prvú. Výborná čokoláda, v nej brandy (nie esencia, po druhej mám dokonca trochu ťažké nohy) a višňa na stopke. Chute sú skombinované tak dokonale, že druhú som schmatla bez ponúkania a musela som sa premáhať, aby tá druhá bola posledná!
Netuším, kde sa tu tá bonboniérka vzala, či sme ju kúpili, či nám ju niekto daroval (podrobné informácie mám len o pôvode keksíkov a koláčikov), ale pravdepodobne pochádza z predajne Delikateso, my takú máme v centre mesta, ale vraj rovnaké sú v nákupných centrách v rôznych mestách.
Tak si ju pohľadajte, verte, stojí za to.

@zareaguj


Diskusia k téme

helca103
škoda, že sa nedá aj ochutnať tak rýchlo ako nájsť,ale keď Ty napíšeš na čokoládu mňam tak to bude delikatesa :-)
evusik
višne v čokoláde milujem!!!!!! krásne si opísala svojo čoko zážitok :-) idem prehrabať moje zásoby čokolád, narobila si mi chute :-)
trencanka
Sovka, viem o com pises. takato bonbonierka tiez skoncila v mojom bruchu :)) Milujem visne v cokolade!
jerica
Vymením klobásu za bombonieru , sladké a k tomu ešte višne , tomu neodolám,hned cestou z obchodu otváram krabičku či sáčik so sladkosťou , momentálne mám v kurze XXL - Mentol & Eucalyptus ,,vyrobeno v Nemecku,, :-)
janger
No to by som si dala. A hlavne moj muz, ten zboznuje ceresnove (visnove) bonbony. Budem musiet po nich pozriet. Mne sa volakedy velmi pacili visne v cokolade, ktore vyrabala Deva. Ale tie uz iste nerobia.
hubata
Ste protivné baby: toto som nemala vidieť a čítať...... idem si pre horalku.
janger
@hubata , ja by som si veru aj taku vybornu, cerstvu, chrumkavu horalku dala, ani tu nemam :-(.
irenaw
horká čokoláda, likér, višňa, mňam, veľká vďaka za tip :-)
aroooo
tak ak niečo zmajstrujete, sem s receptom
kuchticka
Tak taketo dobroty dobre mozu vyrabat iba v Europe, ale iste to tu tie dostanem kupit, lebo "nasi" vsetko dobre odtial dovazaju. Milujem visne v cokolade. @sovka vdaka za tip.
vierutt
Takú chuť som dostala, že...... Dnes to idem pohľadať po sladkostičkových obchodoch! Sladkosti nejedávan, ale čokoládu - mňam! A s višňami - nooooooo....
kimlo
Ja tu mám ešte salónky zo stromčeka, vymením za tú klobásu čo tu spomínajú...
dodo46
Révillon
Wyroby cukiernicze
Sanok - Polska
:-))))))))))
bambulka51
ale nie veď ako sa mám strániť sladkostí baby jedny maškrtné....stopro keď uvidím tak kúpim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gordonko
@sovka62 tak ani ja sa čokolády nebojím ,ale čo tie následky na tele ????...... od vianoc chudnem , sladkosti ( a nebolo ich málo ) som podelil medzi ženu a deti , zo 112 kg som klesol na 104,3 kg ...ku všetkému mám dnes narodky ,ale chcem klesnúť pod 100 kg do konca januara tak zveľkým sebazapretím takúto maškrtku ,,odmietam,,
@kimlo mám klobásky aj kolekciu ,ale aj problém sa obuť
... tak nech Vám chutná , dajte si aj zamňa
frezia68
Pri zháňaní jedného "nedostatkového" lieku som dnes obehávala lekárne v meste a zo zvedavosti som nakukla do predajne Delikates...a tam sa usmievala v regáli krabička ako Tvoja @sovka.Len asi menšie balenie 115 g a cena nad 5.-eur(nepamätám presne centy),tak som prezrela.Máčané v horkej čoko a likér Armagnac 40% a dovoz z Franzúzska.Poobzerala som s lupou,predavačka sa usmievala.....a vrátila,že si rozmyslím.U nás sa vraví :"zaobejdzem še".Nie že by ma nelákalo,ale v prípade núdze mám doma 81% čokoládu a tá je uložená tak vysoko,aby som nedosiahla,len s rebríkom.No ak ma to chytí,tak rebrík nie je problélm :-))) Lebo sladkosti mám tak rada,že len to nezjem,čo nie je doma :-))) a preto aj tu radšej sladké obchádzam.Takže @bambulka51 : nekúp a budeš sa strániť :-)))))))))
izabella929
No a mala som zase čo prečítať...a už ani nezaspím hádam...musím ju ihneď niekde pozháňať...díky za návnadu...) bolo mi treba? @dodo46... to si musel napísať, že je z Poľska?..musím si otvoriť jahodovú, aby som zahnala chuť po višňových bombónoch.-)
sovka62
Tak som vás napašmala, pravda? Ale naozaj stojí za to a raz do roka sú aj v pekle hody, tak čo?
@dodo46 , neviem, čo si videl ty. Ja mám krabičku pred sebou (tých 115g, ktoré videla @frezia ) a na nej napísané:Revillon Chocolatier BP - 50-42125 Le Coteau Cedex, FRANCE. Mne to veľmi poľsky neznie. Ale Poliaci dokážu všeličo, možno aj predávať vlastné výrobky pod cudzou značkou.
evanaaa
@gordonko , tak dne si starší a aj ľahší, nejde to aj tak - mladší ale ľahší? Gratulujem, len tak ďalej ( myslím tým chudnutím, nie stárnutím).
sovka62
@janger , predstav si, že v jednej krabičke, na ktorej je nápis Deva, Višne v čokoláde, mám uložené fotografie, ktoré do nej kedysi odložila ešte naša mama. Je to krabičisko, z kilového balenia, vždy keď sa v tých fotkách idem pohrabať, zbehnú sa mi sliny. Máš pravdu, tie z Devy boli najsamlepšie!
janger
@sovka , a ja mam v jednej takej krabicke odlozene povystrihovane stare recepty (este z domu). Len sa mi tak nieco mari, ze este pred tym byvali v zltej krabicke?


sovka62
Tie v žltej krabičke, na ktorej vetvička višní vyrobilo Figaro Bratislava, je na nej aj cena, 68,- korún, za 1 kg, prosím!
babidka
hmmmmmmmmmmmmmmm...idem radsej spat ! Musela by som siahnut do svojho Balicka prvej pomoci ...a to by neskoncilo dobre :-((
sovka62
@babidka , veď pomaličky, predvčerom som si dala dva, včera jeden a dnes to bude asi nula, lebo manžel má čokoládu rád asi tak ako ty, takže sa mi neujde.
babidka
:-))))))) vraj pomalicky ! :-)) Videla si fajciara co si iba trosku "slukne" z cigaretky , narkomana co si "iba trosku" slahne pernika a cokoholika co si da "iba trosku " cokoladky ???? ja nie ! Ked uz zacnem s cokoladou , tak ju pekne "upracem" aby po nej neostali ziadne stopy a rodinka sa nezhanala po nej ...ved co keby mi ju dojedli?? :-)
alena45
@babidka , tak to si ma rozosmiala, lebo momentálne som chorá a sestra sa ponúkla v nedeľu, že mi príde vypražiť kapra. A na to moje uistenie : Ale nezješ mi ho, že ? Som tým povestná, a vždy v práci poučia mladých, že Alena dáva jedlo ovoňať, nie ochutnať. No ale nie je to úplne pravda, občas niečo donesiem, ale pre nich, nie pre seba.
evanaaa
Práve mám pred sebou časopis Dobré jedlo, kde testujú 8 bonbonier višní v čokoláde, ale ani Révillon ani Detva sa v teste nenachádza. Ale hodnotenie je väčšinou dobré.
janger
@sovka , to boli volakedy ceny! @babidka , :-), uplne som sa v tom nasla aj ja...Ked jeden kusok ochutnam, uz som 'stratena'! Aj ja tak rada upratujem a uz neraz som prazdne balenie popotlacala hlbsie do kosa, aby nebolo vidiet ;-). Lebo sa hanbim...
sovka62
Ach, @janger , len sa nehanbi, život je krátky a ťažký, občas si treba dopriať aj radosť a bez toho, by sa človek cítil previnilo.