Varenie

Dobri ludia pomozte

rumpel - fotkarumpel, 14. decembra 2010

chystam sa napiect tu na konci sveta nejake vianocne pecivo a v zosite receptov po mojej maminke sa vyskytuju terminy ako prasok do peciva a skrobova mucka. Vie mi niekto poradit co by to mohlo byt v anglicky/americky hovoriacich krajinach ?
Dakujem a prajem prijemne prezitie sviatkov.

@zareaguj


Diskusia k téme

morenajea
kypriaci prášok = baking powder
škrobová múčka = starch flour
či to ale tak označujú aj u vás, to ťažko hádať. Možno sú na to nejaké špeciálne označenia, ktovie. snáď ti to pomôže
redakcia
@rumpel , napíš kde presne si, a podľa toho oslovíme našich používateľov čo žijú mimo Slovenska.
babi
@rumpel ak potrebuješ angličtinu tak skús: kypriaci prášok - coditioner dough, škrobová múčka -starchflour, alebo glutenflour. Prípadne cornflour-čo je kukuričná múčka, ale je to tiež škrobová. Dúfam že som ti aspoň trochu pomohla
lubjak
hladaj pod obchodnym nazvom maizena,v nejakej obmene najdes kukuricny skrob
babav
Prasok do peciva(baking powder)soda bicarbona (baking soda)
skrobova mucka kukuricna(corn starch).
michsamant
Ako pise babav.... baking powder a corn starch; ja som skrobovu mucku pod nazvom "corn starch" u nas ani nevidela, kupujem corn flour a pouzivam tu.
2010
rumpel, vidis ze dobry ludia sa snazili pomoct ... ale tvoje problemy nekoncia ,ked si na Slovensku nie je problem s mukou tam tomu aj v supermarketoch rozumeju ale ked si v anglicky hovoriacich krajinach ako napriklad Australii tak si davaj si pozor lebo su lenivy a velmi lahko kupis muku co ma vsetko mozne vsebe primiesane hlavne ten baking powder tzv. "Self Rising flour " radsej sa chod opytat do mensieho talianskeho ochodu kde maju sajn ako "european cake" vyzera a predaju tu spravnu muku.
Good luck
marianne69
...alebo,ak sa uz inac neda kup si plain flour( hl.muka bez pridania vsetkeho mozneho)+baking powder(prasok do peciva),ja tak peciem...
rumpel
Vdaka vam dobre duse,
"vyzbrojeny" tolkymi vedomostami sa musia kolace vydarit.
dogagador
skrobova mucka: corn starch, alebo maizena v sekcii mexickych potravin, pozor, v ziadnom pripade gluten - to je lepok !!
kypriaci prasok: baking powder, pozor - v ziadnom pripade nie baking soda, lebo to je soda bicarbona!!!
kuchticka
@rumpel , spravnu odpoved dala @babav. Ma pravdu @2010 ked radi i s mukou na pecivo. Na pecivo kup ALL_PURPOSE Flour. Tu mozes pouzivat na vsetko. Predavaju tiez specialnu na jemne pecivo, ale ja v tom nevidim rozdiel, takze uz ju nekupujem, Ked som piekla poprve na Vianoce v USA kupila som muku a nevediac anglicky, nerozumela som co je na vrecku napisane. Zistila som az som upiekla slane cukrovinky. Tak good luck!
babinka
takze este malickosti, ak do cesta treba iba hrubu ci polohrubu muku, tak dostat v malom baleni muku WONDRA - je v takej okruhlej modrej doze ako struhanka a tiez su dva druhy: jedna na vsetky ucely, druha iba na zahustovanie a dake varenie. Ale obidve sa daju trosku pouzit hlavne vtedy, ked recept nepripusta hladku muku :)
stefanm
...toľko rád si dostal,že sa ti to musí vydariť....Mňa by zaujímalo kde ten tvoj "koniec sveta" v "americky" hovoriacej krajine je!?!?
honestka
je zbytocne kupovat tie specialne upravene muky ako bolo spomenute, nemaju nic na tu obycajnu hladku, ktoru tu vsade dostaneme. Ja som si poradila tak, ze ked potrebujem polohrubu, prisypem detsky griskik a pracuje mi to krasne. = Ak vsak budes niekedy chciet piect aj chlieb, oplati sa kupit Bread flour, pretoze sa ti lepsie rozlozi gluten.
murgaska
Hello Rampel........mas jednoduche odpovede......BAKING POWDER.......CORN STARCH........from Canada.....MM