Rôzne

Dnes má meno Lucia.

ancicka - fotkaancicka, 13. decembra 2011

K dnešnému dňu 13 decembra sa na Slovensku Lucia spájala s bosoráctvom a čarodejnicami.
Ale meno Lucia má latinský pôvod a v preklade znamená "svetlá,žiarivá.

Dnešným oslavenkiňam všetko najlepšie,hlavne veľa zdravia.

@zareaguj


Diskusia k téme

fialka49
Aj moja dcéra je Lucia. U našich známych bola ich príbuzná, stará pani a pýtala sa mojej dcéry, ako sa volá. Ako to už u väčšiny malých detí býva, partizánsky mlčala. Odpovedala som teda ja.
A stará pani hovorí: "Jéj, aj u nás je toľko Luckov, ale takie sú besnie!"
evanaaa
" Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc", ja si pamätám na jednu " Luciu", keď som bola malá a bola som u starých rodičov, práve keď chodili Lucie v bielych háboch a v ruhe mali husacie krídlo, aj som sa potom bála a keď sa začali dávať dievčatám meno Lucia, tak som sa divila. Ináč, bolo to vo Vrábľoch, spomínam to preto, lebo tam sa tak vyprávalo nárečím, ako aj stará pani, ktorú spomína @fialka49 , peknie, besnie, jakie sa krásnie, apod.
3sandra3
aj moja krstná dcéra je Lucia,,,my sme sa už vybozkávali , vyobjímali... a ideme v sobotu spolu na ľadovú revue "Mrázik" , už sa tešíme
marikafil
Ja som chcela meno Lucia dať už mojej prvej dcére, ale manžel sa na mňa díval, že som nejaká divná. Tak je Alexandra. A až druhá je Lucia - alebo Lulu. Nerozumiem, čo sa mu stalo za tie tri roky medzi prvou a druhou, lebo pri tej druhej ani okom nemrkol a povedal, že môže byť... A dôvod, prečo som chcela Luciu je prostý - moja mama, keď som ju nahnevala, tak mi nadávala "ty Luca škaredá" a mne sa to meno už vtedy náramne páčilo:-)