Zdravá výživa

Diétne recepty :)

freshandhealthy - fotkafreshandhealthy, 4. apríla 2014

Ahojte! :)
Ja by som potrebovala radu..som doma zas na chorej -_-
Tentokrát problémy s bruchom a mám diétu..lenže tie blbosti, ktoré doktorka stále dookola omieľa typu jedz tyčinky vývar a zemiaky ma už nebavia! Neviete poradiť nejaký recept ktorý tak nezaťažuje brucho ?! o.O

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Najprv treba zistiť dôvod-príčinu,prečo ťa bolí a až podľa toho nasadiť diétu.Aké tyčinky?
evanaaa
Lekárka po vyšetrení niečo musela povedať....a záleží aj na spôsobe vyšetrenia, ja idem napríklad už druhý raz na rtg, resp. sono brucha, lebo tých príčin môže byť xy.....
evanaaa
Aj mňa by ale zaujímalo, na akú to diétu odporúča lekárka tyčinky (aké?), vývar a zemiaky.......a ak problémy pretrvávajú - píšeš, že tentokrát máš problémy s bruchom, predtým si mala aké? - tak by ťa mala poslať k odborníkovi.
micanela
@freshandhealthy ,
prepac ale "Tentokrát problémy s bruchom a mám diétu"... to je co? normalne si ma pobavila.

napisem iba vlastnu skusenost - po vsetkych pobytoch v nemocnici /o vysetreniach radsej nepisem - ak chces napis sukromne/ ti uprimne poradime jedine CHOD K ODBORNIKOVI A NERIES TO SAMA
neposed
veru tak a vyjadrenie jedneho je malo. Treba viac a potom si to vyhodnotis. Prave vcera sa mi to uz po niekolkykrat potvrdilo, ze to plati!
gubics
Dieta sa nedá naordinovať laikom, ktorý nepozná diagnózu. To by ti mohlo viac poškodiť ako pomôcť. Netreba tu rozpisovať akých vyšetrení si absolvovala, ani aké ťažkosti máš, jednoducho napíš diagnózu (hoci aj latinský názov), keď potrebuješ radu, potom by sme ti mohli pomôcť.
eviana
@freshandhealthy , doporučovala by som Ti brať rady lekárky vážne, pretože varecha Ti isto neporadí lepšie ako odborník.
Moja rada je nepýtaj žiadne rady od laikov.
freshandhealthy
To je ten problém ..doktorka(ako odborník) by podľa mňa mala vedieť zistiť diagnózu ..táto nie ! :D normálne mi povedala ,že ona nevie čo to so mnou je a takým tónom ako keby som si to vymýšľala ..ospravedlňujem sa za nepresné zadanie :D ...povedala,že mám sa iba diétne stravovať ..a mala som redšiu stolicu a krče v bruchu vo vrchnej oblasti ..:/ ..
marianne
nedaj sa odbit!!...dobre Ti radim,najdi si ineho lekara,takeho co bude chciet prist na koren veci...mne lekar dva roky nevedel zistit problem,hypochondra so mna spravil,tie ustipacne reci sa uz nedali pocuvat....tak som zmenila lekara a ta na to prisla do mesiaca ,lebo mala uprimny zaujem skutocne zistit co mi je a pomohla mi tak,ze po spravnom nasadeni liecby,je po probleme,ktory ma trapil velmi dlho,mam najlepsiu doktorecku na svete:-)...je to o pristupe,nemusi to byt nic vazne,ale ak by bolo treba to podchytit vcas...
svedka
@freshandhealthy no co Ti poviem,par rokov som mavala riadne problemy-na gastre som bola x krat,aj hadicu v krku a nic,stale len ,,dieta a lieky´´...a zrazu som sla k doktorovi vo Svedsku a takmer ihned zistili moju laktozovu intoleranciu :) Treaz mi to pride aj vtipne.Ale naozaj,nechcem odporucat hladat si choroby na ,,Google´´,lebo vtedy si clovek moze mysliet,ze ma vsetky choroby sveta,ale sem tam to nie je na skodu,aj doktorov treba nejako nakopnut,ked nevedia,alebo mozno lepsie povedane-maju na haku (cest vynimkam)...
freshandhealthy
Ďakujem zatiaľ za vaše komentáre :))
@svedka .... to asi iba tak sa dá riešiť do zahraničia lebo tu je nenormálne akí sú tí doktori chamtivý a pritom tak veľké oné vedia!! Ja si nehľadám choroby ja len potebujem nejaké recepty alebo čo aby som si spestrila tú obyčajnú stravu pretože to psychicky nezvládam..bola som zvyknutá jesť všetko a teraz nič -_- ..a ja tiež nechápem tyčinky však to je asi tak diétne ako lízatko :D ....
porblém mám stále s tým že ked niečo zjem a môže to byť neviem ako zdravé dostanem krče do brucha a musím ísť na záchod .... nie hned ale aby sa mi uvoľnili krče ...ja bývam dosť často chorá preto som napísala že tentokrát..ale väčšinou je to s dýchasími cestami (som alergička) ...už ma nebaví jej prístup ona zo mňa spraví blázna že si tie choroby vnucujem !!
marianne
:-)) ved to,ked si s Tebou nevedia rady,poslu Ta na nervove:-))... cest vynimnkam ako je moja pani doktorka,zlaty clovek...ta mi odmietla dat narkozu,kym sa na to nepride... ale su este lekari,ktori si svoj tilul zasluzia,treba ich hladat, ale su.. ako vo vsetkych inych povolaniach...drzim palce az sa cim skor vyliecis..:-)
freshandhealthy
Ďakujem :)) ja už som jednu takú lešpiu našla..ibaže je mi blbé mojej doktorke (obvodnej ) oznámiť že prestupujem ..je to také nepríjemné :/
svedka
skus vysadit vsetko mliecne na 3 dni a potom nalacno vypi 3dcl mlieka ,ci nebudes mat tu istu pliagu :) sposobuje tiez dychacie problemy,dokonca aj ekzem,zlu plet,unavu a neplodnost u zien...Takmer 80% ludi ma laktozovu intoleranciu na Slovensku a v okolitych krajinach.Za pokus nic nedas :)
pusta
@freshandhealthy , však nehádž všetkých lekárov do jedného vreca, obyčajne práve pacienti vedia, ktorý z nich je najlepší a vyhľadaj toho odborníka...ver mi, že aj takí sú :-)
vedieť diagnozu je prvý predpoklad správnej pomoci!!!
toto tliachanie o ťažkostiach a možných diétach tu na vareche nestojí ani za deravý groš, skôr si ešte viac ublížiš týmito babskými radami a tápaním.
jujoska
nuz u mna hladali lekari hladali (aj to najprv ani sa neunuvali, len lieky a maste dali), a aj napriek tomu, ze vraj nemam ziadnu intoleranciu alebo alergiu na mlieko a mliecne vyrobky, ked som svojvolne vysadila vsetky tieto produkty, zazracne sa mi stratil exem aj klby prestali pobolievat.... zeby placebo ako to tak strasne radi hovoria? Esteze tu mame tuto zazracnu formulku, ta plati vzdy, ked ich chcete presvedcit, ze ste sa vyliecili alternativne
hubata
Dg: dlhoročné zlé stravovanie, preberáš v jedle, málo tuzemskej zeleniny a ovocia.
Namiesto náročnej, rušnej dovolenky pri mori sa vyber na primitívnu dovolenku do najzapadlejšej dedinky na SK, stravu si objednaj u babky s minimálnym dôchodkom, ale zato s kozou a veľkou záhradou. Veľa chodiť po okolí, horách aby si s chuťou zjedla jej obed a večeru, žiadna pizza, hot-dog, slané tyčinky, ale obyčajné zeleninové polievky na ukľudnenie žalúdka, omáčky, čerstvo vykopané zemiaky s tvarohom, bryndzou, mliekom, sem-tam hovädzie mäso, ryby z potoka (nie morské!), jednoduché jedlá s ryžou, veľa šalátov z jej záhrady. Žiaden mobil, TV, diskotéka, žiadne jedlá typu "bio", žiadne tabletky ani vitamínové prípravky, ale po celodennom výlete bez krčiem a coca-coly si zájsť (ak nezaspíš) po večeri na jedno malé pivo v dedine a opýtaj sa dedinčanov na tvoju diagnózu...... Potom unavená zaspíš aj neumytá, ani nevieš ako. Ak to vydržíš 2 týždne, brucho sa samé napraví, intolerancia a alergia zmizne (veď babka ani nevie čo to je). Si proste chorá z civilizácie, prepchatá liekmi.
1x tricia
evanaaa
Mňa poslala interná lekárka na rtg brucha ( mala som na dovolenke problémy, bola som aj na pohotovosti) zle som sa cítila niekoľko dní, nemala som potrebu jesť, dokonca ani piť, chodenie mi robilo problémy.....zistili mi hydrotonický ( zväčšený) žlčník a zakliesnený kameň, lenže mňa pravý bok, teda žlčník ani nebolel, tak neviem..... keď som po čase šla znovu na interné, ešte som len dvere otvorila, už lekárka na mňa volala, akoto, že som nebola na operácii žlčníka, že ma mala moja obv.lek. poslať, lenže tá sa na jej lek. správu ani poriadne nepodívala, len ja som sa jej pýtala, čo to tam mám a niežeby ma ešte posielala na chirurgiu. Tak nahnevaná internistka s frflaním, že zas mi ona musí vypisovať ďalší papier na sono brucha, čo mala moja obv. vlastne spraviť, mi povedala, že musím na operáciu podľa toho aký výsledok sa ukáže, či sa mi to zväčšilo. Za obvodnou som ešte nebola, len som zvedavá, čo ona na to, ako bude reagovať na jej lekársku kolegyňu. Takže tak to je....a to nehovorím už o tom, že som niekoľko rokov pravidelen chodila na MMG a USG prsníkov, a nič, no zmenila som mesto bydliska a tam ma hneď na prvý raz poslali na operáciu a lekárka ešte krútila hlavou, že čo nevideli (v BA), že tam niečo mám.....Prístup viacerých lekárov na jeden problém sa môže ukázať zaujímavý.