Diéty, špeciálna výživa

  • Zeleninové karí

    Zeleninové karí

    Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne tak jedlo, čo si rozumie s našim chuťovými pohárikmi, okom, nosom i zdravím.

  • Najlepšie fánky bezlepkové (fotorecept)

    Najlepšie fánky bezlepkové (fotorecept)

    Našla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila bezlepkové a super sa robili a cesto sa dalo výborne spracovať ...

  • Hovädzí valček na víne a paradajkách (fotorecept)

    Hovädzí valček na víne a paradajkách (fotorecept)

    No konečne som si našla nejaký čas... tak som ho využila na prípravu ľahkej večere a vlastne aj obeda na druhý deň :) Inšpiráciu som zase hľadala v talianskej kuchyni, hlavne nech je to niečo ľahké a voňavé...

  • Baba ghanoush

    Baba ghanoush

    Tento tradičný super zdravý dip zo Stredného Východu je pripravený z opečeného baklažánu, zmiešaného so sezamovou pastou, olivovým olejom a rôznym korením a bylinkami. V preklade názov znamená "zhýčkaný papa" alebo "nesmelý ocko" čo sa...

  • Miso polievka (fotorecept)

    Miso polievka (fotorecept)

    Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Karí cícer s cuketou

    Karí cícer s cuketou

    Chutná rýchlovka vhodná na ľahkú večeru či obed :-)

  • Hubovo-cesnaková polievka (fotorecept)

    Hubovo-cesnaková polievka (fotorecept)

    Pripravíme si všetky suroviny. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Huby môžme nahradiť šampiňónmi z konzervy.

  • Čiličoko puding

    Čiličoko puding

    Pikantný variant kakaového pudingu , )

  • Avokádový toast s mungo fazuľkou

    Avokádový toast s mungo fazuľkou

    Už by to chcelo jar, tak si ju privolajme takýmto zeleným receptíkom :)
    http://www. patincatsomekitchen. com/avokadovy-toast-s-mungo-fazulou

  • Šalát z valeriánky poľnej s opraženou cuketkou

    Šalát z valeriánky poľnej s opraženou cuketkou

    Zeleninový šalát na rýchle hodovanie...

  • Falošné fašírky

    Falošné fašírky

    Stali ste sa vegetariánom, decentne vám chýba chuť mäska, pociťujete smútok z neustáleho požívania koreňovej zeleniny, minula sa vám inšpirácia a zrazu neviete čo si uvariť? :) Spravte si rýchle vegetariánske fašírky, ktoré chutia na...

  • Bezlepkový kapustový koláčik

    Bezlepkový kapustový koláčik

    V telke robili tento koláčik, tak som hneď vyskúšala bezlepkovú verziu a je super, tak vyskúšajte.

  • Dudácká pomazánka

    Dudácká pomazánka

    Snad nejjednodušší pomazánka, která je v Čechách velmi oblíbená.

  • Bezlepkové cupcakes

    Bezlepkové cupcakes

    Dajú sa použiť na Valentína alebo na hocijakú inú príležitosť i nepríležitosť. Sú hutnejšie, nie ako bežné cupcakes, ale mne, čo sa snažím stravovať zdravšie a som zvyknutá na iné chute a konzistencie, ...

  • Šalát s lososom a medovým nálevom

    Šalát s lososom a medovým nálevom

    Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne...

  • Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept)

    Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept)

    Kedze mi zostala cvikla, resp. som si usetril a blizil sa Valentin, pripravil som mojmu lepsiemu ja taketo prekvapenie na ranajky. Nedavno som sa s tymto receptom stretol v Kalifornii.

  • Hlivová plnka s orientálnou mrkvovou omáčkou

    Hlivová plnka s orientálnou mrkvovou omáčkou

    Keď som prestala jesť mäso, trápila ma jedna vec - a to ako nahradiť moju obľúbenú pečienkovú plnku vegetariánskym variantom. A tak som vymyslela hlivovú plnku - ktorá je ešte lepšia než tá s kuracími pečienkami.

  • Medovo-maková torta bez lepku

    Medovo-maková torta bez lepku

    Kakaová poleva: Vodu, smotanu a cukor prevaríme, cez sitko pridáme kakao a varíme ešte 1 minútu. Potom odstavíme, schladíme na teplotu 50 °C a pridáme želatínu. Necháme odstáť 24 hodín.

  • Izrealské pagáčiky z lístkového cesta

    Izrealské pagáčiky z lístkového cesta

    Ide k vám návšteva a nemáte čas ani upratať, nie to ešte navariť a napiecť? Ste na správnej adrese. Tieto mega rýchle pagáčiky som vymyslela v situácii, ktorú každá dobrá gazdiná dôverne pozná - a to...

  • Kváskové domáce špagety (fotorecept)

    Kváskové domáce špagety (fotorecept)

    Keď som videla video, kde stará Talianka predvádzala ručnú výrobu pravých doma robených talianskych špagiet, tak ma to zaujalo, že som to musela vyskúšať. No a keď cestoviny, tak u mňa jasné, že...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist