Delenie šunkovej rolky

paploska - fotkapaploska 19. apríla 2019 o 07:43

Kupila som velku 2,2 kg sunku v sietke, ale zmenili sme plany a na VN nas bude menej. Teda jest ju bude len jeden clen nasej domacnosti. Ale je kvalitna, taka zdrazvsia verzia a je mi ju luto potom vyhodit, kedze sa nezje. Co by ste mi porazdili? Mozem ju rozdelit? Len sa bojim ze potom pri vareni vyschne. Dakujem za rady.

@zareaguj


8 odpovedí:
  • rulik - fotkarulik 19. apríla 2019 o 09:04

    navrhujem rozdeliť a znovu previazať obe časti nejakým špagátikom aby sa pri varení nerozpadla, nemá dôvod vyschnúť
    @zareaguj
     1x paploska
  • finczi - fotkafinczi 19. apríla 2019 o 09:45

    Ak prijmete moju radu - uvarenú časť, ktorú neplánujete jesť, môžete zmraziť a zjete ju inokedy. Alebo sa dá použiť do nátierok, do fazuľovej polievky a pod. Tak či onak, prajem pohodové sviatky!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 19. apríla 2019 o 10:00

    @Rulik (19.4.2019 09:04)
    Robil som presne ako hovoris, dve polky som samostatne znova previazal a prerezal.
    Potom som polku poriadne viac krat zabalil do folie ( aby sa neopalila od mrazu v mraznicke) a odlozil.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 19. apríla 2019 o 12:22

    V našej rodine by nezostala šunka ani keby bola aká veľká. Tiež ju zvyknem uvariť a dať do mrazničky. Kupujeme viac menších, a tak tento problém akosi nemusím často riešiť.
    @zareaguj
  • paploska - fotkapaploska 19. apríla 2019 o 12:31

    Dakujem za rady, ten napad so spagatikom sa mi paci, uplne som vsak zabudla, ze je od stredy v mraznicke. Takze v tomto pripade vyuzijem radu od @Finczi (19.4.2019 09:45) :-). @kecupucek ja teda sunky moc nemusim a malej ju davam zatial len symbolicky. Zato polovicka zje aj za nas
    @zareaguj
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 20. apríla 2019 o 10:56

    @Paploska

    ÚDENÁ ŠUNKA JE DOBRÁ AJ NA PIZZU - ŠUNKA, MOZZARELLA, KYSLÉ UHORKY, KUKURICA - NO MŇAM
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 22. apríla 2019 o 00:03

    Teraz mi napadlo, že keď sa robili zabíjačky a orezala sa vyúdená bravčová noha, dalo sa to do pohárov a zalialo sa to horúcou masťou. Podobné si vždy donesieme z Poľska. Robia tak aj jaternice a mäso na klobásky. Výrobky sú veľmi chutné.
    @zareaguj
     1x paploska
  • marika9 - fotkamarika9 29. apríla 2019 o 19:52

    Dočasne zamrazim a po nejakom čase spravím výborný šunkaflek.
    @zareaguj
     1x torticka


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist