Obchody a ceny

Daň z chipsov

pumaamravec - fotkapumaamravec, 4. septembra 2011

V Maďarsku začala pred štyrmi dňami platiť „daň z chipsov„ Patria
sem presolené a presladené potraviny alebo nápoje s prehnaným
množstvom cukru či kofeínu na ktoré je špeciálna daň, ktorá má
podporiť maďarov v tom aby zmenili stravovacie návyky. Privítali by
ste takúto daň aj na Slovensku? :)

 hnonline.sk/svet/c1-52727400-v-madarsku-startuje-da...

chipsov

@zareaguj


Diskusia k téme

megginr
skvely napad! mohlo by sa to chytit aj u nas... zvysit dan na veci presladene, presolene, mastne, nekvalitne. Aspon by sme sa naucili normalne, zdravo jest.
hubata
Nechápem ..... ja zaplatím za nekvalitný výrobok (presolený, presladený - cukrom istotne nie) a ešte mám aj zaplatiť daň? Alebo tú daň platí výrobca a mne sa ako danovníkovi euráčiky vrátia aby som mala na lieky keď mi stvrdne pečeň?
evanaaa
No, Hubata, čo by si ešte nechcela, haha, ak kúpiš, musíš si to zjesť, niesť následky a ešte priplatiť - tú daň, že si sa odvážila to kúpiť, keď vieš, ako to škodí. Ale rozmýšľam, čo by sme potom vlastne jedli, každý nemá záhradu a dvor plný hydiny a iných zvieratiek. A mali by nás upozorňovať, na obale, čo je tam škodlivé ( ako na obale cigariet).
evanaaa
Ale viem o tom, vo včerajších správach to spomínali, ale neviem, aké boli reakcie z našej strany, tuším u nás to nemajú v programe.
2010
Super napad , aby jedli viac slaniny , klobas , salamov atd... na ktore sa to nevstahuje ... a mozu jest dalej "zdravo"-podla politikov ( nie zdravotnikov.)
sovka62
Mne je to v podstate jedno, chipsy ani presladené výrobky nekupujem, to už radšej napečiem niečo doma, slané i sladké. Ale @2010 má pravdu, chipsy do úst nedám, ale slanine neodolám, aj keď ju jem tak dva razy do roka.
babidka
ja to chapem ako dost zly vtip:-))Nejaky "odbornik" zasa nieco vytresol a niekto mu to "zozral":-) Ved kazdy je sam za seba zodpovedny a nepomozu ziadne "donucovacie " prostriedky, tak co :-) ziadna dan to nezmeni - odradila snad dan uz nejakeho fajciara , alkoholika ci zavisleho na sladkom?Nieeee....Takyto umely zasah by aj tak k nicomu neviedol - to je snad kazdemu normalne mysliacemu cloveku jasne . Predstavte si , ze by vegetariani prisli s navrhom na mimoriadne zdanenie masa / je nezdrave/ , makrobiotici by zdanili vsetko okrem "ich" jedal atd. Ludi treba vychovavat a viest ich k zdravemu zivotnemu stylu a taketo zakony mozno donesu par drobnych do statneho rozpoctu ale je to skor smutne ako mudre....
ifcina
hm... toto zaviest tu na vsetko nezdrave a zdraviu skodiace tak pomaly pokapeme od hladu:-(