chcem sa opýtať aké negatíva má používanie sacharínu oproti
cukru, prípadne či ste už vyskúšali novinku, sladidlo zo stévie a či ho
odporúčate.
Ďakujem
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 65 najnovší komentár dnes 19:10
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 65 najnovší komentár dnes 19:10
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár včera 09:45
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kecupicek: Netradičný živý plot 27 najnovší komentár 16. apríla 2024
- Lenka46: Kam na výlet 29 najnovší komentár 15. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 47 najnovší komentár dnes 19:10
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Ako jednoducho vyčistiť pripálený hrniec VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Ovocné mafiny ako ovečky VIDEO
- Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete
- Víkendové pečenie: 10 receptov na tie najlepšie koláče zo surovín, ktoré milujeme. Také naše, jablkovo-makové...
- Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
- Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
- Príroda na plechu: Veľhory, vlny aj mraky. Zákusky z odpaľovaného cesta, neodolateľné a jednoduchšie než veterníky
- Nedeľný obed: Klasika v trojobale, v cestíčku, obrátené aj čiernohorské. 11x bravčové rezne
- Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete
V prípade, že je dôležitá nižšia cena, tak určite by som radšej odporúčala umelé sladidlo sukralóza pred sacharínom alebo aspartámom :)
Alitame is prepared by a multistep synthesis involving the reaction between two intermediates, (S)-[2,5-dioxo-(4-thiazolidine)] acetic acid and (R)-2-aminoN-(2,2,4,4-tetramethyl-3-thietanyl)propanamide. The final product is isolated and purified through crystallization of an alitame / 4-methylbenzenesulfonic acid adduct followed by additional purification steps, and finally recrystallization from water as the 2.5 hydrate. [3]
@helica , ten názov -Isomalt mi pripomína nejakú firmu-:))). Môj otec kedysi robil v Isoxyl ( ako izolatér). Xylitol-Xylovit, je z kukuričných kláskov, možno preto ten -malt. Ale myslím že sladivosť je 1.1, idem sa podívať. Ano, je to tak, ako som napísala, v tom pomere. Ale ja používam nejaké tablety, na ktorých je napísané, že sú aj na zaváranie.
www.spisiacik.sk/20120705...
varecha.pravda.sk/diskusie/zavaranie-bez-cukru/1835-forum...