Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 642 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Opekance s makom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
A cukor?? no samozrejme, ak ho zje niekto 1/4kg denne no isto to nieco negativne v organizme spravi,ale kusok sladkeho nezabije urcite. To je so vsetkym tak,ked zjem denne 1/4kg mastneho a nebyrobim-nespalim to,takisto to uskodi. Preco sa stale musi robit z nejakej potraviny strasiak?
avšak treba povedať, že sa to týka chorých ľudí, a síce diabetikov, bezlepkových, kardiakov a hypertonikov.
u zdravých jedincov platí, všetko s mierou a neprejedať sa! pohybová aktivita. to isté platí pre chorých + liečba.
cukor sa nedá úplne eliminovať zo stravy, podobne ani tuky a iné látky.
sú cukry a tuky voľné a viazané v potravinách, taktiež v zemiakoch a v múke sa vyskytujú cukry vo forme zložitých cukrov, t. j. škroby, ktoré sa štiepia metabolickými procesmi v organizme na cukry jednoduché, z ktorých sa zase tvoria cukry zložité a taktiež sa z nich tvoria tuky a z nich zase cukry.
cukry obsahuje aj zelenina, najmä ovocie, med a produkty z týchto potravín.
treba obrazne dbať na to, aby sa z vás nestal "cukrový homoľ " :-)
čo sa týka tukov, treba si všímať najmä cholesterol a triglyceridy, cholesterol má niekoľko zložiek, najdôležitejší je tzv. zdravý cholesterol.
sú aj vrodené poruchy metabolizmu tukov.
všeobecne aj pri tukoch, či už viazaných a voľných platí najmä u zatiaľ zdravých jedincov NEPREŽIERAŤ SA !!! :-))))) AKTÍVNY POHYB !!!
všetko so všetkým súvisí.
chorí patria do rúk odborných lekárov - špecialistov.
neprežieraš sa a si zdravá, okrem toho teraz potrebuješ všetkého viac ako inokedy :-)
tak si dopraj!!!
inak cukor dobre pôsobí na nervy!
pokiaľ sú labáky teraz v poriadku, chlapček nie je priveľký a ty nemieniš zo seba spraviť obézo + cukrový homoľ, tak nevidím dôvod.
Ale už to je prehnané, čo som písala ráno. Matka kupuje dcerke každý boží deň tri sačky cukríkov, lebo oni na to majú. Prečítaj si vyššie.