čo tá veta u vás vyvoláva? u mňa hádky lebo keď sa zdravo stravujem tam okoliu to pripadá, že mám diétu a nie zdravú výživu.
Ako je to u vás, čo sa zdravo stravujete?
ps. napr. nejem nic vyprazane, nic spalene na akomkolvek tuku a pritom vyprážaný syr si robievam ale bez oleja a trojobalu - chuť je rovnaká. bolo by to na dlhsie comu sa urcite budem venovat na tejto webstranke.
vsetko prirodne. nic viac... to znamena aj suroviny do jedla aj koreniny..napr.glutamal v ziadnom pripade.
Pre mna znamena zdrava vyziva vsetko. co sa pripravuje skor primitivnym sposom - teda varit co najkratsi cas , pokial mozne pouzivat v surovom stave - zelenina, ovocie, aleobcas neodolam a dam si s chutou rezen vyprazany (asi2x do roka) a ine klasicke dobroty.
Obmedzovanie bielej muky a cukru je pre mna prvorade. Snazim sa pouzivat celozrnne muky, semienka, bylinky a strukoviny.
Vo všeobecnosti by sa človek mal vzdelávať čo sa týka efektov stravy na organizmus, a potom sa rozhodnúť či bude ortodoxne dodržiavať všetky pravidlá, alebo je ochotný ich z času na čas zrelaxovať... ja som za to, že občas si treba dať aj niečo menej zdravé- ak to ešte stále dokáže tak lahodne chutiť, ako to zvyklo chutiť predtým. :)
Často pri správnom type diét, keď človek ochutná napr. hranolky, niečo vyprážané, sladkosti alebo čokoládu po dlhej dobe, má pocit akoby práve konzumoval jed. Všetko je príliš sladké a mastné zrazu v ústach. Toto som ja už zažila... ale vedela som si aj opäť zvyknúť... :) Pár osláv, čoko sem a tam... Je to zvláštne, ako sa človek dokáže navyknúť a prispôsobiť na poškodzovanie samého seba.
A mäso? Hovädzia polievka je pre mňa liekom, uvarené hovädzie mäso pochúťkou. Ak sa dostanem k domácemu kuraciemu alebo králičiemu mäsu tak ho nakúpim do mrazáka a tak aj ku koziemu mlieku alebo syru.
Nesledujem úzkostlivo či som dnes jedla zdravo alebo nie, ale zato cez sobotu, nedeľu nie som doma: som v prírode a vôbec mi nevadí či prší alebo mrzne.
Pestrá domáca strava, pohyb v prírode, dobrá nálada a zmysel pre humor - a nezostane mi vôbec čas rozmýšľať nad takou blbosťou ako je definícia pojmu "zdravá výživa".
na duši. Napr. v mojích rcp je všetko nesmierne zdravé. Mangalica s vysokým obsahom dobrého choresterolu, dietná bio krkovička atď. A všetko je bez dusičnanov, Ečiek, farbív a iných jedov. Dokonca som uverejnil aj jeden zeleninový rcp. Záver - netrápte sa -žite - užívajte -
sme len raz na svete. Neviem si predstaviť , keby som mal žiť do konca života len o zelenine. Obdivujem však tých tvrdohlavcov ktorí to dokážu a nič jm nevyčítam.i
@2010 - das si na tanier taketo dobroty a neponuknes :-))
dobresyry.vsade.sk/mangalica.php...
Aby dovážané ovocie malo chuť a vôňu takú akú má u nás v lete a na jeseň musí byť umelo upravované ....... t.j. prisladené, navoňané, namorené a ešte tú chuť a vôňu slnka v supermarketoch nikdy nedosiahne. Tak si myslím, že potom si zrovna môžeš kúpiť aj nejaký lacnejší vitamínový prípravok a ješ to isté - kopec éčiek a chémie.
Nemáš z toľkej chémie v zime potom problémy s cukrom a trávením?
ale fakt:
preco jes hrozno a pod. teraz? nechapem...
jedz si cely rok co chces, ale sem potom chodit nemusis. najdi si straku o biftekoch
soju jest mozes, ale tu v celku
Hubata: presne si to vystihol(a), je to tak. sme ako organizmus uz nasmerovany tymto smerom. kto si to neuvedomuje....