Kúpila som balík krásnych konzumných normálnych zemiakov (nie batáty) a až po uvarení som zistila, že sú sladké. Doma som vylúštila, že sú dovozové z Francúzska. Žeby nejaký špeciálny druh?
Typické slovenské sladké zemiakové jedlá v kombinácii s múkou nemôžem.
Poradíte niekto, čo s nimi? Je mi ľúto ich vyhodiť.
prenesieme ich do tepla a necháme niekoľko dní „vydýchať“. Tým sa stratí časť cukru, ktorý
www.napecto.sk/tipy-a-triky.html...
Ja sladké zemiaky uvarím v šupke v slanej vode, olúpem a urobím lokše na sladko. Alebo ovocné knedle, šúľance s makom...
sa v nich vytvoril. Takéto zemiaky potom varíme tak, že ich olúpeme, namočíme do teplej vody
a privedieme do varu. Prvú vodu zlejeme a až v druhej vode ich dovaríme. Pre zlepšenie chuti
môžeme do vody pridať aj trochu octu – ale užitočné vitamíny alebo minerály z nich takto
nenávratne zmiznú.
Omrznuté, sladkasté zemiaky môžeme využiť najmä na prípravu sladkých a múčnych
pokrmov a na vyprážanie.
Ano, ak zemiaky (akekolvek, nielen Francuzske) zmrzli, zostanu sladke. Skus z nich spravit makove sulance napr.
Využiť ich na múčne jedlá napadlo aj mňa ako prvé, ale nemôžem, ako som pôvodne písala, čo ste si asi nevšimli.
@bubaya to by nemalo zmysel ich už jesť , ale díki
Takže vyskúšam okoreniť, ocesnakovať a upiecť v trúbe podľa @elix ír. Díki vám.