Rôzne

čo navariť rýchlo a lacno ? O.o

nutella - fotkanutella, 16. júna 2014

ahojte kuchtíci moji :)

prišli sme s priateľom do Írska na leto ako študenti a zistili sme, že to tu je všetko nehorázne drahé, hlavne mäso.. preto som vás chcela poprosiť o nejaké rýchle a lacné receptíky, kľudne aj na haruľu a podobne, nie vždy to človeka napadne, keď dlho niečo také nevarí :)

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
cestoviny, placky ( zemiakove, cukinove, kalerabove, chlebove.....), vsetko mozne zapekane, ak kupite tortily alebo pitu, tiez mozte naplnit cimkolvek, palacinky, dolky, griska,kukurica s makom, ovsena kasa, krupy s hubami, omelety...
treba pozriet, co mate k dispozicii zo surovin a vybavenia a podla toho sa orientuj, receptov tu najdes do aleluja :-)))
zolik
Palacinky na sladko a na slano, mlete mäso na 100 sposobov - plnena paprika/ cukina, na Spagetti , na Lasagne, Musaka atd. Urcite dostanes za rozumnu cenu kupit aj sezonne ovocie a zeleninu. Potom zadas do kolonky "Co mam v chladnicke" a najdes vela varechacskych receptov. Prajem pekne prazdniny.
aroooo
halušky na rôzne spôsoby, pirohy, zemiaky na kyslo, pečené, paprikáš, lečo, fazuľové polievky,omášky, hrach. kaša....
2010
Prve sa musis opytat seba a priatela ci musite jest slovenske jedla za kazdu cenu? Ked ano a ste kratkodobo, tak budete varit draho, lebo vam vzdy bude daco chybat, a budete musiet ist nakupovat do malych polskych obchodov.
Ked nie, vsade sa da lacno najest - nakupit, ryza, strukoviny u indov- pakistancov, bravcove -azijska zelenina u cinanov a jasne ze retazce pred zaverecnou, ked vam nevadi sladky chleba alebo grilovane kurcata riadne prepecene ( ale za 1/3 ceny aspon u nas je to tak )
Staci len trochu nastavit chute - varit fuziu na par mesiacov.
PS: inac tie kury su super, otrhat z masa rozdelit na porcie a dat do ladnicky, nakrajat cerstvu zeleninu stir fry vo woku alebo na panici s barzajkou omackou, prihodit kuracie kusky zohriate v mikrovlne a za 5 minut je vecera, na druhy den obmena so spagetami a na treti den nadlozena sackova polievka s cerstvou zeleninou a kuskami kury. Good Luck
timara
zemiaky pečené v šupke s maslom, polievka zo zeleného hrášku, všetky zeleninové polievky, však je sezóna, to by tam mohlo byť za dobrú cenu . . .ak kúpiš kurča, môžeš mať aj vývar zo skeletu, krídla so stehnami upiecť a mať na obed s ryžou a prsia na ďalšie samostatné jedlo, v cestovinách, opečené k zeleninovému šalátu, vysmážaná rezne . . . alebo ovocie (jahody, marhule) ak sú za prijateľnú cenu použiť napr. na tvarohové gule s opečenou strúhankou na vrch. . . zemiaky opečené na cibuľke s volským okom . . omelety s bagetou . . .špagety s omáčkou z čerstvých rajčín . . .dá sa ja dobre aj lacno :) . .tak veľa šťastia na brigáde, pekné leto . . .
nutella
no tak teda dnešný nákup skončil zvláštne, polovicu vecí čo sme hľadali sme nekúpili, takže sme sa uskromnili s obmenami :D na večeru budú pre dnešný deň langoše :) ďakujem za všetky rady, každej ďalšej sa poteším :)
hubata
@nutella - a prečo chcete jesť v Írsku slovenské jedlá? Súhlasím s @2010 aby ste si všímali čo jedia a kde nakupujú domáci. Veď aj preto ste tam išli aby ste zistili či na SK nebudete variť írske jedlá ktoré vám tam zachutili......
1x julica
chutimi
pripajam sa k hubatej. ked si tam na 2 mesiace, kasli na to, co jes tu a zistuj radsej co maju ine tam...nic by som nenamietal, ak si niekde mimo pol roka a dalsie 2 roky pred sebou :)
nutella
No len my byvame u mongolov, vsade okolo byvaju sami poliaci a znamy su vacsinou slovaci :-D takze Irov je tu minimum a to tiez vacsina chodi do McDonalds alebo kupuje polotovary :-/ najvacsi sok v tescu bol same predpripravene jedla.. nevedeli sme zohnat klasicky paradajkovy pretlak, iba rozne omacky na lasagne a podobne.. nakoniec sme kupili pasirovane paradajky s bazalkou a bylinkami, tak uvidime, ako to bude chutit :-D langose sa vcera nerobili, nenasla som drozdie :-D
2010
Dievca otvor oci , este raz opakujem varit slovenske v anglickych krajinach je asi tak isto ako varit thajske na slovensku exotika.
Z opacneho konca sveta som pozrel na Tesco v Irsku a co nevidim bravcova peneka 8 eurasov kilo, tak isto stehno - ono v tych anglickych krajinach bravcove nefici
a hovadzie na gulas okolo 8 a anglicka slanina 5 mlete cez 4 ?
pridaj zemiaky kapustu a si ako doma
PS: kvasnice sa nepredavaju len susene Cheers
 www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=267761473...

 www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=282209023...

 www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=279797936...

 www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=259805279...

 www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=267460322...
nutella
to by bolo síce pekné, ale drahý sa vyjadril, že radšej bude vegetarián ako má jesť (s prepáčením za citáciu) "írske sračky".. našla som pár receptov, s ktorými ma zrušil ako žiadosť na byt, že mám radšej spraviť haruľu alebo si uvarí sám párky..
a pre zolik a ostatných, podarilo sa mi dnes kúpiť v poľskom obchodíku droždie, narazili sme naň omylom ale oboch potešilo viac než čokoľvek iné :D :)
2010
Prepac ze som sa ozval, tvoj nadpis ma pomylil. Ty nechces rady, chces len vediet kdo dovaza lacne slovenske potraviny do Irska. Cheers
stefik
@nutella tak ma len napadlo načo ste išli do zahraničia ? to chceš dva mesiace pobehovať po obchodoch a snažiť sa zhanať to čo máš doma? a drahý by sa kludne mohol zapojiť a navariť či?
1x julica
methi
Z trochy muky, soli, vody a masla uvalkas placky, ktore staci na panvici nasucho opiect a zeleninu urcite najdes hocikde, robte si jednoduche rychle stir fry, aj z masa sa da. Vecer to nalozis do marinady, druhy den len tepelne spracujes, kuracie prsia mas raz dva. Na ranajky hadam aj hrianka opecena na panvici a potreta maslom postaci, plus ovocie. Inak suhlas so @stefik
pacik
@nutella neuraz sa, ale ty si išla do Írska ako drahého osobný kuchár? V tom prípade si mala pribaliť na Slovensku aj všetky potraviny. Máš to veru náročného priateľa, aj keď je zatiaľ len študent. Ale určite od hladu nezomriete, predo mnou ti ostatní dobre radili. Prajem pekný pobyt :-)
pusta
neverím, že nedostať múku, zeleninu, ovocie, cestoviny, fazuľa, aj mäso sa nájde a aj lacné a to sa potom dá čarovať.
pusta
neverím, že nedostať múku, zeleninu, ovocie, cestoviny, fazuľa, mlieko, syry, aj mäso sa nájde a aj lacné a to sa potom dá čarovať.
julica
Ej, no ja by som ho poslala kdesi za taky pristup a reci. Si v inej krajine, mimo kontinentu, nemozes porovnavat a zistovat, v com su "oni" horsi. Nie su a v nicom, dokonca aj tie "irske sracky" vedi abyt chutne, nie je pravda, ze jedia len macdonalds, maju super ryby a tradicne jedla su dost jednoduche, zaroven vela exotickych vplyvov… chyba je v nastaveni jedinca
nutella
ja som sa tu normálne pýtala na lacné slovenské recepty, nie je mi jasné, prečo ste sa tu do mňa začali navážať

priateľ sa proste rozhodol, že mu niečo nechutí a ja sa budem snažiť vyhovieť mu.. prepáčte ale nebudem sa teraz rozchádzať s ním kvôli vašim názorom, keď nemáme žiadne iné problémy..

a PARDON, že si človek vôbec dovolí na niečo sa opýtať, nabudúce rovnakú chybu už neurobím
zolik
@nutella - nechapem preco sa "prckas". Dostala si tolko vybornych tipov od rozlicnych varechacov, ze by ti to mohlo vystacit na polroka, nie len na 2 mesiace. Varechac @2010 si este dal aj tu namahu, ze ti poslal webove stranky s cenami. Tak ja neviem dievca, napriek tomu Vam prajem obom pekny pobyt.
smejkad
ak sa mozem zamiesat do debaty, tie navazajuce komenty prisli podla mojho nazoru preto, lebo nie kazdy je nauceny na priamu rec, aku ma tvoj priatel, vnimaju ju ako agresivnu aj ked on to zrejme myslel inak, ako to tu vyznelo :-)
podla mna si dospela, vies co robis a za svoje rozhodnutia nesies zodpovednost, urob ako sama pokladas za spravne, ved z jednej diskusie na vareche sa nestriela :-)
drzim palce :-)
methi
Tak nemas za co.... pekne leto prajem.
2010
@methi ty to ako zvladas ked dva piliere slovenskej kuchyne- bambino a vegeta nie su na predaj v Indii?
veronika353
@2010 náš nejmladší studuje v UK druhý rok a vaŕí většinou kuřecí maso tak,jak jsi popsal ,nějaké polévky si donesl z domu,ale to mu nadlouho nevystačilo.Do supermarketú chodí před závěrečnou a daří se mu lacino nakoupit.On ale nemá jazykovou bariéru,takže se líp zorientuje.Bydlí s Angličany a jen jeden si vaří,ostatní většinou kupují polotovary nebo chodí do restaurace.Na škole menza není. Za týden přiletí do Bratislavy,tak už se moc těšííííííííííím:-))))). Akorát někdy mám pochybnosti,jestli jsme udělali dobře,že jsme mu to studium tam umožnili...........
zolik
@veronika353 nemaj ziadne pochybnosti! Detom nemozes dat viac ako im umoznit co najlepsie vzdelanie. Nenahradi to nic materialne. Ver mi. Sama mam dvoch synov. Starsi studoval aj 2 semestre v Australii, mladsi zacina v septembri na Viedenskej univerzite. Tes sa, ze mas take mudre a sikovne dieta, ktore zvladne aj studium v zahranici, daleko od hotelu zvany Mama.
2010
Bravcove malo svalovca, hovadzie muchu tse tse , ryby bilharziu a co prezili sme nedavno... daco cez 30 rokov cechoslovaci v afrike nie dva mesiace ale roky a vychovali zdrave deti , preto ako @nutela su na smiech ako nas stary bojovnik Prazak Tomas hovoril , kto se boji sere v sini -:)
veronika353
@zolik díky za podporu,nejstarší syn je zdravotně postihnutý a střední je vystudovaný Ing.informatik a tento náš nejmladší je v zahraničí,ale snad to všechno dobře dopadne :-)))