Nápady

Čo na pripraviť detskú oslavu ?

lenka78 - fotkalenka78, 24. januára 2014

Mám dilemu... moj 7 ročný syn si pozval kamarátov na oslavu.. torta
bude smotanová piškotová, no ďalej neviem.... niečo slané na
chrumanie.. dajte prosííím nejaké tipy......
diky Lenka

@zareaguj


Diskusia k téme

megdesign
Arasidy, chipsy... prepac, ale mas 10rkokv, ked sa pytas taku "specialnu" vec?
babidka
Ak chces detom urobit aj nejake sytejsie jedlo /ako veceru/ , tak male pizze , mlete masko na palicke a hranolky alebo male kuracie rezniky a hranolky ...tym sa detom zavdacis vzdy :-) moja dcera zije v zahranici a robieva detom vsetky oslavy sama- tieto jedla deti chcu a aj zjedia . Je to lepsie ako rozne chlebiky a chutovky - akurat budes mat z toho plny dom smetia :-)
methi
Presne ako ti @babidka radi. Deti lubia "fast food" - mlete masko na palicke (kludne fasirkovu zmes, nemusi to byt exotika, na to deti neskocia), hranolky (zo zemiakov upecene v rure), nejaky dip (napr. tzatziki). A ako dezert cupcakes alebo cokoladove fondue s ovocim.
kukulienka71
dávam ti tip:lístkové cesto naložíš párkami(tie deti milujú)+farebnú zeleninku,ja som dala hrášok a mrkvu a posypeš strúhaným syrom,potrieš vajcom a upečieš

janger
Mne hned napadol kopec palaciniek. To sa tu casto podava na detskych oslavach...K tomu dat na stol roznu oblohu - napriklad kusky cerstveho ovocia, tvaroh s hrozienkami, dzem, Nutellu, posekane orechy... Pripadne mozes spravit aj palacinky, v ktorych je uz zapeceny syr...Nech si deticky oblozia palacinky podla vlastnej chuti...No ale ty sa pytas na slane chrumkanie, kedze mas uz (sladku) tortu, takze tato moja rada je ti asi na nic ;-)....Z tych slanych veci - nejake pizzove cesto, pripadne kysnute cesto dat na plech a zasae dat na stol kopu oblozenia - napriklad paradajky, kusky mozarelly, nejaku zeleninu, kusky syra, nejaky salam-sunku, ananas,pripadne kusky rybaciny (moze byt aj z plechovky - tuniak, sardinky)...Nech si deti lubovolne oblozia a zostavia svoj kusok pizze - kolaca....Budu mat zaroven aj nejaku aktivitu, zabavia sa tym...To cesto mozu nahradit aj kusky listkoveho cesta. Kuracinka (ako stehienka, alebo ako domaco spravene kuracia nugetky) s hranolkami maju vzdy uspech. Tu u nas deti k tomuto oblubuju jablcnu kasu...Dufam, ze sa ti podari nieco zostavit z tychto nasich rad a ze bude oslava vydarena :-).
janger
Este taky tip...Na to sa sice nepytas, ale mi to tak napadlo...Najprv prestriet na stol uz nejaky vyradeny obrus, pripadne plachtu, kupis textilne fixovky a kamarati mozu oslavencovi kazdy nieco pekne najprv na obrus nakreslit. Zabavia sa pritom a budu mat zaroven pekne 'ozdobeny' obrus...
jarbra
@janger super napad, kde nato chodis? ...ja budem potrebovat tiez na party nieco nove vymysliet, kazdym rokom starsia vnucka (9) rocna usporiadava party pre svojich 20 kamaratov,...hraju hry, ako skakanie vo vreci, alebo hraju golf, kupu sa v dzakuze, ktora je zasklena v zahrade, je veselo, aj si zaspievaju atmosfera, ako sa patri na oslave, niekedy si myslim, ze ja oslavujem :-) ... je to super ! :-)...samozrejme, ze k oslave patri aj pohostenie, puding, zmrzlina, torta ta nesmie chybat , nieco slane atd. Este raz aj ja Ti dakuje za super napadik, ked budem nieco potrebovat a nanic nepridem, tak napisem ,, nasej mudrej sovicke,, :-) Prajem Ti pekny den, u nas je zamraceno :-)
janger
@jarbra , :-)), ked boli moje deti male, tiez mavali take oslavy s kamaratmi, takze sme sa tiez navymyslali...A tie jedla su stale aktualne, to chuti deckam vzdy. My mame pocasie na figu, vetrisko, prsi...Pozdravujem ta, zajtra peknu nedelu :-).
lenka78
dakujem vsetkym za tipy oslava sa vydarila na vybornu :-)