Rôzne

Cistenie okien

ocko - bez fotkyocko, 7. novembra 2014

Kto mi poradi ako umyt okna bez cmuh uz neviem co si mam kupit aku mate skusenost pocula som ze sa umyva s brezovym samponom ak to niektora pouziva PROSIM o postup
velmi pekne dakujem lebo fakt sa mi nechce umyvat okna ked niesu bez smuh.

@zareaguj


Diskusia k téme

brambora
my najprv spinave okna narychlo umyjeme obyc handrou s nejakym saponatom a nasledne umyvame len s cistou vodou a tou jelenicou na okna, ktora sa namoci do horucej vody. ta jelenica je drahsia handra ale okna su bez flakov. ;) ale ja si vzdy hovorim, ze umyte okna su len do najblizsieho prsania :D
leomax
@ocko , najlepšia je škótska whisky. Pol litra vypi a s pollitrom umy. Alebo, povytĺkaj s kladivom a máš po takomto vážnom probléme, ktorí treba riešiť na portáli o varení.
svedka
vylesti po umyti obycajnymi novinami a je to bez cmuh...
evanaaa
Daj si do vody jeden Zlatý klas ( škrob) a umývaj, potom len nasucho prelešti handrou. Ak by si mala čmuhy, či pochybnosti, tak ešte pretri Okenou. Ale pozor, neumývaj ich, ak svieti slnko, vtedy sa ti čmuhy robiť budú.
kuchticka
Ja mam vycistene okna bez pouzitia chemikalii a raz-dva.
Do kyblika si dam 1-2hrnceky obycajneho octu, pridam teplu vodu , namocenou handrickou umyjem okno a rychlo - skor ako to zacne usychat - vytriem- vylestim novinovym papierom, ktory je iba z cierneho tisku (nie farebne obrazky), ktore si predom pripravim.
Taketo cistenie je ekologicke, rychle a lacne!!!!
1x huck
marylan
Pridávam link z MB - funguje to:
Umývanie okien
[14.4.2014]

Ahojte dievčatá chcela by som pridať jeden nápad ako umyť okná za pár minút možno to už poznáte,ale pre tie ktoré ešte nie .....do teplej vody dáme šampón na vlasy je jedno akú značku ja som mala doma DIXI ,spravíme si penu namočíme novú utierku z mikrovlákna ,vyžmýkame a umyjeme okno....nie je potrebné žiadne leštenie keď uschnú budú ako nové .....prišla mi ich pozrieť aj svokra a povedala že vyzerajú ako keby ani sklá nemali......vyskúšajte ...ide Veľká noc tak si treba uľahčiť domáce práce.....
radost
ja najskôr od veľkej nečistoty zmyjem handrou a vodou..potom prepranou čisou švedskou utierkou..bez chémie..
vyskúšam radu od @kuchticka i @marylan..
jozefj
Leomax Ste druhy najmúdrejší po KIM IR SENOVI.
OCKO sa slušne opýtala.
1x hanula
milad
Umývam tak, ako píše @marylan , šampónom. Dôležité je, aby bol priesvitný, nie tie mliečne...proti lupinám. Čím lacnejší, tým lepší, som zistila. Čo treba ale dodržať, je, že voda musí byť čo najteplejšia - ako len znesieš a švédska utierka musí byť buď nová, alebo nepoužívaná na nič iné a praná len v čistej vode. Samozrejme, že pred čistením skiel treba celé okno vrátane nich zhruba umyť- je jedno čím.
milad
...a zabudla som dopísať: takto čistím všetky sklenené plochy v domácnosti vrátane zrkadiel.
evusik
priznám sa, že na túto otázku nepoznám odpoveď... ja som hádam aj 30 rokov okná neumývala :) u nás umýva okná manžel :))))
sovka62
Odkedy so objavila prípravok Clin (nie ten spray, litrové balenie, ktoré sa pridáva do vody) s oknami nie je žiadny problém. Stačí umyť, vodu stiahnuť stierkou, ktorej gumovú hranu po každom ťahu (od horného k dolnému okraju plynulým pohybom) utriem dosucha. Hotovo, nič neoplachujem, nič neleštím. A ešte dodám, že výborným pomocníkom je teleskopický mop na okná, ktoré máva Lidl dosť často v akcii. Jedno stranou umyjem, druhou stiahnem a finito.
rufusa
ja cistim okna teplou vodou do ktorej pridam jar a trocha octu.Okna su bez smuh staci trochu vylestit suchou hadrou.
lianka
Ja čistím utierkami z mikrovlákna. Do vlažnej vody dám Ajax a mokrou prejdem najprv po celom skle a znova dobre handru vyžmýkam a ešte raz prejdem po ňom a vylestím suchou handrou z mikrovlákna. Nič iné netreba
1x huck
evanaaa
Inak, čo sa týka tých utierok z mikrovlákna, tie by sa mali máčať len v čistej vode, bez použitia rôznych prídavkov, na to sú prispôsobené. Ak inak, potom stačí hocijaká handra.......
ocko
dievcata pekne vam dakujem za rozne napady ktore mozem pouzit ale dnes prsi tak nebolo ztoho nic ,a ako sledujem su tu aj vtipalke ako je LEOMAX on moze pouzit to kladivo mozno mu to pomoze ale co uz sme kazdy inac ......
mata3636
Ja som dnes umývala okná - najprv s jarovou vodou a potom len čistá voda a utierka z mikrovlákna, dobre vyžmýkať, ani jednu šmuhu nemám. Na tie utierky nedám dopustiť, žiadne leštenie, noviny, suché handry, rôzne prípravky.
ocko
no uz su umyte a to s mopom z lidlu a hlavna zlozka bol SAMPON a su super mozete skusit doporucujem ale odskusam vsetko vdaka vam :):)
rea1
tak ešte jedna rada - vyskúšaš možno nabudúce: do vedra čistá vlažná voda a umyť takým tým štvorcovým vechťom, čo sa používa na umývanie riadu (pre tých vtipnejších - nie, nie je to umývačka, predáva sa v drogérii po 5 ks v balení). a hneď vyleštiť novinami. najlepšia bývala kedysi Pravda, aj teraz ešte môže byť, prípadne Hospodárske noviny, Bratislavské noviny alebo kauflandový leták. ak sú okná veľmi špinavé, jedna voda, ďalšia voda a šup-šup, noviny. bez chemikálií, bez čohokoľvek a okno je ako nové. :-))
ocko
rea1 dakujem urcite vyskusam si zlata:)