ahojte,napiste mi niekto ake obklady na dnu treba dat a ci sa moze postihnute miesto natierat alpou a cibulou,dakujem
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 189 najnovší komentár dnes 11:22
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 4. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 189 najnovší komentár dnes 11:22
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 4. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 189 najnovší komentár dnes 11:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 85 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 4. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny VIDEO
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Zemiakové chuťovky so syrom VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Uľahčite si život: 11x obed z jedného pekáča. Toto sa urobí skoro samé!
-
Letné pečenie: 11 receptov na osviežujúce citrónové rezy
-
Zásoby do komory: 12 variácií ako spracovať uhorky na zimu. Zaváranej klasike tu konkurujú aj netradičnejšie chuťovky
-
Najlepšie recepty: Starostove rezy, bryndzový koláč, bublanina... V júli sa pieklo vo veľkom a toto vám najviac zachutilo
-
Obedy aj večere: Sezónna zelenina, nedeľné mäso aj niečo sladké pre deti. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sladké inak: 12 receptov na koláče bez pridaného cukru
-
Kam s nimi: Horčica do chladničky, kečup do špajze. Ale je to naozaj tak? Poďte si v tom konečne urobiť poriadok
varecha.pravda.sk/diskusie/prosim-o-recety-na-dnudakujem/...
Takže dna je metabolické ochorenie, ktorého je porucha metabolizmu purínov,najmä kys. močovej. K najčastejším vyvolávajúcim faktorom akútneho dnavého záchvatu patrí nadmerná telesná záťaž a prechadnutie, niekedy aj nadmerné jedenie a pitie. Pri chronických formách dny sa podávajú lieky, ktoré buď tlmia tvorbu kys. močovej, alebo zvyšujú jej vylučovanie močom. Pacientom sa ordinujú diétne redukčné režimy a vynechávajú sa potraviny s vysokým obsahom purínov (vnútorností ). Nevyhnutný je dostatočný prjem teutín (2-3 l denne)
Tak to by bolo asi všetko, čím ti môžem pomôcť....viac neviem... :)
www.zdravie.efekt.sk/choroby.html...
www.zdravie.efekt.sk/veronikalekarska.html...
este pozri a precitaj si o zelenom jacmeni, podla mna, stoji to vyskusat, popijame ho doma aj my, pekny den a vela zdravia :-)
este pozri a precitaj si o zelenom jacmeni, podla mna, stoji to vyskusat, popijame ho doma aj my, pekny den a vela zdravia :-)
Obklady by mali byť iba tíšiace zápal, teda najlepšie pryznicové-bavlna namočená v studenej vode, cibuľa určite nie, pretože je agresívna a na napnutú pokožku zápalom, by skôr pôsobila nežiadúco.
Preventívne aj liečebne pôsobí čaj z brezových púčikov a listov, pomáha vyplavovať z tela soli kyseliny močovej, a taktiež pri akútnych bolestiach je vhodný odvar bobkového listu. Do 3 dl vody dať variť 6 ks bobkového listu po dobu 5 min. a nechať vychladnúť. Vlažný odvar zliať a dať do termosky. Každú hodinu sa užíva jedna! polievková lyžica-využíva sa celá dávka. Opakuje sa 3 dni po sebe a potom týždeň pauza.Vhodné sú tri turnusy užívania. Počas užívania sa môže objaviť jemne sfarbený moč do ružova, nie je to nebezpečné, môže to byť dráždením močových ciest. Vhodná zelenina je petržlen a zeler a to aj ich zelené vňate.