Rôzne

Chcem sa pochváliť...

ancicka - fotkaancicka, 28. decembra 2011

Nie len ja,ale poprosila by som milé varecháčky a varecháčov,aby sa pochválili,ked budú chcieť,čo dostali pod stomček,čo sa týka varenia,alebo pečenia.

Ja som dostala domácu pekárničku.
Pekárničku som si priala už dlhšiu dobu.Ja ju už vo veľkom využívam,skúšam.Piekla som chlebík,vianočku,ale i koláč plnený kakaom. Prajem si aby mi slúžila čo najdlhšie!

@zareaguj


Diskusia k téme

marianna76
Prajem, aby si mala mnoho chuti k pečeniu. Ja pred Vianocami som mala narodeniny, miesto kvetín som si vybrala od rodičov mažiar väčší....
Aha a na Vianoce sme si s manželom kúpili nádobu od tescomy sprejovú, kde sa nalieva olej a aj rukavicu od tescomy som si vybrala. Nerobíme na Vianoce žiadne prekvápka... aby neboli sklamania, preto si kúpime, čo potrebujeme, v klude sa dohodneme. Hlavne, že máme pohodu.
evusik
a veru aj ja som dostala tohto roku niečo praktické do kuchyne - veľkú sadu vykrajovačiek a formovačiek na výrobu marcipánových kvetiniek aj s knižkou kde je všetko pekne vysvetlené... a statív, ktorý som si už dávno priala a ešte som dostala som aj knižku, bez tej Vianoce nemôžu byť :-)
damisa
pekárnička je super aj ja ju mám a chlieb ani nekupujem pečiem si sama aj všetko cesto miesim len v nej. Tiež si kupujeme len praktické darčeky, ale vždy je nejaké to prekvapenie a teraz som dostala dve krásne orchidey
baculata
Nás s manželom prekvapila dcéra s fotoaparátom so slovami:Mami, aby si konečne nafotila niečo pre VARECHU. Aj by sa patrilo, myslím si.Nikdy by som si nemyslela, že foták je slovo spojené s varením.Velmi nás potešila, nakolko po odchode detí z domu v elektr.veciach pokrivkávame, ale v poslednej dobe si vylepšujeme skore.
kuchticka
Ja som toho dostala tolko, ze si to snad ani nezasluzim. Do kuchyne sadu velmi kvalitnych plechov do rury, velky pekac z janskeho skla, (jeden uz mam, tak mi dcera kupila este vatsi), lebo ked pridu varim pre vsetkych.
Okrem toho do kuchyne som dostala vela osobnych veci - okrem kozmetiky som dostala prekrasnu vtaciu budku, ktora je robena ako mozaika z drobuckych nepravidelnych kuskov draheho porcelanu. Vsetko tak perfektne/ umelecky spravene, ze sa z toho mozem tesit i dnu, nemusim to ani davat von.
kuchticka
@baculata , ja som dostala krasny fotoaparat minule Vianoce tiez za ucelom fotit a davat na Varechu, ale camera zatial odpociva v pokoji. Pouzila som ju naposledy niekedy na jar fotenim mojich kvetov. Zimnych obrazkov z prirody mam vela, ale v kuchyni mam vzdy naponahlo, tak nefotim.
domci4
Ja som dostala kuchársku knižku a formu na bonbony :)
marikafil
Ja som dostala nový kuchynský robot - vraj ten vyše 20-ročný by mohol doslúžiť práve vtedy, keď by sa mi to najmenej hodilo, teda pri nejakom pečení - takže preventívne:-) Rovnaká značka, ako pôvodný. teda Braun... a tiež sme od dcéry spoločne s manželom dostali niečo pre našich vtáčikov v záhradke - kŕmidlo-domček na nôžke a zmes krmiva:-) Aby som mohla pozorovať vtáčiky aj z iného okna ako doteraz. A ja som zase manžela potešila domácim kandizovaným zázvorom a dcéru zázvorovým sirupom:-)
remcula
Já jsem dostala 2x svetr, bylo to mé přání. Skleněnou větší zapékací mísu, malé zapékací mističky, tepláky, ponožky, velkou solničku a pepřenku na celý pepř a spoustu jiných maličkostí.
jamalinka
no a ja keďže nemám už manžela som si sama sebe urobila radosť , ešte v lete som si dala kúpiť v Taliansku (priateľke) krásnu mechanickú, anticorovú váhu, má dosť veľký ciferník, je veľmi efektná a dúfam, že bude aj praktická. Na pečenie vianočných koláčov som ešte používala starú, tak som sa tešila, že si ju dám pod stromček. Ešte som si prikúpila novú rýchlovárnu kanvicu, tiež anticoro a tak isto aj rozprašovač oleja a octu. Dcéra so zaťom ma prekvapili kúpili mi (okrem rôznych drobností) do kuchyne barovú stoličku, keď dlho pracujem v kuchyni (čo je takmer stále) tak sa môžem aspoň trošku posadiť či oprieť. Všetko mi ladí do čierno anticoro - takú mám kuchyňu. Veľmi sa vytešujem.
sovka62
Od detí sme dostali súpravu smaltovaných hrncov s dvojitým dnom, veľmi peknú, čiernu zdobenú zlatom a farebnými kúskami, len mi v nej chýba veľký (4l) kastról, dúfam, že sa bude dať dokúpiť. Manžel ma obdaroval poukážkou na masáže, trojdňovým výletom do Prahy, kde si spolu pozrieme ruské klenoty, parfum a saunu na tvár(!?, ale mlčím, hoci to asi nikdy nepoužijem).
sovka62
A darček, ktorý ma potešil najviac som nenapísala, ale ten bol k meninám, nie vianočný. Je to útla knižočka Engerau, Ligetfalu, Petržalka, zhltla som ju za deň (ale iste sa k nej budem vracať) a vrátila som sa do detských rokov na miesta kde som sa narodila a vyrástla. Tak som mala také trochu sentimentálne Vianoce, ale za to som ich prežila obklopená množstvom virtuálnych ľudí, ktorých mi knižočka pripomenula.
alena45
a ja som dostala okrem iného aj knihu Konzervovanie od Oded Schwartz, izraelčan je to, samé dobré recepty, už som ju dvakrát prezrela, guľatú formu na koláče (taký citrónový od Palokuchki už dávno chcem spraviť), mandľový olej, javorový sirup, domáci šípkový likér, polkilové balenie kešu orieškov, ... ja som jediná z rodiny, ktorá si aj na Vianoce vyprosuje potraviny, už som dostala aj kilo cesnaku, to, čo potrebujem, si kúpim aj sama a pri takýchto darčekoch sa aspoň nikto nepomýli. Pri mojej spontánnosti to býva potom problém.
marianne69
Bez knih by to u nas neslo,takze ja som dostala Jane Eyre pretoze som pozicala a uz sa mi nevratila.Muzovi som na oplatku kupila knihu ako sa dozit 140 rokov:-DDD,od dcery kozmetiku:-)(krasne tiene)a DVD.Mimoriadnu radost mam z Wii -Just dance pre kondicku:-)no a od mami prakticke kraaasne srdieckove ponozky:-) a kozmetiky kopec...
tothka
Keďže je kuchyňa také moje malé domáce kráľovstvo a pri jej inovovaní spred dvoch rokov mi nezvýšilo na poriadnu varnú dosku- kúpila som lacnejšiu plynovú, tak som poprosila o indukčnú sklokeramickú varnú dosku. Veľký výber pre moju činžiakovú kuchyňu a 220V som síce nemala, ale našla som na internete zn.
Bosch , ktorá mi vyhovuje a dostala som k nej aj nerezové riady na indukciu, takže som veľmi spokojná.
kata50
Toľko som "spievala" o panvici s keramickým povrchom, až sa objavila pod stromčekom . Je to 28 cm Green Pan. A čo sa týka kuchyne , mám radosť aj z malých keramickým misiek na zapekanie, alebo studenú kuchyňu. Idem spraviť Panna cottu s malinami , na Nový rok. No a Versace-parfum to všetko zavŕšil. Teším sa :-))))
enss
Ja som okrem iného dostala od manžela Veľkú Ottovu kuchárku... Nevšimol si, že už asi štyri roky mám takú istú v knižnici. Tak som ju hneď posunula neveste a dúfam, že som ju tým potešila.
kucharka100
Tak veľmi sa mi zapáčila reklama na rôzne kávičky, tak mi syn kúpil kávovar zn. Krups a tak sme si mohli konečne dopriať aj doma Capuccino atď...okrem toho som dostala aj nový opekač hrianok a tiež knižky....tak sa vytešujem ako malé decko. Veď to je super....
3sandra3
Tieto Vianoce som bola aj ja veľmi milo prekvapená, keďže deti mojej sestry ešte chodia do školy , no napriek tomu mi kúpili dve knihy , no nie kuchárske, ale krimi /také mám rada a moja neter to vie/. Takže to bolo prvýkrát, že som dostala od mojich detí /teda od sestriných, keďže vlastné nemám/ darček pod stromček. A ešte k tomu anjelika s knižkou v rukách. :-))
lia66
@ancicka jé, to je super-tak nech Ti to pečie!...ja som dostala super, ultra knihu s 2250-mi receptami, vrátane zaváraných a receptov na domáce "liečiky" na choroby-kašel, kĺby, pomoc pri kiahňach, obareninách, krémy proti vráskam atd...je ich tam ozaj požehnane!...sú to "staré" recepty-niektoré sú tam aj "vojnové"...ešte mám sľúbenú knižku od Tekellyových-zo sladkosti sa nepriberá(alebo tak nejak)...len tá bola vypredaná-tak ježiško dodá neskôr
sissy
ja som dostala knihy o numerologii, lebo ma to bavi a zaujima, nejake sperky a dcera bola smutna, lebo mi kupila ponorny mixer, ktory mam a tak som jej slubila, ze ked si zalozi vlastnu domacnost, bude jej, tak som ju rozveselila...msnzel dostal portske vina a tak sme si zagurmancili vo vinkach pocas vianoc a po nich, inak sa vsetko vydarilo a vsetci sme boli spokojni...
havino
ja som dostala remosku, chcela som ju velmi, budem ju aj do Chorvátska brať, elektrický napeňovač mlieka, 3.5 L kuchtu,aj tu som chcela, ked varím, len pre nás dvoch stačí mi na masko, inak mam 7L, šálky, mištičky červené s bielymi bodkami, na tom teraz fičím, biele formičky (mištičky) napr na dezert pannacotta, silikonovu chňapku , knihy, hodinky, náramok, šperky, no posluchala som veru
svetlana9
tak to ja som dostala od kámošky asi 5 kg jeleniny - a uvarila som si z nej vianočnú kapustnicu - mňáááám
evkalibka
aj ja sa musím pochváliť, dostala som od dcér veľkú 9 litrovú kuchtu, keramickú panvicu a od nádejného zaťa strojček na cestoviny.
rikinka33
mne ježiško konečne priniesol riadnu digitálnu osobnú váhu :-). Síce prakticky nič do kuchyne ale teoreticky.....výstraha pred mojím stálym zdržiavaním v kuchyni :-D.
ancicka
No,vidím,že veľa z nás dostalo krásné darčeky ,čo má teší,ale možno mi nebudete veriť,od rána mám strašné "fofre".
Pokazil sa mi dnes asi 10-ročný sporák-plynový z elektrickou rúrou.
Zapnem rúru a ona mi nepečie,tak manžel pozerá,a zhodnotil,že je spálena špirála.
Teraz čo?! Ideme kúpiť nový!/Už ráz sme špirály menili,tak že sa už neoplatí/.Ja mu nato:tak by bolo dobré vymeniť aj odparovač.Ved má už tiež svoje roky...a bolo rozhodnúte.
Pre zmenu kupili sme sporák elektricky,so sklokeramickou doskou a k nemu aj nový odparovač.Už som aj obed,hoci oneskorene,na novom spokáku varila.
Mám teda Ježiška takého,akého by som si ani vo sne nevysnívala.
klaura
samé krásne a užitočné darčeky ste si našli pod stromčekom ... veď si ich aj zaslúžime za celoročné poletovanie v kuchyni ... ja som dostala pekný veľký pekáč s neprilnavým povrchom, sadu zapekacích misiek v príjemnej hnedastej farbe a nejaké (drahé) cerepetičky k môjmu foťáku ... :))) ďakujem moc ...
tothka
@ancicka teším sa s tebou, verím, že pribudnú krásne koláčiky a chutné recepty aj pre nás, teda aspoň virtuálne.
evusik
@ancicka všetko zlé je na niečo dobré... predstav si, že by sa ti ten sporák pokazil na Štedrý večer, to by bola iná sranda.... tak nech sa ti dobre varí a pečie .-)
sylvinka
A ja som dostala krásnu peňaženku! Aj to súvisí s kuchyňou,či?
ancicka
@dakujem Vám za milé komentáre.
Teráz už som v pohode,ale ráno mi to nebolo dvaráz jedno.
Dúfam,že vydrží aspoň toľko ako starý.
alena45
@rikinka33 , a tá Tvoja váha tiež svieti ? Mne minulý rok mama kúpila takú, čo svieti na červeno, ak priberiem, na zeleno, keď schudnem a na oranžovo, keď sa mi váha nezmenila. Nie je to veľmi povzbudzujúce, keď stále teraz svieti na červeno !
bozulka
@Alenka neboj bude aj zelená.Vidím že sme boli všetky poslušné a dobré.Ja už nič do kuchyne nepotrebujem,zdása že všetko už mám aj to čo nepotrebujem.Moje darčeky boli milé a potešili ma.Krásny anjelik do zbierky,rôzne drobnosti,okrasné sviečky ktorých mám veľkú spotrebu,súpravy čajov,rôzne druhy francúzskych kozích syrov a niečo čo ma najprv prekvapilo ale nakoniec potešilo - dvanásťročnú whisku,ale nemyslite si,nie som alkohololik :-)))) to mi chcel syn urobiť radosť lebo manžel mi nosieval keď chodil zo služobných ciest hoci sám whisku nemal rád.
kuchticka
Ja som ten najdolezitesi darcek celkom zabudla spomenut. Dostala som masazny strojcek SHIATSU na moj bolavy krk/zatylok. Ma dva druhy masaznych pohybov i zahrievanie. Okrem toho este antialergicku podlozku na postel pod prestieradlo. Je taka vysoka, makucka.
tinca
no ja som dostala rímsky pekáč, po ktorom som túžila, strojček na vytláčanie keksíkov a stopky v tvare muffinky, ale žiaľ nezvonia. Darca nemá bloček, takže neviem či mi ich na dobré slovo vymenia.
babidka
@ancicka , prajem ti aby ti ta pekarnicka sluzila dlhe roky :-) Ja som chcela od Jeziska flambovaciu pistol ale kedze mam narodeniny pred Vianocami , tak som ju dostala k narodeninam . Ale dostala som predplatne casopisu Apetit a par knih o vareni a jedle : Labuznikovi historky , Cokolada , Pizze , chleby a osuchy a Dar mistru cinske kuchyne ....:-)Takze teraz uz iba varit a piect .-))
izabella929
tiež som si našla pod stromčekom fotoaparát Sony...aby tie moje repepty nevyzerali tak hrozne.-))) a tiež kvitnúce čaje a 2 krabice liečivých čajov:Babičkine ovocné čaje..
jeka
ja som dostala pod vianočný stromček novú kuchyňu ,lebo sme sa presťahovali z mesta na dedinu a hlavne mobi,len sa sním naučiť pracovať .l
tetuska
dostala som mikrovlnku, tá stará nám už prestala slúžiť a tiež nejakú kozmetiku, ako vždy, ale to nevadí, to sa zíde... mikrovlnka je aj s grilom, už som robila zapekané chlebíčky, teraz chcem bagetu s bylinkovým maslom... gratinované zemiaky tiež vyzerajú super, to odskúšam cez týždeň...
julica
Ja som dostala od priateľa silikónový valček a silikónovú podložku, ale akú. Veľmi sa z nej teším, má 64x45 centimetrov, ohromná, aj škála je priznaná, kruhová šablóna. s tou keď sa rozložím, nič nezababrem. No a ešte aj súpravu činiek, aby som vládala plávať kraula a miesiť tie chleby :)
pacik
Musím sa aj ja pochváliť, dostala som sadu keramických nožov, sadu teflonových nožov, brúsku na keramické nože a navrch o.i. medovníkového snehuliaka. @ancicka to si mala fakt šťastie, že šporák vydržal cez Vianoce, tak želám veľa spokojnosti s novým:-)
marijanka712
Vareškárky dostali ste velmi pekné hodnotné darčeky, ktoré sa dajú s láskou využiť pre svojich milých obdariteľov aj u nás je tak , že sa dáva spoločný darček od dcéry sme dostali s manželom multifunkčnú tlačiareň ja n rp aj s iných stránok, lebo tu na vareche si viem uložiť ,ale inde zasa vytlačim a čo naj... darček to je aj pre mna Rimský pekáč v ktorom som už piekla 2x chlieb, koláč ale aj kačku fakt je to vynikajúca vec ako som mohla doteraz bez toho fungovať? vdaka za všetko čo som dostala aj keby nič nebolo hlavne, že sa rodinka v zdraví zišla to je ten najväčší dar asi pre každú mamku.