Varenie

Cestovinky :))

nikazamilovana - bez fotkynikazamilovana, 15. augusta 2011

Ahojte kuchtičky a kuchárikovia :)
keďže som na Vareche len krátko a varenie ma baví len od nedávna, chcela by som vás poprosiť o jednu začiatočnícku radu. U nás doma sú veľmi obľúbené cestoviny, ktoré sa najprv uvaria a potom sa upečú s omáčkou, paradajkami a podobne. Ale vždy keď ich robím, mám pri tom jeden menší problém - cestoviny sa mi vždycky na vrchu vysušia a potom to už neni také dobré... Možnože s tým máte aj vy nejaké skúsenosti a tak vás prosím o radu. :)
Ďakujem :))

@zareaguj


Diskusia k téme

rybarkuchar
Snaž sa aby na vrchu nebola „holá“ cestovina (daj navrch napr. paradajky, strúhaný syr ...) a zakry pekár alobalom. Daj ho dole tesne pred dopečením.
evanaaa
Najlepšie riešenie bude ten alobal, lebo ak sa zapekajú odkryté dlhšie, je jasné, že sa spečú na vrchu. Alebo skúsiť aj radu od Moranaja v prípade, že sa použil ten bešamel na zapečenie, alebo aj smotana ( sladká, kyslá), prípadne snehová prikrývka, tú používam najmä pri zapekaní sladkých jedál ( žemľovka, cestoviny nasladko, ap.).
marianna76
ja ich posypem syrom a ešte zalejem 2 dcl mlieka, poprípade vajco do mlieka rozmiešať