Ahoj,zajtra by som mala robyť k pečenemu mäsu červenu
kapustu,nerobila som ju nikdy sama a tie co som jedla od iných mi
veľmi nechutila.Mate overeny recept na chuťovo dobru kapustu?
@mimka946 , v podstate červenú kapustu priprav rovnako ako bielu kapustu, môžeš v úvode upáliť trošku cukru na karamel a potom do nej dať dusiť kapustu, ale ja to nezvyknem robiť. Najprv si podusím cibuľu a postupne k nej pridávam nakrájanú kapustu... dochutím soľou, mletým korením a mletou rascou, podlejem vodou (dávam vody trošku viac, máme radi šťavnatú kapustu)... v závere podľa potreby dochutím octom alebo cukrom, prípadne dosolím, či dochutím solčankou... žiadna veda.
ano... ešte je super do nej pridať k duseniu popri aj postrúhané, aj dve jablká... a ja pridávam aj vody viacej ku koncu, aby toho bolo viac šťavnaté a poprípade zahustím ....
Na záver ochucujem citrónom( je zásaditý),nie octom a tie jablká tiež :-) a rascu celú dávam pražiť v úvode s cibuľou,ale veď sama prídeš praxou na najlepšiu chuť kapusty :-) , nech sa vydarí.
@mimka946 , pozri si link od @vodnarka , tam je kapusta na ktorú som chcela aj ja upozorniť a ona ma predbehla, mali sme rovnaké myšlienky, to znamená, že je to dobrý postup na červenú kapustu, aj s tým ríbezľovým rôsolom, ja som dala lekvár, je to dobré, jablká som ešte neskúšala.
Diskusia k téme