mozno sa vam to bude zdat smiesne ale ja som tu akosi v tychto receptoch strateny.
popisem ze preco: zadal som : bublanina, dalo mi pekny recept, ale pre mna nepouzitelny.
V zivote som nepiekol, len som to z kychyne pozoroval, v pozadi , takze viem ze existuje vajco, muka , cukor a tak... Ale...ked tu je ze: sacok do peciva, neviem kolko to je( v nejakom SI systeme aspon, gramy alebo take cosi)
Zo slovenska som odisiel do USA pred 32 rokmi, a varit som zatial nemusel, az teraz. Minuly rok zomrela manzelka a kedze moje dve dievcata sa uz narodili tu, varit je akosi nula bodov. Tak som sa rozhodol vcera ze si upecem bublaninu, tu uz som nemal , no dlho. Stroskotal som na viacerych veciach:
Polohruba muka: tu v LA kde zijem , existuje len muka hladka, polohruba , co si pamatam zena pouzivala na knedliky sa vola Vondra. viem ze kdesi v Pensylvanii muku melu aj na hrubo, ale ked som chcel objednat posta stala 4X tolko ako muka a nehovoriac ze by som musel objednat 50 kg minimum.
Aby som to skratil:
moze niekto napisat recept na bublaninu s gramami na prasok kypriaci, a muka ina ako polohruba?
Alebo nech mi to sem niekto pride upiect, co poviete?
No trocha srandy neuskodi...
Dufam ze sa nejaka dusa zlutuje a napise cosi pouzitelne pre mna
Dik,
ivankozameriky
Ak mozem poradit ,nech ta netrapi polohruba muka ....Vondra je perfektna nahrada za tu slovensku a nic nepokazis ani ak na pecenie pouzijes kvalitnu hladku muku.Pozdravujem z Pennsylvanie.
Prajem veľa zdaru a posielam pozdrav za oceán ...
varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-bublanina/5759-recep...
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-jarka-fotorecept/5761...
Ja tiez mam len hladku muku, ak si nedonesiem zasoby zo Slovenska. Napecies aj z hladkej, neboj sa :-). A vitaj medzi nami!
1 šálka kryš. cukor, 2 celé vajcia, šálka mlieka, , 2 šálky múky (akú máš, takú dáš), 1/2 šálky oleja, 1 vanilkový cukor a 1 prášok do pečiva
šľahám celé vajcia s cukrom, pridávam všetko ostatné postupne, pečiem na vymastenom a múkou vysypanom plechu, ovocie - aké máš
.. veľa zdaru :)
A čo sa týka používania niektorých surovín ako napr. hladkej múky tak viem že kamoška mieša hladkú múku s nórskou detskou krupicou a vyjde jej polohrubá múka. Ja ju síce volám "detská polohrubá múka" ale svoj účel splní lebo nie všade sa dá použiť sama hladká múka. Tak nech sa ti darí a už sa teším @ivankozameriky na tvoje recepty a vôbec nevadí že možno nebudú vždy o.k.
@ivankozameriky , tento víkend nemôžem ale keď tvoje mlsné chute počkajú, na budúci štartujem metlu, priletím a upečiem. :-))
No čo sa týka receptu tam to nieje až také dôležité akú múku použiješ sa som práve dnes robil bublaninu (višňovú) a použil som namiesto polohrubej múky hladkú a podarilo sa (Tento recept: goo.gl/VO8HSs...
). Miesto prášku do pečiva som dal obyčajnú sódu bikarbónu (tak to robím vždy) asi jednu kopcovitú čajovú lyžičku.
Dik moc za ohlas a odpis na moju neschopnost piect...
Musim priznat , ze kym vsetky tieto rady uskutocnim co ste mi tu dali , asi sa ozaj jedno z toho podari...
Veru aj jedna varecha sa uz pripravuje nastartovat metlu, tak som zvedavy, ci iba keca. Lebo Huntington Beach je velice pekne, a mame aj more, sice studene, ale zase blizko. Slniecko svieti furt, nemoze byt lepsie.
Caka ma TAZKA skuska , BUBLANINA... nie je to sranda. A to uz som selico presiel v zivote :-) Tak mi drzte prsty, ale na druhej strane, sak ked sa nevydari, ja ju zjem aj tak....
Ja sa zase ozvem, a napisem , ak to niekoho bude interesovat, o zivotnej puti, ktoru som nazval :" Emigracia nie je Rekreacia"
V ziline pred 35 rokmi bola restauracia tusim sa volala Dubna Skala a mali tam Pivarsky Rezen. Velice dobra vec. Tu ju nemozem najst. Bol to rezen obalovany v akomsi cesticku a podavali to s chcenovou omackou.
Nevie niekto co to bolo???
dakujem
www.receptar.sk/index.php?ID=9&SubID=6&recID=23...
recepty.ajtu.sk/recepty/pivarsky-rezen-s-chrenom.php...
a žiadne bravčové stehno, z krkovičky môžeš smelo, bude šťavnatý
Lebo som taky hladny, ze uz od smadu ani nevidim!!!
Dakujem za link....
Ivanko
"Ja keď si dobre vypijem, najem sa a zatrtkám - ani robota mi nechýba!"
JEST MI CHUTI. a preto...
dufam ze to uspokoji admina a pravidla co si tu vymyslel a respektujem ich.
V zivote sa dostane clovek do urcitych stadii, a ja som v jednom takom tiez...Hovori sa ze laska prechadza cez zaludok... ale nikde nie je spomenute, ze to co poslem do zaludka ma pripravit niekto iny, ak sa to ma vztahovat na lasku....
Dost romantiky, s tym som chcel povedat, ze uplne s tym vyrokom suhlasim, ze viac nam ani netreba ked su splnene tie tri horeuvedene propozicicie, chyba sice este jedna, ale ta je vyvolana nepodmienenym reflexom, takze ju ovplyvnujeme ked jeme a pijeme.
Mily Varechaci,
prajem aby ste dnes sa drzali hesla zahorakov, a ani do roboty nemuseli! Laskou Vpred!
Ivanko
@ivankozameriky , rea iba kecala, ako obyčajne, nemám metlu s tak veľkou nádržou, aby z bratislavy až do ameriky doletela. hoci - škoda. :-)