Varenie

Bryndzová pomazánka

slavka11 - bez fotkyslavka11, 11. septembra 2011

Ahoj varecháči práve som si urobila pravú ovčiu bryndzu. Vačšinu som šupla do mrazničky ale trošku tak na pomazánku mi ostalo. Rada by som Vás poprosila o receptík na nejakú dobrú odskúšanú pomazánku z bryndzou. Tú klasickú s cibuľlkou, rascou a mletou paprikou tú poznám, ale rada by som vyskúšala nejakú inú, v ktorej by bolo dobré vyjžiť túto kvalitnú, zdravú pochúťku.
Ďakujem vopred všetkým

@zareaguj


Diskusia k téme

gubics
Ja robím :2 diely bryndze, 1 diel masla, trocha soli, mletú rascu, paprikovú pastu "Piros arany", posekanú pažitku a trochu piva. Vymiešať na hladký krém, pokiaľ je hrčkatá mne osobne nechutí.
kata50
Skús aj 2 diely bryndze, 1 diel masla, soľ, červená mletá paprika a 1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku. Podávať s celozrnným chlebom, pečivom.
evusik
ja si myslím, že čaro bryndzovej pomazánky je v tom, že zachováme chuť a vôňu bryndze ako hlavnej zložky a neprebijeme ju množstvom nesúrodých surovín.... v jednoduchosti je krása :-)
kata50
Máš pravdu @evusik , keď sa mi podarilo kúpiť 100% ovčiu bryndzu ( čo býva výnimočné ) tak sme si ju natierali rovno na chlieb takú neupravenú a bola báječná. No tie " obchodné" bryndze asi treba ochutiť :-))
slavka11
ja si pamatam z obchodu ochutenu bryndzovu natierku pazitkou. Neviete co este by som k tomu mohla pridat? Kedze je origos zo salasa syr kde som sa este bacu pytala ci nahodou nemaju aj kravy, to pre istotu zeby to nemiesali, tak chut je vyrazne ovcia a myslim ze ju neprebije nic. Akurat nasmu malemu 20 mesacnemu synkovi syr ani uz bryndza nejak nesmakuje. Vypluva to ako divy. Takze tu com mam v mraznicke pouzijem do varenia a do pecenia tam to snad zje. A ked tak rozmyslam ani jahnacinku mi moc nechce jest. Este cerstvo uvarene zje ale zohrievane uz nie. Je fajnovy :)))
evusik
ja som bryndzou plnila kuracie rezne a bolo to fantastické :-)
@kata50 naposledy som mala takú fantastickú bryndzu keď sme sa vracali z Tatier a nakúpili sme si všetko aj oštiepky, aj žinčicu, aj bryndzu a to bolo iné papanie.... a presne ako hovoríš, stačí natrieť na chlieb, mňam :-)
hubata
Veru škoda pravú bryndzu ničiť varením alebo pečením. Majú pravdu dievčatá: len ty kúp čerstvý dobrý chlieb, natrite a ozdobte troškou pažítky alebo rasce povrchu. A malému dávaš len čistú bryndzu asi bez papriky a cibule nie? Skús mu ju dať na rohlík, zapichnúť do toho ozdobné mečíky - ako sa bude hrať, aj zabudne že papá.
slavka11
@hubata chlieb som uz vyse roka nekupovala lebo peciem vlastny v trube :))) a chuti nam tak velmi, ze iny ani nejeme . A maly zje aj cibulku nema s nou problemy. Ale asi vyskusam tu pazitku a mozno trosku suseneho cesnaku a mletej papriky. A mozno urobim tri druhy kedze sa neviem rozhodnut ktora by bola najlepsia. Vdaka za vsetky tipy
nezane
moja bryndzová nátierka: 2 diely bryndze, 1 diel bieleho jogurtu, veľa nasekanej pažítky.