Mám zlú skúsenosť s roztápaním bielej čokolády. Potrebovala som ju do krému a dala som ju roztápať vo vodnom kúpeli. No, na moje prekvapenie a sklamanie sa mi ju nepodarilo roztopiť. Stáva sa to aj vám alebo som mala zlý druh bielej čokolády?
@zareaguj
Ja ked mám túto polevu,tak do nej vždy od oka pridám stuženého tuku a troška oleja na začiatok.Ona mi pripáda,ako čisto s práškového mlieka.A ked chcem na polevu,tak ešte pridám aj 100g tabličku nejakej bielej čokolády.Teraz,ked som robila šuhajdy,tak som dala jogurtovu a bola fajná.
pri jej spracovani musis pouzit dalsi TUK, inac sa ti len zhrckavie.
@lusinkab ti poradila najlepsie lebo ak hladas kremovu konzistenciu - so slahackou sa cokoladove polevy ako "Ganaz" daria vynikajuco.
Taktiez ti doporucujem pri kupovani bielej cokolady kupit tu najkvalitnejsiu znacku /napr.Lindt/, lebo inac je to ozaj iba praskovo-tukova masa, ktora sa lepi po podnebi...