Rôzne

Biela čokoláda.

3sandra3 - fotka3sandra3, 30. decembra 2012

Mám zlú skúsenosť s roztápaním bielej čokolády. Potrebovala som ju do krému a dala som ju roztápať vo vodnom kúpeli. No, na moje prekvapenie a sklamanie sa mi ju nepodarilo roztopiť. Stáva sa to aj vám alebo som mala zlý druh bielej čokolády?

@zareaguj


Diskusia k téme

ancicka
Stáva.Akú si mala?Tu okruhlu?
Ja ked mám túto polevu,tak do nej vždy od oka pridám stuženého tuku a troška oleja na začiatok.Ona mi pripáda,ako čisto s práškového mlieka.A ked chcem na polevu,tak ešte pridám aj 100g tabličku nejakej bielej čokolády.Teraz,ked som robila šuhajdy,tak som dala jogurtovu a bola fajná.
marika9
ja som použila bielu čokoládu Orion, trochu oleja a veľmi pomaly musíš rozpúšťať nad parou a momaly pridávať maslo. Stále miešať. Túto radu som nedávno získala z varechy ale klobúk dolu. Linecké kolieska poliate bielou čokoládou v strede so sušenou brusnicou boli možno krajšie ako od cukrárky. Tá biela čokoláda bola exkluzívna.
lusinkab
no ja to s bielou ale aj s tmavou a mliecnou cokoladou robim tak,ze si dam cca 100ml smotany a privediem skoro do varu,odstavim z plamena a na kusky nalamem cokoladu necham postat cca 2 minuty a potom len vymiesam.Zo zaciatku sa bude zdat,ze sa to nespoji ale potom ti z toho vznikne pekna kremova cokolada,ktora je super do plniek.Uz len nechat vychladnut na izbovu teplotu a primiesat ku plnke.
honestka
@3sandra3 : biela cokolada v akokolvek zlozeni je vlastne nie cokolada ale jej zlozenie je obsahove len tukove, preto ze neobsahuje coco;
pri jej spracovani musis pouzit dalsi TUK, inac sa ti len zhrckavie.
@lusinkab ti poradila najlepsie lebo ak hladas kremovu konzistenciu - so slahackou sa cokoladove polevy ako "Ganaz" daria vynikajuco.
Taktiez ti doporucujem pri kupovani bielej cokolady kupit tu najkvalitnejsiu znacku /napr.Lindt/, lebo inac je to ozaj iba praskovo-tukova masa, ktora sa lepi po podnebi...
marienka44
@Lusinkab , zaujima ma Tvoja priprava cokolady, len si nenapisala, aka je smotana percentna. Ako na varenie, teda 12 % alebo ako slahackova 33%?
lusinkab
@marienka44 ups prepac :-) ja zijem mimo SK a tu 13 percentnu ani nemame takze lepsie pouzit 33 percentnu.Ja zvycajne pouzivam s obsahom tuku minimalne 35 percent ta je na to najlepsia ale neviem ci u nas je taku dostat.
havino
tietto rady padli aj mne vhod, tiež sa mi pár krat doslova zrazila, inokedy som ju velmi opatrne rozpúšťala s postupným pridávaním masla a už to šlo, zatial ju používam len na pofrkavanie koláčov,ale do kremu skusim podla @lusinkab
vlasatka
chcela som aj aj pridať diskusiu ako na roztápanie bielej čokolády. ale som si najskôr pozrela, či tu nenájdem nejaké rady a grífy ako na to. mám bielu polevu také okrúhle peniažky a minule keď som ju išla roztopiť, tak akoby sa zrazila. chcm ju použiť na poliatie koláča, tak zužitkujem nejaké rady odtiaľto, prípadne, popíšte ešte ako ju roztápate vy